Dove en Rexona – Maximum Protection

Breekt jou ook soms spontaan het zweet uit en vraag je je dan af of je wel veilig bent tegen vervelende geurtjes en natte oksels? Vast wel, want elke vrouw is onzeker over vieze geurtjes en natte plekken onder de oksels. Hoe fijn is het dan als er een product is tegen deze beide problemen. Rexona en Dove slaan de handen in één en komen met hetzelfde product op de markt. Namelijk de maximum protection deodorant.

Klinkt allemaal heel leuk, maar hoe werkt deze deodorant dan? Want ik kan je vertellen dat het niet zomaar een deodorant is. Het is namelijk geen spray verpakking en ook geen roller, maar een soort gel wat je onder je oksels smeert.

Tine Dewaele R&D manger bij Unilever voor deodorants legt het uit: “Maximum Protection is een anti-transpirant crèmestick die direct op de okselhuid wordt aangebracht met een handig doseersysteem voor maximale bescherming tegen transpiratievocht- en geur. De geavanceerde technologie zorgt ervoor dat Maximum Protection twee keer meer bescherming biedt tegen zweet. Speciale zouten vormen een dunne gel over de zweetklieren zodra je begint te zweten. Dit reguleert de hoeveelheid transpiratievocht die onder de oksels vrijkomt, vanaf de eerste applicatie.”

Dit zijn de ingrediënten van Dove.

En dit zijn de ingrediënten van Rexona, zoals je kan zien zijn ze bijna identiek aan elkaar. De producten zijn dermatologisch getesten en bevatten beide geen alcohol. Wel bevatten de deodorants veel siliconen, maar dat is helaas altijd het geval met anti-transpirant deodorants.

Beide producten beloven maximale bescherming tegen transpiratie, het tegengaan van vervelende geurtjes en het hydrateren van de oksels. Uit onderzoek is gebleken dat het ook echt werkt, je zweet door deze deodarant maar liefst 70% minder!

Over de verschillen hoef ik eigenlijk niet te beginnen, want die zijn er eigenlijk niet. Het zijn twee bijna identieke producten met dezelfde beloftes en uit mijn testperiode kan ik ook geen verschil ontzetten tussen de twee producten, zelfs de achterkant van de verpakking is precies hetzelfde. Het is dus maar net waar je voorkeur ligt, bij Rexona of bij Dove. Of welke geur je wilt, want naast deze basic deodorant zijn ze er ook nog in andere geuren te koop en speciaal voor de mannen natuurlijk.

En zo ziet de deodorant eruit, in de verpakking zit een soort crème die je onder je oksels moet smeren. Onderaan de verpakking zit een draaidop waarmee je makkelijk een dosering naar boven kunt krijgen. Twee of drie klikjes zijn genoeg voor een hele oksel. Ik raad je aan dit product meteen na het douchen te gebruiken, dan werkt hij voor mij het best. Ook als je ’s avonds onder de douche gaat en dan pas de volgende ochtend deodorant wilt gebruiken raad ik het echt aan om het toch ’s avonds te gebruiken, dan ben je echt optimaal verzekerd tegen vervelende geurtjes en natte oksels. Ik heb het eerst wel eens tussendoor gebruikt, maar dan is het effect van deze deodorant niet optimaal.

Maar ik ben wel ontzettend enthousiast over deze deodorant want hij doet echt goed zijn werk. Maar over de Dove deodorant had ik al eerder dit jaar een keer een review geschreven en toen was ik ook heel erg enthousiast over deze producten. Ik heb geen last van stinkende oksels, geen natte oksels en ze voelen ook heerlijk zacht aan na wat langer gebruik van deze deodorants. Ik ben dus zeker heel erg enthousiast over deze producten. Je moet trouwens wel een beetje uitkijken met het aantrekken van kleren als je net deze deodorant hebt gebruikt, dan kun je nog wel wat witte strepen op de kleren krijgen, maar dat is er ook weer makkelijk uit te halen met een vochtige doek.

Beide deodorants kosten € 7,39 en zijn in elke drogisterij te koop. Van Dove zijn er 3 soorten nog in een limoen geur en eentje met granaatappel. Rexona heeft in totaal 5 soorten van deze deodorant met 2 voor mannen en eentje voor de gevoelige huid en eentje voor de echte intensieve zweeter!

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

 • Reply
  Velaija
  26 december 2012 at 07:03

  Ik had een crème-deo niet verwacht toen op op dit artikel klikte, maar ik ben nu wel erg benieuwd naar de deo van dove! Dankjewel voor de review!

  • Reply
   Anita
   23 januari 2016 at 21:26

   Aluminium, dat helaas in dit product zit, wordt veel in de klieren (van de oksel!) van vrouwen met borstkanker aangetroffen.

 • Reply
  Daphne
  26 december 2012 at 08:31

  Het kan aan mij liggen, maar ik zie geen tekst! We foto’s :) Of is datde bedoeling?

 • Reply
  talsbeauty
  27 december 2012 at 14:37

  Na dit artikel te hebben gelezen ben ik toch wel benieuwd geworden naar deze deo’s. Zodra ik toe ben aan een nieuwe deo, ga ik voor die van Dove

 • Reply
  Jessica
  27 december 2012 at 15:03

  Stond dit artikel gisteren niet ook al online?

 • Reply
  Kelly
  27 december 2012 at 15:28

  Klinkt goed ga ik ook eens proberen .

 • Reply
  Hester
  27 december 2012 at 15:37

  Het klinkt erg goed! Leuk dat ze samenwerken!

 • Reply
  Ingeborg
  27 december 2012 at 15:54

  Ben heel erg benieuwd naar de deo’s. Ik vind zelf Dove altijd heel fijn.

 • Reply
  nathalie
  27 december 2012 at 16:26

  Ik heb standaard een deo van dove :-)

 • Reply
  Ashley
  27 december 2012 at 16:53

  Ben nu wel erg nieuwsgierig, maar ze klinken erg goed!

 • Reply
  BeautyFrique.com
  27 december 2012 at 17:41

  Ben nooit zo fan van Dove en Rexona.. Maar de creme deo heb ik nooit geprobeerd. Ben nu wel erg benieuwd ernaar!

 • Reply
  justjaxelle
  27 december 2012 at 18:11

  Ze klinken echt wel goed !

 • Reply
  lovelacquer
  27 december 2012 at 18:58

  Ik heb gebruik een gel deodorant van Therme en voor op het werk (horeca) waar ik best wat zweet. Over deze deo ben ik niet echt te spreken helaas. De geur is niet echt aan mij besteed en op een gegeven moment krijg ik toch echt natte oksels.. Ben erg benieuwd naar deze varianten!

 • Reply
  dita
  27 december 2012 at 19:37

  Ik heb ze beide, werken erg goed!

 • Reply
  Jana
  27 december 2012 at 20:12

  Ik heb ze ook en ben er erg tevreden over!

 • Reply
  Jana
  27 december 2012 at 20:51

  Deze ga ik ook eens proberen :D x

 • Reply
  Rxnn
  28 december 2012 at 05:10

  Mijn vriend en ik gebruiken deze nu al een paar maanden en zijn ZEEER positief hierover!! We halen ze wel alleen met aanbiedingen van bijv 2=1 anders wordt het wel erg prijzig!!

 • Reply
  Charlotte
  28 december 2012 at 13:10

  Dit klinkt super!
  Ik ga er gelijk een halen :)
  Liefsxx

 • Reply
  Mattania
  28 december 2012 at 13:27

  Ik vond die stippen er altijd zo vies uit zien in de reclame XD misschien moet ik het toch maar even proberen!

 • Reply
  Scha
  28 januari 2013 at 15:40

  Ik heb die van Rexona maar hij werkt niet voor mij. Dus ik gebruik weer Odorex extra dry :)

 • Laat een reactie achter