Douglas Naturals with Organic Argan Oil

 photo Douglas Naturals with Organic Argan Oil1_zpsdjrad0sv.png

Sinds een tijdje gebruik ik de producten van Douglas Naturals. Ik wist wel dat Douglas een eigen make-up lijn had, maar ik wist niet dat ze eigen verzorgingsproducten hadden en dan ook nog eens natuurlijk! Tijdens het speeddaten kreeg ik een aantal producten van hun natuurlijke lijn en ik testte ze meteen uit. Ik was namelijk heel erg benieuwd naar de werking.

 photo Douglas Naturals with Organic Argan Oil_zps8rntousj.png

Natuurlijk eten, natuurlijk kleding en natuurlijk leven is tegenwoordig helemaal hip en zeker een trend. Ik moet zelf eerlijk zeggen dat ik er vrij weinig mee heb en er dan ook niet echt aan mee doe. Maar als ik het krijg wekt het toch wel mijn interesse. De Douglas Naturals lijn bestond al een tijdje en is een groot succes. Daarom zijn onder andere deze drie producten erbij gekomen en een masker en deodorant.

Puur, natuurlijk en effectief is de verzorgingslijn van Douglas Naturals, tenminste dat zegt Douglas zelf. Douglas Naturals combineert uiterst effectieve arganolie met power-ingrediënten uit de natuur. Het resultaat zijn producten met een natuurlijke belofte: alle producten zijn bio-en natuurcosmetisch gecertificeerd en bekroond met het vegan-label.

 photo Douglas Naturals with Organic Argan Oil4_zpsev5kxp1h.png

Douglas Naturals 2-phase Make-Up remover – € 9,95

Ik checkte mijn goodiebag en zag deze twee stappen make-up remover, score! want mijne was opgegaan en ik had nog geen vervanger. Sinds dien staat hij dus bij mij in de badkamer en reinig ik hier elke dag mijn ogen en gezicht mee. Deze make-up remover reinigt op grondige, maar milde wijze het gezicht, zonder de ogen te irriteren. Het product bevat thee- en gemberextracten die de huid verfrissen en verkoelen.

 photo Douglas Naturals with Organic Argan Oil5_zpszclzowp1.png

Op de achterkant van de verpakking vinden we wat meer informatie over het product en hoe je het moet gebruiken, maar dat lijkt me voor zich spreken. Het belangrijkste is natuurlijk de ingrediënten, helemaal omdat de claimen helemaal natuurlijk te zijn.

Ik weet niet of je het kan zien, maar de ingrediënten zien er inderdaad goed uit en bevatten geen synthetische kleur- of geurtoevoegingen, maar ook geen parabenen. Het enige wat me opvalt is dat er wel parfum in zit. Zelf heb ik daar geen last van, maar misschien is dat niet altijd even prettig bij je ogen.

 photo Douglas Naturals with Organic Argan Oil11_zpslg4silmj.png

Het flesje heeft een inhoud van 125 ml wat gemiddeld is voor een twee stappen reiniger, deze zijn vaak wat kleiner van stuk. De fles is makkelijk in gebruik en heeft een kleine opening zodat je gedoseerd kan werken en niet meteen teveel hebt. Schud de fles natuurlijk even voor gebruik en breng het dan aan op een wattenschijfje. Ik vind de reiniger heel fijn en goed reinigen en mijn make-up gaat er ook zeker mee weg. Alleen ik vind hem niet beter dan mijn micellaire water van Yves Rocher. Verwacht er dus geen wonderen van, hij doet gewoon zijn werk. Maar wel zonder een zwarte waas achter te laten of een vieze olie laag.

 photo Douglas Naturals with Organic Argan Oil2_zpsedjsdvkc.png

Douglas Naturals Cleansing Peeling – € 9,95

Het lijkt wel of Douglas mijn gedachten kan lezen, een aantal weken geleden dacht ik nog, laat ik weer eens een scrub voor mijn gezicht kopen. Ik vind het altijd heel erg prettig af en toe mijn gezicht te scrubben, maar ik had het al een hele tijd niet meer gedaan omdat mijn scrub op was. Nu heb ik er dus weer één en deze lijkt me eigenlijk heel fijn en mild.

 photo Douglas Naturals with Organic Argan Oil3_zpseibw8hro.png

Deze reinigende peeling, bestaat uit tot poeder gemalen argannoten en maakt de huid zacht en verwijdert onzuiverheden. De biologische arganolie heeft een reinigende, antioxiderende en antibacteriële werking op de huid die van belang is bij het tegengaan van huidveroudering en het verwijderen van onzuiverheden. De huid blijft hierdoor stevig, soepel en elastisch. Het extract van gember laat de huid herleven en zorgt voor een frisse, soepele en stralende huid.

Als we ook naar de ingredienten kijken zit dit er weer prima uit, alleen weer wat parfum. Ik ben trouwens helemaal vergeten om te vertellen waar de producten naar ruiken. Ze ruiken heel subtiel en kruiderig. Ik vind het erg lekker en goed bij de producten passen.

 photo Douglas Naturals with Organic Argan Oil12_zpsqdwbo7ay.png

De peeling heeft een transparante substantie met kleine bruine deeltjes. Ik kan niet helemaal opmaken uit het persbericht wat het voor een scrubdeeltjes zijn, maar ik neem aan dat dit ook natuurlijk is en geen plastic. De scrub is vrij mild op de huid van je gezicht maar werkt wel goed. Na het scrubben heb ik een heerlijk zachte huid die niet geïrriteerd is. Je zou hem trouwens elke dag kunnen gebruiken, maar ik raad 1 tot 2 keer per week aan.

 photo Douglas Naturals with Organic Argan Oil6_zpsf0iokbvx.png

Douglas Naturals Lip Balm – € 4,95

Bij een hele natuurlijk collectie hoort natuurlijk ook een lippenbalsem. De vormgeving ziet er standaard uit voor een lippenbalsem maar wel helemaal in de stijl van de lijn. Persoonlijk vind ik natuurlijke lippenbalsems altijd fijn omdat ze veel goede oliën bevatten en mijn lippen écht verzorgen, tenminste dat gevoel heb ik altijd.

 photo Douglas Naturals with Organic Argan Oil8_zpskg4hcfv7.png

De Lip Balm voedt de lippen met een wax die is verkregen uit natuurlijke producten zoals shea butter, cacao butter en ga zo maar door . De essentiële voedingsstoffen en vitaminen uit de biologische arganolie verzorgen lippen daarnaast effectief tegen alle weersomstandigheden. De lippenbalsem heeft trouwens een normale inhoud.

 photo Douglas Naturals with Organic Argan Oil7_zpsk2stjlfs.png

Als we naar de ingredienten kijken word ik ook wel blij, wat een voedende en verzachtende ingredienten, dat hebben mijn lippen echt nodig. Helemaal in deze tijd van het jaar wanneer je lippen extra aandacht nodig hebben.

 photo Douglas Naturals with Organic Argan Oil13_zpsnght48xl.png

De lippenbalsem glijdt echt met het grootste gemak over mijn lippen heen en laat een heel prettig zacht laagje achter die totaal niet vettig aanvoelt. De geur is iets kruiderig en dat proef je ook, maar dat vind ik geen enkel probleem. Ik had ook verwacht dat deze lippenbalsem zal tintelen, maar dat doet hij niet. Het is echt een super fijne lippenbalsem voor in je tas.

 photo Douglas Naturals with Organic Argan Oil9_zps8kt7k7ot.png

Eigenlijk ben ik heel erg enthousiast over de Douglas Naturals producten. Ze zijn wat duurder dan ik had verwacht van Douglas, maar zeker niet onbetaalbaar. Ik vind ook dat je daar goede kwalitatieve producten voor terug krijgt. Het zijn geen wonder producten, maar wel producten die hun werk gewoon goed doen.

 photo Douglas Naturals with Organic Argan Oil10_zpsbhemdmxa.png

De hele Douglas Naturals collectie bestaat uit 21 verschillende producten die gewoon in de winkel en online te koop zijn. Wat mij betreft zijn deze drie producten geslaagd, maar ben nu ook heel erg benieuwd naar de andere producten geworden.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reply
  Danielleeee
  15 oktober 2015 at 15:43

  De producten klinken erg fijn ! Idd wel duurder dan verwacht.

 • Reply
  manon
  15 oktober 2015 at 17:00

  De producten zien er goed uit en klinken ook goed, ik had alleen een wat lagere prijs verwacht

 • Reply
  Eva
  15 oktober 2015 at 17:09

  Leuk artikel en interessante producten! Binnenkort eens neuzen bij de Douglas. Ik ben zelf ook steeds meer op zoek naar producten die “organic” zijn. Onlangs heb ik zelf de RMS beauty coconut reiniger ontdekt en een review over geschreven. Misschien ook wat voor jou!
  Liefs,
  Eva

 • Reply
  Kelly
  15 oktober 2015 at 17:12

  Die scrub lijkt me fijn, die wil ik nog een keer gaan halen

 • Reply
  chucky1012
  15 oktober 2015 at 17:18

  Deze producten spreken me aan!
  Fijn artikel en mooie foto’s.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  15 oktober 2015 at 17:42

  Die lippenbalm lijkt me superfijn!

 • Reply
  Femke
  15 oktober 2015 at 18:26

  Lijken me fijne producten, vooral die lippenbalsem!

 • Reply
  Mariëlle
  15 oktober 2015 at 19:10

  Je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt ! :)

 • Reply
  Ilse
  15 oktober 2015 at 20:51

  De producten klinken echt heel fijn, vooral de scrub!

 • Reply
  Willemse
  15 oktober 2015 at 23:20

  Die lippenbalsem zou ik wel willen hebben.
  Hou wel van die basic & natuurlijke producten.
  Ook de smaak/geur klinkt goed, ben wel benieuwd geworden naar deze lijn.
  Vind het wel aan de prijzige kant voor een huismerk.

 • Reply
  Iffy Alvi
  17 oktober 2015 at 00:10

  Fijne review, klinkt goed allemaal!

  XO

 • Laat een reactie achter