Zoek
Sluit dit zoekvak.

DIY: Waxinelichthoudertjes

Ik hou echt van kaarsjes, altijd ben ik op zoek naar lekkere geurkaarsen, leuke kaarsjes of leuke houdertjes. Tot ik laatst foto’s tegenkwam van lang geleden (toen ik 7 jaar was), dat ik samen met een vriendinnetje glaasjes aan het schilderen was. Ik bedacht me; dat kan ik nu nogsteeds, dus ik bracht een bezoekje aan de Action en Pipoos en ging aan de slag!

Hier zie je alle dingetjes die ik gebruikte; glasverf van Pipoos (€2,90 per potje), glasverf van action (€0,99 per set van 5), kwasten (action 0,99 per set), 2 facetglazen (action 0,32 per stuk), stickertjes in de vorm van pareltjes (action 0,79) en metalicstiften (action 0,99 per 3, niet op foto).

Je zorgt er eerst voor dat de glazen ontvet zijn, dus kun je doen door ze een keer in de vaatwasser te doen of ze schoon te maken met bijvoorbeeld nagellakremover. Wanneer ze ontvet zijn kies je kleurtjes uit. Ik koos voor rood, oranje en roze. Helaas heb ik zelf geen oranje, deze kleur is al maanden niet leverbaar bij mijn plaatselijke Pipoos, dus ik mengde rood en geel; dit ging prima! Omdat de glaasjes 9 facetten hebben heb ik gekozen voor drie kleurtjes en die met elkaar afgewisseld op de facetten. Ik heb eerst alle rode vakjes gedaan, daarna de oranje en toen roze.

Daarna heb ik alles een flinke tijd laten drogen, niks zo irritant als vingerafdrukken in je verf. Toen de verf droog was heb ik met een zilveren metalicstift een lijntje getekend rondom de facetten. Daarna heb ik boven elk facet een parelstickertje geplakt. Klaar was ik!

Uiteindelijk ben ik ruim anderhalf uur bezig geweest met het maken van deze unieke waxinelichthoudertjes, het merendeel van de tijd ging zitten in het wachten tot de verf droog is. Ik vind ze erg goed gelukt een volgende set is dan ook alweer in de maak.

Wat vond jij van deze DIY? Ga je het zelf ook maken?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

36 reacties

  1. Hier was ik naar opzoek! Ik wil dit graag gaan maken met een aantal bewoners van een zorgboerderij. Is de verf van de action net zo goed als die van de pipoos?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *