Douglas Shimme & Shine Powder

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Ik deelde afgelopen twee weken al twee nieuwe producten van de Douglas eigen merk make-up collectie. En ik vertelde jullie al dat ik heel erg enthousiast was over de producten en vooral over de prijs. Ook kreeg ik deze prachtige blush die me een beetje aan de shimmer bricks van Bobbi Brown doet denken. Ik was heel benieuwd naar de werking en pigmentatie. Tijd om hem te gaan testen dus!

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Douglas heeft vrijwel haar hele make-up assortiment van het eigen merk onder handen genomen en veel producten vervangen door nieuwe producten. Ze hebben dat al snel gedaan, want het bestond pas een dik jaar. Maar blijkbaar was het toch niet goed genoeg en komen ze nu met echt hele mooie producten. Over de oogschaduw paletten was ik al enthousiast. Nu is deze prachtige Shimme & Shine Powder aan de beurt. Ik vraag me trouwens af of het niet Shimmer & Shine moet zijn. Aangezien op het vorige palette ook al een spellingfout stond, of misschien doen ze het wel expres?

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Goed, maar achter op het doosje noemen ze het product ook Shimme & Shine, dus laten we daar dan maar vanuit gaan. Hij is er in twee verschillende tinten, de donkere versie – die ik heb – in Holidays Effect en een lichtere versie in Luminous Effect. Ik vertelde wel dat dit een blush was, maar Douglas noemt het zelf een bronzer, dan gaan we daar maar vanuit.

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

De bronzer heeft vier verschillende kleuren, een lichte highlighter, twee donkere bronzen kleuren en een roze blush. Alle vier de kleuren hebben veel shimmer en de mix samen van elkaar wordt ook een mooie warme bruine kleur.

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

De kleuren zijn te klein om afzonderlijk van elkaar te gebruiken. Maar mocht je het eventueel als oogschaduw willen gebruiken kan dat wel. De poeder is mooi zacht en geef makkelijk product af zonder te veel te kruimelen. Wat dat betreft is het een prettige en handige bronzer. Ook is het doosje handig compact zodat het niet al te veel ruimte in beslag neemt. Maar het heeft wel een flinke inhoud van 9 gram.

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Swatches van de verschillende kleuren. De kleuren hebben een goede pigmentatie en zijn wat poederig. Maar voor een product voor het gezicht vind ik dat altijd wel prettig, dat houdt in dat je hem meestal goed kan blenden voor een natuurlijk effect.

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Mijn wang zonder de Douglas Shimme & Shine Powder.

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Mijn wang met de Douglas Shimme & Shine Powder.

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Zoals je kan zien geeft de bronzer een heel subtiel effect. Dit is de donkerste kleur en ik heb van mezelf niet een hele donkere huid. Dus denk dat de lichtste variant meer als een highlighter functioneert. Wel vind ik het effect heel erg mooi, niet te aanwezig. De glans is subtiel, maar vind ik een matte bronzer mooier omdat je die altijd mooi met je eigen knallende highlighter kan combineren, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

De lekkerste recepten voor Sinterklaas

Ik vind de Douglas Shimme & Shine Powder zeker een prachtig product. Alleen ik schrok wel even van de prijs, de andere twee producten die ik al reviewde hadden een hele leuke prijs en voor deze moet je toch nog even € 16,95 neerleggen, dat vind ik veel geld. Dan zou ik eerlijk gezegd toch wat meer geld sparen en een ander product kiezen. De Douglas Shimme & Shine Powder is natuurlijk bij de Douglas te koop en online in hun webshop.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reply
  Bianca
  27 november 2016 at 19:19

  Voor die prijs had ik wel eens iets beter resultaat verwacht x

 • Reply
  Sharon van Bommel
  27 november 2016 at 19:24

  Even lekker random maar je ooglook is echt heel tof hier!

 • Reply
  femketje
  27 november 2016 at 19:40

  hmmz, hij is mij net iets te subtiel eigenlijk XD

 • Reply
  Wies | Nature of Happiness
  27 november 2016 at 20:30

  Hij doet me inderdaad ook denken aan de Shimmer Bricks van Bobbi Brown! Het lijkt me wel een mooi product, maar ik zou zelf ook eerder sparen voor een mooiere highlighter :)

 • Reply
  Yvonne
  27 november 2016 at 22:11

  Ik denk dat je dan beter voor die meerkleurige bronzer van de Etos kunt gaan. Goedkoper en volgens mij minstens zo mooi/goed.

  • Reply
   Roswitha
   29 november 2016 at 07:40

   Die draag ik ook dagelijks!

 • Reply
  Susan
  28 november 2016 at 07:18

  Hmm, voor die prijs had ik meer verwacht. Jammer!

 • Reply
  chucky1012
  28 november 2016 at 08:56

  Ik zou dit niet kopen!
  Jammer hoor.
  Want er zijn goedkopere producten.

  Xoxo

 • Reply
  rachel
  28 november 2016 at 12:20

  nee vind het niet zoveel eerlijk gezegd

 • Reply
  Froukjelovesmakeup
  28 november 2016 at 17:56

  Hmm voor de prijs zou ik toch liever iets meer uitgeven en voor een MAC product gaan, of van die bricks van The Body Shop. Jammer! Wel een suuuuper mooie ooglook trouwens :D

 • Reply
  Beautyjuf
  28 november 2016 at 21:18

  Ha meid, ik werd ook blij verrast door Douglas met een doos vol prachtige pareltjes. Toevallig staat er vandaag een uitgebreide review online. En, daarbij is ook de Shimme(r) & Shine Powder te bewonderen. Ik vind het een mooie bronzer, maar het doosje wat minder stevig dan de andere producten van Douglas. Leuk om jouw mening te lezen! Wat draag je trouwens een toffe ooglook op deze foto’s!

 • Reply
  Nicole Sczasny
  28 november 2016 at 21:49

  Hmm ik had het iets goedkoper verwacht. Ik vind hem wel mooi maar niet wauw.

 • Laat een reactie achter