Zoek
Sluit dit zoekvak.

DIY: Sinaasappel-kruidnagel geurbommetjes

Ik hou van warme, huiselijke, kruidige geuren in de herfst en winter. Maar waar ik absoluut niet van houd zijn chemische, kunstmatige geuren. Een aantal jaren geleden maakte mama deze heerlijk ruikende sinaasappels en sindsdien wilde ik ze zelf ook weer maken. Helaas kwam dit er steeds niet van, tot vandaag. Simpeler kan bijna niet en binnen 10 minuten ruikt je kamer heerlijk. Ik maakte deze heerlijke geurbommetjes en deel deze met heel veel plezier met jullie!

Voor deze DIY heb je drie dingen nodig: sinaasappels, kruidnagels en lint.

Met het lint maak je een kruis over de sinaasappel, net als bij een cadeautje. Zo kan je straks de sinaasappel ergens aan ophangen. Om zeker te zijn dat het lint blijft zitten zou je hier en daar een klein knop speldje kunnen gebruiken.

Dan beginnen we met de kruidnagels, deze steek je verdeeld over de sinaasappel in de schil. Soms kan dit wat moeilijk gaan, om dit te vergemakkelijken zou je van te voren met een satéprikker of breinaald een gaatje kunnen maken.

Je kan de kruidnagels random in de sinaasappel steken, ook kan je er leuke vormpjes mee maken. Dit maakt natuurlijk niet uit voor de geur, de hoeveelheid kruidnagels heeft daar wel invloed op. Een sinaasappel is 1-3 weken houdbaar, de geur zal in het begin veel sterker aanwezig zijn dan aan het einde.

De combinatie van sinaasappel met kruidnagel geeft een heerlijk warm en winterse geur, perfect voor de feestdagen dus.

Veel plezier met het maken van deze leuke geurbommetjes, een lekker geurend huis is gegarandeerd!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

31 reacties

  1. Leuke DIY! Als dit in mijn huis zou hangen heb ik denk ik de hele tijd zin om iets te gaan koken. Al heb ik dat ook wel als het niet naar heerlijke sinaasappels en kruidnagels hangt ;-)

  2. Oh dit doet me denken aan vroeger. Mijn moeder deed dit ook. Persoonlijk vind ik het zooo stinken :). Maar dat ligt echt aan mij, ik haat kruidnagel.

  3. Als je maar genoeg kruidnagels gebruikt werkt de olie die uit de kruidnagel komt als een soort conservering. De sinasappel of mandarijn verschrompelt dan een beetje. Maar zo heb ik jaren plezier gehad. Ook prima te gebruiken in de kleerkast. Geen last van motten of zo.

  4. Ik maak dit ook al jaren, aan het begin van de winter. Maar nu las ik in een huishoudmagazine dat je na het prikken van de kruidnagels, de sinaasappel een uurtje in de oven moet bakken aan 180gr, tot hij hard is. Dus dat probeer ik voor het eerst, hij zit nu in de oven. Lijkt me leuk omdat hij dan vast de hele winter bewaart. In hetzelfde boekje stond idd. ook dat je ze in je kleerkast kan leggen tegen de motten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *