Search
Close this search box.

Dolce & Gabbana Light Blue

 photo Dolce amp Gabbana Light Blue2_zpsfvhn8hys.png

Als je Dolce & Gabbana zegt en daarbij het woord parfum denkt iedereen – denk ik – meteen aan Light Blue. Light Blue is een geur van dit merk dat al jaren ontzettend bekend en populair is. Nu is het tijd ze in een speciaal jasje te hijsen voor een limited edition. Geinspireerd op de zomer en zee van Sicilië is deze geur en dat zie je meteen terug in de verpakking. Ik ben heel erg benieuwd naar de geuren!

 photo Dolce amp Gabbana Light Blue1_zpsaxvcyz9l.png

“Een terugkeer naar de Eolische Eilanden en het ultieme symbool van de zee van Sicilië en Mediterrane zomers. Hier reageert de zomer met al haar fantastische contrasten van rotsachtige landschappen en weelderig groen, van diepblauwe zee en ongerepte witte stranden. In deze onvolprezen schoonheid van de natuur komen emoties tot leven.” Aldus Dolce & Gabbana over deze nieuwe geuren.

 photo Dolce amp Gabbana Light Blue_zpsdj2yqnxk.png

Er zijn twee varianten, Swimming in Lipari voor de man en Sunset in Salina voor vrouwen. De geuren hebben de vertrouwde verpakking als het gaat om Light Blue, alleen een wat andere geur en kleur. De doosjes zien er in ieder geval dromerig uit en passen perfect bij de naam van de geur. Ook kun je wel een beetje afleiden aan het plaatje om welke geur het gaat. Swimming in Lipari zal wat frisser zijn en Sunset in Salina wat warmer en mysterieuzer. Goed bedacht van Dolce & Gabbana.

 photo Dolce amp Gabbana Light Blue3_zpsxzbmpvn5.png

Beide geuren zien er mooi uit, maar toch zie je dat dit wat beter betaalbare geuren – ze zijn nog steeds wel aan de prijs – van Dolce & Gabbana zijn, ze zien er niet zo mooi en luxe uit zoals bijvoorbeeld Dolce. De doppen zijn helaas gemaakt van dun en goedkoop voelend plastic en de verpakking is niet heel spannend. Maar toch past het wel perfect bij het hele plaatje. En het gaat natuurlijk om de geur, de verpakking zien we niet altijd.

 photo Dolce amp Gabbana Light Blue4_zps2vmcn5mj.png

Dolce & Gabbana Light Blue Sunset in Salina

Salina is een eindeloos mooi plekje, als ik dit zo lees moet ik het toch echt eens bezoeken. Het is namelijk het groenste, meest vruchtbare en waterrijke eiland van Italië. In dit Mediterrane paradijs groeien de druiven die de bron vormen voor Malvasia, de heerlijke Siciliaanse wijn. Echt een eiland dus om wij weg te dromen, ben dus heel benieuwd naar de geur die ze hier op hebben geïnspireerd.

 photo Dolce amp Gabbana Light Blue5_zpsixasvtvk.png

Sunset in Salina is een bloemrijke, fris bloemige geur, waarbij je meteen zou moeten denken aan een glas heerlijke Malvasia wijn. Denk dat je daar op het terras zit, nipt aan je wijn en geniet van de heerlijke fresia’s. Het is dus ook geen wonder dat de geur opent met verse wijnbladeren en bloembladeren van viooltje. In het hart vinden we de gele fresia, oranjebloesem en jasmijn. De basis van de geur bestaat uit een warme omhelzing van amberachtige noten, cederhout en witte muskus.

 photo Dolce amp Gabbana Light Blue6_zpsas8pyqde.png

Dolce & Gabbana Light Blue Swimming in Lipari

Lipari s het grootste en meest oogverblindende eiland van Italië. Het is een levendige plek, waar het bedrijvige eilandleven door de straten danst. De strakke, albasten strook van fijn puimsteenzand vormt een scherp contrast met de levendige groene achtergrond van het eiland. Een eerbetoon aan perfectie, geaccentueerd door de zoete en pittige geuren van de lokale lekkernijen.

 photo Dolce amp Gabbana Light Blue7_zps8gg2st0s.png

In deze geur voor mannen is water het hoofdthema, vandaar de blauwe kleur natuurlijk. Swimming in Lipari is een aromatische watergeur, gekarakteriseerd door een ondertoon van zeezout en grapefruit. Het hart bevind zich tussen de mandarijn en rozemarijn die de geur iets meer pit geven. Je dobbert na in een basis van ambergris, gedroogd hout en muskachtige noten.

 photo Dolce amp Gabbana Light Blue8_zpsfgsbcas0.png

Ik vind beide geuren echt erg lekker, maar ze zijn ook wel erg veilig. Dit zijn echt van die geuren die je aan iedereen zou kunnen geven en weten dat het goed zit. Het zijn geen uitgesproken geuren waar je van moet houden of niet, maar dat vind ik ook wel weer leuk. Beide varianten zijn eau de toilette, maar ik moet je meegeven dat ze best prima blijven zitten.

Prijzen:

Dolce & Gabbana Light Blue Sunset in Salina eau de toilette 25 ml – € 49,00
Dolce & Gabbana Light Blue Sunset in Salina eau de toilette 50 ml – € 69,00
Dolce & Gabbana Light Blue Sunset in Salina eau de toilette 100 ml – € 92,00

Dolce & Gabbana Light Blue Swimming in Lipari eau de toilette 40 ml – € 49,00
Dolce & Gabbana Light Blue Swimming in Lipari eau de toilette 75 ml – € 62,00
Dolce & Gabbana Light Blue Swimming in Lipari eau de toilette 125 ml – € 86,00

De Dolce & Gabbana Light Blue limited edition varianten zijn vanaf nu overal te koop bij de wat luxere drogisterijen, parfumierën en online. Ik raad je zeker aan om ze even te ruiken!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

  1. De geuren lijken me heerlijk! Ik ken de originele Light Blue en die is onwijs lekker voor een warme zomerdag <3
    Liefs, Iris

  2. De originele variant was echt by far mijn favoriete geur toen ik 16 was..Als ik hem nu ruik vind ik hem nog steeds heerlijk! Ik ben erg benieuwd naar hoe deze ruikt, toch altijd een vleugje anders :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *