Douglas My Favorite 2 Smokey Palette

Douglas My Favorite 2 Smokey Palette

Vorige week liet ik jullie al een nieuw palette van Douglas zien, het Douglas Best Of Colors Mini Palette. Ik sprak één en al lof over het palet omdat hij prachtige kleuren had, een geweldige pigmentatie en ook nog eens een hele goede prijs. In het pakket dat ik opgestuurd kreeg van Douglas zat ook nog eens een heel groot palet en vol goede moed testte ik deze uit, zal hij net zo goed zijn als het andere palet?

Douglas My Favorite 2 Smokey Palette

Ook dit oogschaduw palet zit weer verpakt ik een apart doosje met daarop de naam van het product en een sticker met wat voor een kleuren we in het palette kunnen verwachten. Alleen ik vind het wel een beetje een nietszeggende sticker omdat het veel meer kleuren bevat dan deze aanduiding. De naam van de verpakking houdt me trouwens wel een beetje voor de gek – of ik begrijp het gewoon verkeerd – maar die 2 doet me denken dat dit het tweede palette is. Maar er is dus maar één variant van dit palette te koop.

Douglas My Favorite 2 Smokey Palette

Op de achterkant vind je zoals gewoonlijk meer informatie over het product en de inhoud. Je vindt een afbeelding van de binnenkant van het palet op de achterkant en ziet meteen welke kleuren het palet bevat. Wat me meteen opvalt is dat het een erg divers palet is waar je alle kanten mee op kan. Douglas zegt over het palet dat het de 16 mooiste smockey tinten bevat, laten we dat dan maar geloven.

Douglas My Favorite 2 Smokey Palette

Het palet heeft hetzelfde formaat als de klassieke Naked palette van Urban Decay om het even te kunnen vergelijken. De uitstraling van het palet vind ik zelf een beetje saai en misschien wel goedkoop ogen. Eerlijk gezegd spreekt het palet me niet meteen aan of trekt mijn aandacht. Dan mogen ze hem al wel open presenteren in de winkel. Jammer dat de mooie binnenkant niet echt aanlokkelijk wordt gemaakt door de buitenkant.

Douglas My Favorite 2 Smokey Palette

Want zeg zelf, de binnenkant is erg compleet en iets waar je zeker mee uit de voeten kan! Voor iedereen zit er wel iets tussen waar je wat mee kan en het palet is erg divers. Je vind nude kleuren, paars, groen, blauw, grijs. Ook zijn de kleuren prima in combinatie met elkaar te gebruiken.

Douglas My Favorite 2 Smokey PaletteWat me wel meteen opvalt is dat de pans heel erg smal zijn en dat je echt moet oppassen met je kwast of je er wel in past, dat vind ik wel een klein minpuntje. Ook merk ik meteen dat de structuur van deze oogschaduws anders zijn dan die van het Best Of Colours Palette. Deze oogschaduws zijn droger en meer korrelig. Jammer dat Douglas daarin geen constante lijn van kwaliteit heeft getrokken. De oogschaduws hebben trouwens ook verschillende finishes, zo vind je matte en shimmer tinten in het doosje.

Douglas My Favorite 2 Smokey Palette

Ook dit er een duo applicator in het doosje, maar daar moet je niet al te veel van verwachten, zelf gebruik ik ze nooit omdat het gewoon niet prettig werkt als je meerdere kleuren gebruikt. Maar goed, laten we naar de swatches gaan die droog op de huid zijn aangebracht. Ik hoop echt dat deze net zo goed zijn als het andere nieuwe palet van Douglas.

Douglas My Favorite 2 Smokey Palette

Dit zijn de eerste vier kleuren die een prima pigment hebben maar niet fantastisch, ook vind ik ze vrij poederig overkomen.

Douglas My Favorite 2 Smokey Palette

De nummers 5 tot en met 8 vanaf de linkerkant zien er al een stuk beter uit en knallen echt van de huid af!

Douglas My Favorite 2 Smokey Palette

De nummers 9 tot 12 zijn ook prima, maar wel weer een beetje poederig.

Douglas My Favorite 2 Smokey Palette

En bij de laatste kleuren zie je heel goed het verschil tussen matte en shimmer kleuren. Dat is helaas vaak zo met goedkopere paletten en dat vind ik toch wel jammer.

Douglas My Favorite 2 Smokey Palette

Douglas My Favorite 2 Smokey Palette

Look met de groene tinten. De kleuren brengen vrij subtiel aan maar geven wel prima kleur af en blenden prima met elkaar zonder kleur te verliezen, dat vind ik wel erg prettig!

Douglas My Favorite 2 Smokey Palette

Douglas My Favorite 2 Smokey Palette

Look met de roze tinten, deze kleuren hebben aanzienlijk meer intensiteit en deze look knalt ook echt meer. Ook deze blenden prima met elkaar zonder kleur te verliezen!

Douglas My Favorite 2 Smokey Palette

Mijn verwachtingen van dit palet waren hoog door de geweldige kwaliteit van het vorige Douglas palet wat ik getest had. Deze is toch beduidend wat minder, maar zeker niet slecht. Maar daarom ben ik misschien wel een beetje teleurgesteld, waarom hebben ze geen constante kwaliteit? Je betaald natuurlijk maar € 12,95 voor dit palet wat ik echt een goede prijs vind en je echt wat voor terug krijgt.

Al met al vind ik het toch een heel leuk palet met een prima kwaliteit, zeker voor die prijs. Het is leuk dat er steeds meer budgetmerken met kwalitatief goede producten komen en dat vind ik leuk. Het Douglas My Favorite 2 Smokey Palette shop je natuurlijk in de winkel maar ook online in hun webshop. Zouden jullie hem aanschaffen?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reply
  Eva
  9 november 2016 at 10:31

  Leuk budgetprijsje maar ik heb inmiddels genoeg paletten die er stiekem leuker uitzien. Dat kijk ik toch ook wel naar :-) Fijne review weer!

 • Reply
  rachel
  9 november 2016 at 10:55

  mooie kleuren en look maar zal hem zelf niet aanschaffen

 • Reply
  nicolished
  9 november 2016 at 12:57

  Hij is wel wat minder dan die andere die je laatst reviewde inderdaad, maar het is niet perse een slecht palette!

 • Reply
  Marianne
  9 november 2016 at 13:21

  Wat ik dan eigenlijk wel erger vind is dat ze “smockey” erop zetten, terwijl ze dus “smokey” bedoelen. Dan vind ik ’t gelijk onhandig en onprofessioneel overkomen. Mijn innerlijke grammaticapolitie kan dat niet tolereren. ;)

  • Reply
   Mer
   9 november 2016 at 13:31

   Eens. Viel me direct op.

 • Reply
  marleen@burgertrutjes
  9 november 2016 at 13:36

  Hmm ik vind hem er een beetje uitzien als een kinderpalette die ik vroeger had hihi. En Smockey? Klinkt vies ;) Nee ik laat m liggen ;)

 • Reply
  Sandra
  9 november 2016 at 13:40

  Het is op zich een prima palette, maar niet echt een aanvulling op mijn stash is het niet…

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  9 november 2016 at 15:20

  Jammer dat het palette tegenvalt. Fijne, eerlijke review!

 • Reply
  mieke | mieksmind
  9 november 2016 at 15:51

  Het vorige palette vond ik veel mooier en deze vind ik dan een beetje tegen vallen. Jammer, mijn voorkeur gaat uit naar de vorige, die was mooi!

 • Reply
  Loes | Gewoon iets met Loes
  9 november 2016 at 15:51

  Het ziet er best aardig uit, maar wat ik niet begrijp is waarom er ‘Smockey’ op staat. Ik heb echt geen idee wat dat moet betekenen, anders dan een typefout.. Ben ook wel verbaasd over het verschil in pigmentatie trouwens. Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten.

 • Reply
  Manon Boerakker
  9 november 2016 at 19:03

  Ik vind het niet persee super slecht

 • Reply
  femketje
  9 november 2016 at 22:09

  ik vind het er nog best goed uit zien :D

 • Reply
  chucky1012
  10 november 2016 at 07:19

  Prachtige look!
  Zulke mooie kleuren.

 • Laat een reactie achter