Zoek
Sluit dit zoekvak.

DIY: Schuddebuikrotsjes

DIY of recept? Dit is zo simpel dat het geen recept meer te noemen is. Maar simpel maakt juist dingen vaak erg leuk! Iedereen kent de klassieke pindarotsjes wel. Maar als je nou niet van pinda houdt? Dan maken we gewoon een variant zonder pinda maar met schuddebuikjes. Schuddebuikjes? Ja eigenlijk minipepernootjes die je ook op je brood kan doen. Een superleuk idee en een heerlijke snack voor tijdens het heerlijk avondje!

Voor deze DIY heb je nodig: schuddebuikjes en chocolade. Voor deze hoeveelheid heb ik 300 gram melkchocolade gebruikt en een 1/3 pak schuddebuikjes.

Smelt de chocolade au-bain-marie, in een schaaltje boven een pan kokend water. Schep daarna de schuddebuikjes door de gesmolten chocolade.

Leg bakpapier op een bakplaat of bord. Gebruik twee lepels om een mooie hoeveelheid van het chocolade-schuddebuikjesmengsel als hoopjes op het papier te maken.

Laat daarna de rotsjes goed afkoelen. Dit heb ik geleidelijk gedaan, door ze eerst gewoon op het aanrecht te laten staan en pas toen ze uitgehard waren heb ik ze in de koelkast gelegd. Hier bewaar ik ze ook, zo blijven ze het lekkerst!

Wat zet jij op tafel tijdens 5 december?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

47 reacties

  1. Oh hmmm, die zien er heerlijk uit! Ik hou zelf niet van pindarotsjes, dus dit lijkt me een fantastisch alternatief. Ik heb afgelopen week gevulde speculaas proberen te maken, maar helaas was de spijs niet helemaal gelukt. Dankjewel voor het delen van dit creatieve recept!

  2. Heel erg simpel dit eigenlijk. Ik ben zelf echt geen fan van schuddebuikjes, maar die kan ik natuurlijk simpel vervangen door noten. Wel inderdaad een erg leuk idee voor sinterklaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *