Search
Close this search box.

DIY: Nail-art met plakband en een hobbyschaar

Na het artikel van gisteren heb ik gezien dat jullie graag DIY’s wouden zien. Vandaag heb ik daarom een hele leuke en simpele voor jullie. Zelf vind ik het altijd ontzettend leuk en eigenlijk heb ik dit idee niet vaker voorbij zien komen. Het is heel simpel, het enige wat je nodig hebt is nagellak, plakband en een figuurtjes schaar. Ik had er nog een paar van vroeger met het knutselen. En daarmee kun je hele leuke dingen doen!

Verschillende soorten scharen hebben wij thuis, ik gebruik voor deze nailart de zig zag schaar.

Lak eerst je nagels met een basislak, laat dit echt goed drogen want je gaat hierna de plakband erop plakken. Ik had hem helaas niet goed genoeg laten drogen dus uiteindelijk had ik allemaal vormen van het plakband in mijn nagels staan.

Haal een stukje plakband van de rol af en knip hem verticaal door midden met de schaar zodat je hem over de lengte kan plakken. Je hoeft hem natuurlijk niet over de lengte te plakken je kan alles verzinnen wat je zelf leuk vindt!

Druk de plakband stevig aan en lak met een andere kleur nagellak eroverheen.

Als de nagellak een beetje is opgedroogd trek je het plakband weer van je nagels af. Daarna spray ik er wat Spritz Dry van Orly overheen zodat het sneller droogt.

Als laatste breng ik een laagje glitter topcoat van INM Out The Door aan voor een leuk effect.

En klaar zijn je nagels, het is super makkelijk en leuk om te doen! Dus duik die oude knutseldoos in en misschien vind je nog iets bruikbaars. De nagellakjes die ik heb gebruik zijn Essence – Kings Of Mints en Bourjois – 26. Succes!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

54 reacties

 1. Wat een super slim idee!

  Je ziet overal wel een normale schaar maar dit is echt een grappig idee!
  Haha ga ik zeker ook een keer doen!

 2. Je kunt de volgende keer beter van dat schildersplakband nemen, tenminste .. ik gebruik dat liever. Ik trek namelijk nog wel eens wat nagellak mee als ik de plakbandjes voorzichtig verwijder. Met schildersplakband gebeurt dit niet, want dat is ervoor gemaakt om makkelijk te verwijderen zonder verf mee te trekken, of in dit geval dus nagellak.

 3. een goed idee van Jennifer om dat gele crepe papier schildersplakband
  te gebruiken ja want toen ik las met plakband plakken op je net gelakte nagels
  dacht ik <oeiiii .. ! maar t ging goed !:D die Spritz Dry droogspray waar is die te koop ??
  Want geduld heb ik niet?

 4. Heel erg leuk! Heb t nu al een paar keer ergens gezien en blijf het leuk vinden..
  Moet toch eens op zoek naar zo een schaar, volgens mij heeft mn moeder er nog wel een ergens ;p

 5. Leuk! Ik deed dit al wel eens maar dan zonder de karteltjes, die scharen heb ik namelijk niet meer in huis. Ik vind de kleuren combinatie een beetje te kinderlijk, maar het is wel heel goed uitgelegd :)

 6. Supergaaf! Ik kreeg voor mijn verjaardag neon nagellak. Denk dat ik even zo’n schaar ga zoeken (ergens in een oude doos) en dat ik dan dit ga maken!

 7. TIP:
  En als je het plakband nu eerst op je handpalm plak dan plak het minder goed op je nagels zodat je met de plakband eraf te halen niet iets van de nieuwe nagellak wat eronder zit eraf trekt.

 8. Wat een super gaaf idee!! Mijn dochter heeft het direct uit geprobeerd ( die houd van erg mooie super lange nagels.) Ik heb het uit geprobeerd met schilderstape maar als bleef er heel mooi op zitten!! Super leuk bedacht!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *