Zoeken
Sluit dit zoekvak.

DIY: vogelvoer maken

Het is koud buiten en er ligt een flinke pak sneew, dus dat betekend dat de vogeltjes niet zo goed eten kunnen vinden. Daarom moet je de natuur een handje helpen op dit moment en dat kan heel makkelijk. Door zelf vogelvoer figuurtjes voor in de tuin te maken!

Wat heb je nodig?

1,5 kilo hard vet (bijvoorbeeld frituurvet)
1 kilo vogelvoer
vormpjes voor het voer
rietjes
touw

Smelt eerst het vet en voeg daarna het vogelvoer aan het vet toe. Meng dit goed door elkaar heen zodat er een massa ontstaat. Schep de vormpjes vol met het vet en druk een rietje in het vormpje. Niet teveel aan de zijkant anders kan hij snel breken. Leg nu de vormpjes in de koelkast zodat ze goed hard kunnen worden. Als ze hard zijn kun je ze in de tuin hangen!

Geef jij de vogeltjes met dit weer wat extra aandacht?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

45 reacties

 1. Wat leuk! Mijn moeder koopt gewoon altijd van die dingen, maar ik heb het vroeger wel eens gemaakt op de basis school haha.

 2. Goed idee, ziet er echt supercute uit! Wij helpen de vogeltjes ook graag een handje met dit weer.
  btw ‘… dus dat betekend dat de vogeltjes niet zo goed eten kunnen vinden.’ –> betekent

 3. Leuk gedaan, de volgende keer kun je beter geen gewoon frituurvet gebruiken aangezien dit veel te zout is voor vogels. Bij veel dierenwinkels heb je blokken vet zonder zout deze zijn wel goed voor de vogels :)

 4. Wat een leuk idee zeg! Ik heb zelf al wat vet bolletjes in mijn tuin hangen, al moeten de vogeltjes deze nog wel ontdekken.. haha, ze hebben er nog niet van gegeten!

 5. Wat een ontzettend leuk idee, echt super schattig :) Wij hebben een hele grote soort taart in de tuin staan waar die vogels constant aan zitten te pikken.

 6. ah wat schattig in die vormpjes! wij kopen meestal gewoon vetbollen of leggen een beschuitje of rijstwafel neer, maar dit is ook erg leuk om te proberen! :)

 7. Wat een super leuk idee. Ziet er ook nog eens leuk uit!:)
  Ik maak ook wel eens taarten voor vogels van zaadjes en frituurvet.
  Zo’n leuk en gezellig gezicht die beestjes in je tuin.
  Ik volg je nu op bloglovin:)

  Liefs wendy (www.proudbeauty.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *