Search
Close this search box.

Dove Caring Protection voedende douchecrème

 photo Dove-Douche-Cregraveme1_zpsc6af735c.png

Wist je dat 64% van de Nederlandse vrouwen aangeeft dat ze een droge tot zeer droge huid hebben? Dat is echt ontzettend veel! Zelf heb ik hier niet echt last van, maar ik weet wel dat je zoektocht dan oneindig doorgaat tot dat je het perfecte product hebt gevonden. Dove hoopt die zoektocht een stukje korter te maken met hun nieuwe product, namelijk de Caring Protection, wat een voedende douchecrème is. Tijd om deze te gaan testen!

 photo Dove-Douche-Cregraveme9_zps169e8168.png

Iedereen weet het eigenlijk wel, een douche is ontzettend uitdrogend voor de huid, waarom zou je dan een zeep gaan gebruiken die je huid nog meer uitdroogt? Warm water en niet-voedende doucheproducten tasten de natuurlijk beschermbarrière van lipiden en proteïnen van het huidoppervlak aan. Hierdoor raakt het vochtgehalte van de huid eerder uit balans en dat willen we niet hebben. Want hierdoor wordt de droge huid nog droger dan hij al was. Om dit tegen te gaan heeft Dove een extra beschermende douchecrème ontwikkeld op basis van verzorgende oliën zoals zonnebloemolie.

 photo Dove-Douche-Cregraveme2_zpsaacfbfc4.png

De verzorgende oliën hebben als eigenschap dat het extra bescherming geeft aan de huid en verbeterd de hydratatie. Olie hecht zich aan de bovenste laag van de huid en wordt hierdoor een tweede beschermingslaag waardoor de huid meteen heerlijk zacht aanvoelt. Ik was in het begin een beetje bang voor een vettige laag effect, maar na het douchen merk je daar niets meer van. Onder de douche merk je het trouwens wel, je voelt echt dat er een super gladde en zachte laag op de huid ligt.

 photo Dove-Douche-Cregraveme3_zps7c4ae643.png

Maar wat is er nou zo anders aan deze douchecrème? Deze douchecrème beschermt je huid tijdens het douchen tegen uitdrogen. Het is een milde douchecrème die voor dagelijks gebruik is voor de droge tot zeer droge huid. Ook is deze douchecrème verrijkt met het NutriumMoisture, de bekende voedende technologie van Dove die in bijna elk body douche product van Dove zit. NutriumMoisture helpt je huidoppervlak te beschermen en weer te verzorgen met natuurlijke oliën. Het is dus echt een aanvulling op elkaar voor de echte droge huid om net iets meer verzorging te krijgen. De douche crème is verrijkt met onder andere zonnebloemolie en natuurlijke glycerine.

 photo Dove-Douche-Cregraveme4_zpsa376a27f.png

Omdat het voor de gevoelige huid is heeft Dove rekening gehouden met de ingrediënten. De formule is daarom aangepast dat de reiningingsingrediënten een mindere hoeveelheid hebben. Zo zie je de SLS namelijk een stuk lager staan dan normaal voor een zeep. Zo wordt de natuurlijke huidlaag zo min mogelijk aangetast, maar aan de kracht van de reiniging is niets veranderd. Voor de rest zie je de zonnebloemolie vrij hoog terug en ook nog sojabonen olie. Toch bevat het vrij veel parfum en ook siliconen. Maar geen parabenen.

 photo Dove-Douche-Cregraveme6_zps7154620c.png

De verpakking is precies hetzelfde als alle andere Dove verpakkingen. Handig onder de douche, even knijpen en het product komt eruit en hij is makkelijk open en dicht te doen.

 photo Dove-Douche-Cregraveme7_zps78b3daa8.png

De crème is echt heerlijk vol en ruikt echt goddelijk! De crème voelt echt olieachtig aan en is erg rijk. Alsof je een soort van bodylotion op je handen hebt.

 photo Dove-Douche-Cregraveme8_zpse14cc964.png

Ook met het uitsmeren blijft hij erg vol en rijk, dit merk je ook op je lichaam. Je voelt hem goed zitten en hij wast er moeilijker af dan een gewone zeep. Onder de douche voel je echt die voedende laag maar na het douchen heb je dat vettige gevoel niet meer, maar juist een hele zachte huid. Wat ik wel raar vond is nadat ik deze ‘swatch’ van mijn handen af waste ze toch een beetje trekkerig aanvoelde. Maar op mijn huid heb ik daar geen last van.

 photo Dove-Douche-Cregraveme5_zpse280bbd8.png

Ik ben echt heel enthousiast over deze Dove Caring Protection voedende douchecrème. Hij ruikt heerlijk, heeft een prettige substantie en laat een heerlijk zachte laag achter op mijn huid. Na het douchen voelt mijn huid prettig aan. Maar het is vooral een feestje onder de douche. De Dove Caring Protection voedende douchecrème is in een 250 ml variant te koop die € 3,55 kost en in een 500 ml variant voor € 5,99 bij de drogist en supermarkt.

Dit product heb ik ontvangen ter review

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

20 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *