Search
Close this search box.

Dolce & Gabbana Dolce Rose Excelsa

Dolce & Gabbana Dolce Rose Excelsa

Als je om mijn favoriete geuren vraagt zit Dolce van Dolce & Gabbana er zeker tussen. Alleen eigenlijk gebruik ik hem te weinig. Waarom vraag je je dan zeker af… Dat komt omdat de Dolce geuren in zó een mooie persverpakking verstuurd worden dat ik het zonde vind de geur te gebruiken. Ze pronken namelijk zo mooi op mijn kast. En vanaf nu staat er een nieuwe variant bij Rosa Excelsa.

Dolce & Gabbana Dolce Rose Excelsa

Ook deze geur komt weer aan in een té mooie persdoos. Helaas krijg je die er niet bij als je hem in de winkel koopt. Ik denk dan dat de geur echt als warme broodjes over de toonbank gingen, want wat een kunstwerken maakt Dolce & Gabbana er elke keer weer van. Dolce is een echte bloemige vrouwengeur die voor iedereen geschikt is en waarschijnlijk daarom zo geliefd bij mij is. Laten we verder kijken naar deze fantastische geur.

Dolce & Gabbana Dolce Rose Excelsa

Dolce & Gabbana Dolce Rose Excelsa

Dolce is natuurlijk een bloemengeur, dat wordt al vrij snel duidelijk als je de flacon ziet met de dop als bloem. Om een andere weg in te slaan vond Dolce & Gabbana het tijd worden voor de roos, die al eeuwen lang symbool staat voor de liefde, schoonheid en romantiek. Het heeft een krachtige uitstraling, maar is ook heel erg sensueel, deze krachten zijn ook gebundeld in deze geur met een stukje tijdloos karakter erbij.

Dolce & Gabbana Dolce Rose Excelsa

De flacon ziet er weer fantastisch uit, alleen dit keer geen frisse witte bloem, maar een prachtige rode bloem die de roos natuurlijk symboliseert. De vormgeving vind ik echt fantastisch, het is simpel, maar het merk weet er iets heel erg luxe van te maken. Ik weet meteen dat ik een luxe geur in handen heb in plaats van een geur die je bij de drogisterij koopt.

Dolce & Gabbana Dolce Rose Excelsa

Bij de voorgaande Dolce geuren was vooral de witte amaryllis een uniek en kenmerkend ingrediënt in de geur. Dat is bij deze geur iets anders, de geur opent namelijk heerlijk fris met neroliblaadjes en papayabloemen. Toch vind ik als ik de geur op spuit het de typische Dolce geur hebben. Maar waarschijnlijk komt dat door de basis van de bekende witte amaryllis.

Topnoten: neroliblaadjes en papayabloemen.
Hartnoten: witte waterlelies, witte naricissen, witte amaryllis, Afrikaanse hondsroos en Turkse roos
Basisnoten: muskus, kasjmier en sandelhout.

Dolce & Gabbana Dolce Rose Excelsa

Voor Rosa Excelsa hebben ze twee bijzondere en zeldzame rozensoorten gebruikt, de Afrikaanse Hondsroos en de Turkse Rose Absolute. De Afrikaanse Hondsroos wordt door Dolce & Gabbana als eerst als ingredient in hun parfum gebruikt. Het is een krachtige rozensoort die aan de kust groeit en met zijn geur talloze vlinders aantrekt. Om de geur wat meer vrouwelijkheid te geven is de Turkse roos toegevoegd om de geur nog wat intenser te maken.

Dolce & Gabbana Dolce Rose Excelsa

Zoals ik al zei, als ik de geur opspuit heb ik echt het idee dat ik een Dolce geur opspuit, de geur is heel erg herkenbaar als je de andere Dolce geuren ook kent. Alleen dan merk je al snel dat de geur overgaat in een romantische en warme geur van rozen en andere prachtige bloemen. De basis van de geur is heel warm en vertrouwd en voelt heel natuurlijk aan. De geur is een eau de Parfum, maar toch vind ik hem niet heel erg duidelijk aanwezig. Aan het einde van de dag moet je hem wel weer even opfrissen.

Dolce & Gabbana Dolce Rose Excelsa

Prijzen:

Dolce & Gabbana Dolce Rosa Excelsa eau de Parfum 30 ml – € 66,00
Dolce & Gabbana Dolce Rosa Excelsa eau de Parfum 50 ml – € 88,00
Dolce & Gabbana Dolce Rosa Excelsa eau de Parfum 75 ml – € 115,00

De nieuwe Dolce geur Rosa Excelsa is vanaf nu te koop in verschillende luxe parfumeriën zoals Douglas, ICI Paris XL en natuurlijk online in de webshops.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

15 reacties

    1. Gaat nu weer wat minder, haar medicatie van gisteren is uitgewerkt. Heb haar net weer wat voor de koorts en misselijkheid gegeven. Hopelijk krabbelt ze snel weer op!

  1. De flacon ziet er zo mooi uit! Ik heb nog nooit een parfum van Dolce & Gabbana gehad, maar ik ben er wel benieuwd naar :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *