Douglas Eigen Merk Make-Up

 photo Douglas Make-Up1_zpsvcvkqf87.png

Ik ging altijd naar de Douglas voor een lekker luchtje of een exclusiever make-up merk. Douglas was echt een winkel met vooral heel veel merken, maar eigenlijk vrij weinig van hun zelf. Maar vanaf nu – of eigenlijk al een tijdje – is dat verleden tijd. Douglas heeft namelijk een eigen uitgebreide make-up collectie. En natuurlijk laat ik jullie maar al te graag een aantal items zien!

 photo Douglas Make-Up2_zpslpltdaia.png

Douglas Make-Up lanceert een uitgebreid assortiment met voor ieders wat wils, hou je van naturel, juist van gekleurd of klassiek? Het is allemaal te koop en voor een vriendelijk prijsje. De producten worden in een eigen display verkocht bij de Douglas. Voor zover ik weet heeft of krijgt elk filiaal van Douglas de make-up en natuurlijk is het online te bestellen via hun website. Dit wat ik jullie laat zien is trouwens een klein selectie, er zijn nog veel meer soorten make-up en kleuren.

 photo Douglas Make-Up3_zpspotixrt7.png

Douglas Aquarelle Powder – € 16,95

In het begin was ik een beetje aan het zoeken wat dit nou precies was. Het grote doosje was me snel duidelijk, dat is natuurlijk een bronzer. Maar het kleine doosje vond ik er toch ook wel als een oogschaduw uitzien. En dat is het uiteindelijk ook, maar ik moet stiekem toegeven dat ik het als een bronzer heb gebruikt, want de pigmentatie is ronduit slecht dat ik het niet als een oogschaduw vond kunnen. De kleuren samen waren goed voor een subtiele bronzer.

 photo Douglas Make-Up4_zpsqty7wpfq.png

Douglas zegt dat je de kleuren samen of apart van elkaar kunt gebruiken voor een subtiele of heftige look. Nat zijn de producten nog intenser, maar ik vind het een gedoe om mijn producten nat aan te brengen, dus die methode skip ik al vooraf. De verpakking en vormgeving ziet er trouwens wel mooi uit, heel chique! Beide producten bevatten trouwens een mooie shimmer op het eerste gezicht, hou er wel rekening mee dat dit een overspray is. Daarna blijft er weinig meer van over.

 photo Douglas Make-Up5_zpstrf4ejf8.png

Swatches beide producten. De producten zijn nou niet echt fantastisch gepigmenteerd al zeg ik het zelf. Ook zijn ze heel erg kruimelig en ik heb het idee dat ik blaas zo de hele swatch weg blaas. Nee, dit is niet echt de kwaliteit die ik zoek.

 photo Douglas Make-Up15_zpsdjsf5bbg.png

Hier ben ik op mijn wang de blush (boven, zie je zo terug in het artikel) en de bronzer (onder) aangebracht. Ik heb echt heel wat keren moeten dippen in het producten en moeten aanbrengen om dit effect te bereiken, nee ik ben er niet echt over te spreken. Ik ken mooiere producten voor minder geld.

 photo Douglas Make-Up6_zpsfvh6qplw.png

Dan hebben we hier nog een drietal producten, een mooie lipstick, cream blush en een oogschaduw basis.

Douglas Cream Blush – € 12,95

Deze cream blush beloofd heel makkelijk en precies aan te brengen. De blush laat een glans achter op je huid, voor een ‘doll-like’ effect, volgens Douglas. De formule is niet vet en blendt makkelijk uit en is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. Hij is inderdaad niet vettig en laat een hele subtiele kleur achter. De verpakking vind ik trouwens wel heel handig, je pakt het product makkelijk vast en het werkt gewoon prettig.

Douglas Eyeshadow Base – € 7,95

Ik dacht eerst dat het een matte nude tint oogschaduw was, maar ik had het mis! Het is namelijk een oogschaduwbasis in een aparte vorm. Normaal vind je het in een tube, maar deze is in de vorm van een oogschaduw. De oogschaduw basis heeft een hele droge crème structuur die ik niet heel erg fijn vind werken, ook laat hij zich niet lekker uitsmeren. De crème is gelukkig transparant op het ooglid en je ziet het niet onder je oogschaduw. Helaas is de houdbaarheid niet geweldig. Aan het eind van de dag is alles bij mij  in de lijntjes getrokken.

 photo Douglas Make-Up7_zpsbxbimyrr.png

Swatches, links zie je de mooie blush, in het midden de oogschaduwbasis en rechts de lipstick in de kleur Joli Rose.

 photo Douglas Make-Up14_zpsjkmjnpfx.png

Douglas Matte Lipstick – € 12,95

Deze lipstick heeft een super zachte structuur en brengt echt heel gemakkelijk aan. Ik vind de kleur echt ontzettend mooi en ziet er semi-matte uit, echt mat vind ik hem namelijk niet. Maar wel heel erg mooi en daar gaat het natuurlijk om. Ik was trouwens verbaasd over de houdbaarheid. Na het eten van mijn lunch zat hij er nog perfect op, een blijvertje dus!

 photo Douglas Make-Up8_zpsjorgifug.png

Douglas 12H Foundation – € 19,95

Wij vrouwen willen altijd een mooie en egale huid hebben. Helaas gaat dat meestal niet zonder hulp van een goede foundation. Deze foundation van Douglas ziet er heel chique uit met zijn mat glazen flacon. De 12H foundation beloofd – je raadt het al – tot 12 uur te blijven zitten en is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren. Zelf heb ik kleur 2 So Beige ontvangen.

 photo Douglas Make-Up10_zpsyh1ox4fq.png

De foundation heeft normale structuur die niet te dik of dun is. De kleur is vrij geel en dat maakt het toch wel een beetje spannend of ik straks niet voor schut loop. Wat me ook meteen opvalt is de geur en dan helaas niet in positieve zin. Man, deze foundation stinkt echt, heel vies en muf en dat wordt nog erger als je hem aanbrengt, bah!

 photo Douglas Make-Up11_zpsr0gx91jy.png

Mijn gezicht zonder make-up.

 photo Douglas Make-Up12_zps30zxrqqm.png

Mijn gezicht met de foundation. De foundation is vrij zuinig in gebruik en met één pompje heb voldoende voor mijn hele gezicht. Hij brengt mooi naturel aan en heeft een medium dekking wat voor mij voldoende is. Ik vind het effect eigenlijk best prima. Of hij 12 uur houdt? Nee, na een uur glom ik alweer ontzettend erg. Afpoederen en bijpoederen is dus echt een must.

 photo Douglas Make-Up13_zpsqkzp8okv.png

Douglas Boom Eyes mascara – € 12,95

Deze mascara moet voor explosieve wimpers zorgen die voorzien zijn van volume en lengte. Ik denk dat dat best goed gelukt is, want mijn wimpers zien er erg mooi uit. Wel vind ik het mascaraborsteltje aan de achterkant iets te lomp waardoor het aanbrengen niet altijd even makkelijk is. De mascara blijft gedurende de dag perfect op zijn plek zitten en loopt niet uit, fijn!

 photo Douglas Make-Up16_zpsmf5goy0f.png

Mijn gezicht met alle make-up, dat ziet er toch wel weer prima uit!

 photo Douglas Make-Up_zpsvlur9pgk.png

Als ik in de Douglas ben loop ik eigenlijk straal langs het schap van de eigen merk make-up. Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat daar nu verandering in komt. Ik vind de producten leuk, maar niet van denderende kwaliteit. Ook vind ik de prijzen vrij hoog voor wat je er voor krijgt. Nee, ik loop liever naar de mooie merken toe en geef wat meer uit bij de Douglas. De mascara en lipstick zijn trouwens favoriet, de rest vind ik niet zo boeiend en ook erg prijzig.

Of ik enthousiast vriendinnen aanraad om naar de Douglas te gaan voor het eigen merk, nee dat niet. Maar een keertje neuzen en swatchen kan geen kwaad, misschien vind je een pareltje! De Douglas make-up is al vanaf april te koop bij de Douglas filialen en online (waar ik het op dit moment niet kan vinden).

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  Femke
  28 augustus 2015 at 06:42

  Jammer dat de oogschaduw tegenvalt en de bronzer ook wat. De overige producten vind ik er erg mooi uit zien :-)!

 • Reply
  Bianca
  28 augustus 2015 at 07:17

  Ik word eigenlijk alleen heel enthousiast van de mooie lipstick x

 • Reply
  chucky1012
  30 augustus 2015 at 07:16

  Mooie make=up producten.

 • Reply
  Caitlyn
  30 augustus 2015 at 09:17

  De producten zie er qua vormgeving wel goed uit, maar buiten de lipstick vind ik ze allemaal niet zo speciaal. Vrij duur nog en dan verwacht ik wel een betere kwaliteit.
  xx

 • Reply
  Iris | Todayslipstick
  30 augustus 2015 at 09:21

  Ik vind het er niet echt geweldig uitzien, de lipstick is wel een mooie kleur.
  Liefs, Iris

 • Reply
  Varenka
  30 augustus 2015 at 09:52

  Had wel wat meer kwaliteit verwacht van Douglas

 • Reply
  Lilly - lillyshuid
  30 augustus 2015 at 10:15

  Wauw, ik vind de lipstick erg mooi!

 • Reply
  manon
  30 augustus 2015 at 10:37

  De lipstick is erg mooi! Lijkt me leuk om eens tussen de schappen te kijken!

 • Reply
  KoreanBeautyNL
  30 augustus 2015 at 10:47

  Jammer dat er tegenvallers zijn!

 • Reply
  Andréa
  30 augustus 2015 at 20:20

  Meh, ik word er niet heel enthousiast van. De verpakkingen zien er ook vrij goedkoop uit.
  x

 • Laat een reactie achter