Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dove Purely Pampering Nourishing Body Oil

 photo Dove-Purely-Pampering1_zps020c3544.png

Oliën voor het lichaam, eerlijk, het trekt mij niet echt. Ik denk altijd dat het zo een vettig laagje achter laat en als ik ergens niet op zit te wachten is het dat wel. Maar Dove heeft iets nieuws, twee heerlijke oliën speciaal voor het lichaam dat geen vettig laagje achter laat op de huid. Ik ben heel erg benieuwd en heb ze daarom de afgelopen tijd lekker getest!

 photo Dove-Purely-Pampering10_zps7fc7563d.png

Ik ben gek op de Purely Pampering producten van Dove en dan vooral de heerlijke geur. Gelukkig hebben deze twee producten ook een heerlijke geur. Dove komt met twee verschillende oliën voor het lichaam uit, de Pistache & Magnolia en de Sheabutter & Vanille. Een olie voor het lichaam heeft eigenlijk ontzettend veel voordelen. Het voedt de huid, verzacht, beschermt, herstelt en laat en gezonde glans achter op de huid waardoor het er verzorgd uit ziet.

 photo Dove-Purely-Pampering8_zps5d35d2de.png

Maar vaak daar dit gepaard met een plakkerige en vette huid, niet prettig! Dove heeft dit ook ondervonden en daarom komen ze met een olie uit die niet vettig en plakkerig aanvoelt op de huid! Kijk, nu gaan we het ergens over hebben. Als Dove het echt waarmaakt wil ik deze producten wel een kans geven, want ik heb echt een hekel aan een plakkerige en vette huid.

De oliën bevatten plantaardige oliën en zijn voorzien van rijke vetzuren en antioxidanten die meteen door de huid worden opgenomen. Dit heeft allemaal een beschermende en herstellende werking zonder dat het lang op de huid blijft liggen, want het product trekt snel in de huid!

 photo Dove-Purely-Pampering2_zps95d3e1e0.png

Dove Purely Pampering Nourishing Body Oil Sheabutter & Vanille

Er zijn dus twee verschillende varianten, eentje met een rijke verzorging en eentje met een lichtgewicht olie. De Sheabutter & Vanille is een rijke olie met een zachtzoete geur. Ook bevat deze olie kleine shimmers waardoor de huid een mooie glow krijgt!

 photo Dove-Purely-Pampering3_zpsed668fab.png

Ingredienten, wat me het eerst opvalt zijn de minerale oliën die als eerst op de lijst staan… Ook zitten er een aantal siliconen in en natuurlijk de sheabutter en ook nog de zonnebloemolie. Niet echt een ingredientenlijst waar we allemaal heel erg enthousiast van worden. Maar ik ben wel heel erg benieuwd naar de werking.

 photo Dove-Purely-Pampering4_zps55a016c2.png

De flessen hebben allemaal een kleine opening, zelf vind ik dit niet echt heel erg handig. Ik had liever een pompflacon gezien, dit smeert vaak ook nog een beetje waardoor de verpakking in een mum van tijd vettig en plakkerig is. Voor de rest doseert de olie prima en komt het er gemakkelijk uit.

 photo Dove-Purely-Pampering5_zps128d7c54.png

De olie is vrij dik en ruikt echt heerlijk warm van geur. De kleine shimmers zie je goed zitten als het nog in een druppel op de huid ligt. Smeer je het over je lichaam uit zie je amper wat terug van de shimmers. Omdat deze olie vrij dik is verwachtte ik niet echt dat deze olie snel door de huid werd opgenomen. Maar ik was verrast, na het insmeren was het vrijwel zo goed als in de huid opgenomen. Mijn huid voelde heel zacht aan en rook heel erg warm.

 photo Dove-Purely-Pampering6_zps50fea1c4.png

Dove Purely Pampering Nourishing Body Oil Pistache & Magnolia

Deze variant is totaal anders dan de Sheabutter & Vanille, deze is heel licht van formule en heeft geen shimmers in zich zitten. Dit is echt eventjes om je na een warme zomerdag op te frissen en de huid eventjes te verzorgen. De geur is daarom ook lekker zoet en fris en de substantie is ook een stuk dunner dan de andere.

 photo Dove-Purely-Pampering7_zps11e62503.png

Volgens de ingredientenlijst zitten hier geen minerale oliën in maar wel druivenpit-, sesam-, en pistacheolie. Heerlijk dus om je huid mee in te smeren. Ook zit hier parfum in, in de sheabutter & vanille variant zit dat niet. Het is dus maar een beetje kijken welke je fijner zou vinden.

 photo Dove-Purely-Pampering9_zpsa2f79ee5.png

De olie is heel erg dun en loopt ook zo van de huid af als je eventjes niet oplet. De geur is lekker zoet en fris. Iets meer op de zomer gericht om het zo maar te zeggen. Ook deze olie is heel makkelijk aan te brengen en je smeert hem heel gemakkelijk uit over de huid. Deze trekt voor mijn gevoel nog sneller in dan de andere.

 photo Dove-Purely-Pampering_zpse2079741.png

Mijn huid voelt na het aanbrengen van de oliën heel zacht en gezond uit. In het begin voelt het toch wel een beetje plakkerig aan, maar naar een paar minuten is dat wel verdwenen. Door de geur ben ik echt van de producten gaan houden, maar heel eerlijk. Ik weet niet of ik vaak deze producten ga gebruiken omdat de substantie van olie toch niet geweldig vind. Ondanks dat ze intrekken loop je toch nog wel eventjes met een vettig laagje rond – ook al is dit maar heel kort -. Ben jij wel een groot liefhebber van olie voor je lichaam? Dan zijn de Dove Purely Pampering Nourishing Body Oil’s te koop voor € 9,99 met 150 ml bij de drogisterijen en supermarkten.

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

  1. ik ben wel gek op olie voor het lichaam en deze lijkt me dan ook super fijn! ik vind 10 euro niet zo heel erg duur voor zo een product maar ik moet toch zeggen dat ik het niet gewend ben van Dove.

  2. Ik ben toch wel benieuwd naar de geur van deze producten. En ik denk dat mijn lichaam wel wat olie kan gebruiken, qua extra voeding enzo. Want mijn huid is zo droog.

    XX
    Michelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *