Search
Close this search box.

Doe jij nog wel eens een kaartje op de post?

Doe jij nog wel eens een kaartje op de post?

Sinds de komst van internet en daarmee de e-mail, Whatsapp, Facebook en dit soort mediums zijn de kaartjes en brieven via de post flink afgenomen. Vroeger als ik jarig was lag ik bij wijze van spreken onder de brievenbus klaar voor alle kaarten die ik kreeg en tegenwoordig loopt de postbode mijn huisje voorbij als ik jarig ben. En eigenlijk vind ik dat heel erg jammer, een tastbare herinnering krijgen in de vorm van een kaart of herinnering is zoveel leuker dan een appje of berichtje via het internet…

Maar eerlijk is eerlijk, ik maak mij hier ook schuldig aan. Een appje is zo gestuurd en het is soms ook best een gedoe om naar de winkel te gaan voor een kaart, postzegels en dan moet je ook nog met de hand een kaartje schrijven. Maar waar je niet bij stil staat is dat het zoveel leuker is voor de ander om zoiets te geven. Traditie getrouw doe ik elk jaar mijn kerstkaarten nog op de post en al onze ouders en opa’s en oma’s krijgen een kaartje als we op vakantie zijn (vinden ze leuk en daarom wij ook). Maar alle andere dagen denk ik er eigenlijk niet aan en dat is zo zonde.

Ik weet hoe leuk het is om post te krijgen, het is een soort van cadeautje. Je pakt het uit en er zit iets persoonlijks voor jou in en dat is leuk. Iemand heeft de moeite genomen om aan jou te denken en dat voelt goed! Maar helaas doen we het te weinig en ik maak mij daar ook schuldig aan. Maar gelukkig maakt PostNL het vanaf nu makkelijk met de Postzegelcode.

Met de postzegelcode is het nu nog makkelijk om met welke reden dan ook direct een kaartje te sturen. Je hoeft niet meer naar de winkel of online een postzegelvel te bestellen, je kunt de Postzegelcode gewoon makkelijk via de app of de website bestellen. Je krijgt een unieke 9-cijferige code en schrijft deze op de plek waar je normaal gesproken een postzegel plakt. Zo simpel is het en dat wilde ik natuurlijk even uittesten.

Doe jij nog wel eens een kaartje op de post?

Ik besluit mijn oma een kaartje te sturen met een persoonlijk verhaaltje. Mijn oma heeft geen mobiele telefoon, Facebook of wat dan ook dus haar bereiken gaat nog gewoon op de ouderwetse manier met bellen of natuurlijk een kaartje. Naast dat ik het leuk vind de Postzegelcode te testen vind mijn oma het vast ook erg leuk een kaart te krijgen. En stiekem ben ik nu al heel erg benieuwd naar haar reactie want ze heeft de hobby van mijn overleden opa voortgezet, postzegels sparen. Hoe zou ze reageren op mijn eigen geschreven ‘postzegel’? Die moet natuurlijk een ere plekje in haar verzameling krijgen.

De Postzegelcode bestellen is ontzettend makkelijk. Je gaat naar de app of website zoals mij en klikt aan wat je wilt versturen (ik wil dus een brief versturen) en daarna reken je af met iDeal of creditcard waarna je de Postzegelcode toegestuurd krijgt. Daarna krijg je duidelijk uitgelegd hoe en waar je de code schrijft en daarna kan de enveloppe (natuurlijk met adres) op de bus!

Schrijven jullie nog wel eens een kaartje en doen jullie deze op de post? Het herinnert mij er weer aan dat ik dit veel vaker moet doen. En gelukkig maakt PostNL het een stuk laagdrempeliger met de Postzegelcode. Wil je meer informatie over de Postzegelcode, bekijk dan de website.

Winnen

Wil jij een persoonlijk kaartje van mij ontvangen? Laat dan in de reacties achter waarom jij graag een kaartje van mij wilt ontvangen en ik zal mijn best doen een zo een leuk mogelijk kaartje naar jou (of misschien naar iemand anders die wel een kaartje verdient) toe te sturen! Uit de reacties kies ik vijf mensen na 1 oktober, die krijgen dan persoonlijk mail voor het postadres!

Dit is een betaalde samenwerking met PostNL

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

16 reacties

 1. Super leuk! Ik heb een tijdje aan post crossing en snail mail gedaan maar dat is na een tijdje verwaterd. Denk dat ik van de week maar eens een ouderwetse brief ga schrijven naar de oma van mijn vriend. Zij leeft voor de brieven van haar dochter in Canada, dus het lijkt me leuk voor wat afwisseling te zorgen. En handig ook, zo’n code voor als de zegels thuis op zijn!

 2. Wat lief! Zelf schrijf ik sinds 2009 brieven naar penvriendinnen over de hele wereld: van Japan en Singapore tot Amerika tot aan Finland. Ook heb ik 2 penvriendinnen in Nederland. Het is altijd een feetjes in de brievenbus om leuke post te vinden. En te schrijven is voor mij ook een feestje. Ik maak er echt de tijd voor: kopje thee, gezellig rustige muziek op de achtergrond, mooi postpapier uitzoeken en bijpassende stickers/stempels/washitape, enveloppe leuke versieren, het schrijven met een vulpen. Helaas door drukte van mijn penvriendinnen (werk, net moeder geworden, vakanties) is mijn brievenbus erg leeg de laatste tijd

  1. Wat tof dat je die overal over de wereld hebt zeg! Vroeger had ik het altijd met vakantievriendinnetjes, die schreef ik wel eens een brief! Maar nooit naar het buitenland.

   1. Dat is ook leuk. Via PostCrossing, FaceBook en Instagram heb ik mijn buitenlandse penvriendinnen gevonden. Een aantal van hun heb ik zelfs ontmoet. Zo heb ik deze zomer 7 dagen bij een van mijn Finse penvriendinnen gelogeerd. We kennen elkaar sinds 2010 en hebben elkaar nu 4 keer ontmoet.

 3. haha tuurlijk wil ik een kaartje van je ontvangen :D ik doe zelfs niks meer handmatig omdat we hier ook geen brievenbussen meer hebben, die hebben ze weg gehaald :( dus alles gaat hier digitaal

 4. Ik doe al jaren (met pauzes wel) aan Postcrossing.
  Al de kaarten die ik via Postcrossing al heb ontvangen, bewaar ik in dozen.
  Er zitten er soms echt pareltjes bij!

  Waarom ik graag een kaartje van jou zou willen ontvangen?
  De keuze is aan jou naar wie je stuurt!
  Ja kan kijken naar het feit hoe lang iemand je al volgt, hoe vaak die post, waar die woont, via welke kanalen je gevolgd wordt,…
  Have fun!

 5. Ik stuur altijd, maar dan ook altijd met kerst naar iedereen kaarten! Hoewel het voor ons niet echt meer verwacht wordt (ben immers 20, opgegroeid met de inbreng van telefoons). Maar mijn vrienden wonen immers verweg, aan de andere kant van nederland, maar ook mensen in spanje en engeland.

  Ik zou graag een kaartje van jou willen, omdat je toch wel een inspirerend iemand voor mij bent! Ik volg nu al een tijd je blog, lees elke keer je posts en maken mij nieuwsgierig voor nieuwe producten, of ontroeren mij. Zoals je afval-periode. Ik moet afvallen van mij zelf. Maar als ik bijvoorbeeld op Insta zie hoe je van je lichaam kan houden, ja je bent echt een inspiratie!

  Veel liefs, Chantal

 6. Ik moet je eerlijk vertellen ik houd van kaartjes ontvangen en versturen. Maar ik merk dat ik vaak op de dag zelf denk oh die is jarig, en dan toch maar een app stuur. Ik ben er erg gek op en vergeet het gezin nooit met kaarten. Ik houd er zo enorm van, vakantie kaartjes stuur ik altijd heel trouw. Jou kaartje zou dan ook altijd welkom zijn. Liefs soraya

 7. Hallo Aranka.

  Wat een leuke actie om een kaart te sturen
  Ik doe graag mee.
  Maar niet voor mezelf maar voor eenzame ouderen in Nederland.

  Ik werk in de ouderenzorg en zie dagelijks eenzame ouderen
  Niemand komt meer langs, en ze zien soms alleen mij.
  Dat verdiend wel een kaartje dacht ik zo.

 8. Wat leuk!!! Ben deze vakantie weer begonnen met kaartjes sturen. Lekker ouderwets maar hoe vrolijk wordt je van een onverwacht kaartje tussen alle reclamefolders en rekeningen!

 9. Leuk idee. Wij krijgen alleen met kerst nog kaartjes. Of huwelijk en geboortekaartjes. Zou leuk zijn eens om een andere reden een kaartje te ontvangen ?

 10. Hallo Aranka,
  Ik maak zelf wenskaarten, met veel plezier en verstuur er heel wat in een jaar. Met stip op 1 verjaardagskaarten, maar ook kaarten om mensen waar het niet zo goed mee gaat op te kikkeren en wat kleur aan hun dag te geven. Een persoonlijke kaart verras je mensen echt mee en aangezien ik wat ouder ben is dit voor mij de normaalste zaak van de wereld.
  Mocht je ook eens een kaart (bijv met je verjaardag of met de kerstdagen) van mij willen ontvangen, dan hoor ik dat graag.

 11. Hoi aranka
  Kaartjes schrijven en ontvangen vind ik heel erg leuk. Ik ben ook heel trouw om verjaardagskaartjes te sturen zowel privé als naar mijn klanten. Ik ben hovenier voor senioren. Het wordt altijd heel erg gewaardeerd. Tot horens. Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *