DIY: Pepernoten bakken

Sinterklaas is weer in het land en daar horen natuurlijk pepernoten en chocolade letters bij. Maar wat is er nou leuker om zelf de pepernoten te gaan maken. Ik heb eventjes een recept voor jullie opgezocht zodat jullie heerlijk eigen pepernoten kunnen bakken. Het is heel simpel en erg lekker! Kijk snel verder!

Wat heb je nodig:

  • 150 g boter
  • 125 g bruine basterdsuiker
  • 10 g speculaaskruiden
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 el melk
  • bakpapier

Als je niet weten waar je speculaaskruiden kan kopen, bij de Albert Heijn verkopen ze Koek – Speculaas kruiden van Versteeg. Ze staan gewoon tussen alle kruiden en zit in het potje met de rode deksel.

Hoe gaan we te werkt?

Verwarm de oven voor op 150 graden. Daarna doe je de boter, basterdsuiker, speculaaskruiden en het bakmeel bij elkaar in een kom en meng dit goed met elkaar. Voeg de melk daarbij toe om een gladder beslag te krijgen. Maak nu een bol van het beslag en bedek de bakplaat met bakpapier. Van de bol maak je kleine balletjes en leg je op het bakpapier. Als je hier klaar mee bent bak je de pepernoten 15 tot 20 minuten gaar. En klaar zijn je pepernoten!

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply
    Silva
    1 december 2010 at 16:31

    Het leuke aan bakken is dat je huis daarna zo lekker ruikt :)

  • Laat een reactie achter