Search
Close this search box.

DIY: marble servies met nagellak

 photo DIYMarableServies8_zps8469feb5.png

Volgens mij is het echt een hele tijd geleden dat ik een DIY maakte voor de website, stom eigenlijk want het is zo ontzettend leuk om te doen! Daarom besloot ik van de week maar eens creatief bezig te zijn met een camera, dus maakte ik deze super leuke mokken en schaaltje met nagellak en een bakje met water. Het is echt super leuk om te doen en het resultaat mag er wezen! Kijk snel verder hoe je ook zulke leuke mokken of schaaltjes kan maken!

 photo DIYMarableServies_zpsf1994005.png

Wat heb je nodig?

– servies
– saté prikkers
– bakje dat vies mag worden
– warm water
– nagellak
– aceton
– krant
– wattenschijfjes

Ik kocht mijn servies bij de Action voor een paar cent en gebruikte een diep Chineesbakje wat ik daarna gewoon weg kan gooien. Omdat je met nagellak aan de slag gaat krijg je dat eigenlijk niet goed meer schoon dus doe het niet in een goed bakje dat je graag netjes wilt houden.

 photo DIYMarableServies1_zps92a85a7f.png

Laten we aan de slag gaan, zorg er wel voor dat je even een krant onder het bakje neer legt want je wil natuurlijk niet per ongeluk nagellak op je tafel of kleren krijgen. Ik koos trouwens allemaal roze tinten voor mijn servies, maar het is natuurlijk aan jezelf om te bepalen welke kleuren en hoeveel kleuren je wilt gebruiken.

 photo DIYMarableServies2_zps243c5c20.png

Kies als eerst de kleuren uit die je wilt gebruiken. Ik gebruikte drie kleuren door elkaar. Maar de keuze is natuurlijk aan jezelf hoeveel kleuren je gebruikt.

 photo DIYMarableServies3_zps1b0b93d0.png

Het Chineesbakje vul ik voor de helft met warm water en laat hier de nagellak in vallen.

 photo DIYMarableServies4_zps5df77c56.png

Met een saté prikker kan je nog leuke vormpjes maken. Let op dat je dit wel snel doet want de nagellak wordt vrij snel hard en dan haal je met de prikker het hele laagje nagellak van het water af, dat zou zonde zijn.

 photo DIYMarableServies5_zpscf9fae5c.png

Doop daarna voorzichtig de mok in het water en haal deze er weer uit. Laat ze daarna even goed drogen op een krant. Ik heb ze even een halve dag laten staan.

 photo DIYMarableServies6_zps42d61893.png

Omdat natuurlijk de nagellak ook in de mok is gekomen haal je dit even weg met nagellakremover en een wattenschijfje. In het schaaltje heb ik het zo gelaten omdat ik het effect heel erg leuk vond.

 photo DIYMarableServies9_zpsbf7aff5f.png

En klaar zijn je water marble mokken en schaaltjes. Let er wel op dat ze nu niet meer in de vaatwasser kunnen, want dan gaat de nagellak weer van het servies af, je moet ze dus nu wel met de hand wassen. Ook kunnen ze niet in de oven want de nagellak vind dat niet zo leuk. Als je altijd alles dus liever in de vaatwasser doet kun je het beter skippen. Maar aan de andere kant is het ook leuk om te doen met een groter glas voor een waxinelichtje, die was je natuurlijk niet zo vaak af als servies.

 photo DIYMarableServies7_zps427e2090.png

Leuk zijn ze geworden hè? Heel wat leuker dan die saaie witte kopjes en schaaltjes.

 photo DIYMarableServies8_zps8469feb5.png

Ik hoop dat jullie deze DIY leuk vonden, ik zelf vind ze erg leuk geworden en kunnen mooi mee naar het nieuwe huis! Mochten jullie vaker DIY artikelen willen zien dan hoor ik dat natuurlijk graag en laat ik mijn creatieve geest de vrije loop!

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

47 reacties

  1. Dat ziet er echt super leuk uit! Ben alleen benieuwd hoe lang het mooi blijft met afwassen. Ik zou het leuk vinden om dit te doen met glaasjes voor waxinelichtjes!

  2. Het ziet er echt heel erg leuk en speels uit. Alsof het hele dure mokken zijn, zo oogt het haha. Ik ga het zelf ook eens doen, vooral met pastel tintjes lijkt het me erg mooi ook.

  3. Heel Leuk! Je kunt dit (water marble) ook met je nagels doen. Dan krijg je datzelfde effect op je nagellak. Dat doe ik wel eens, maar met servies heb ik het nog nooit geprobeerd:)

  4. leuk idee, maar gaat dit er niet gewoon af met afwassen etc? denk dat het ook niet in de magnetron kan etc? ook zou ik niet zo graag met m’n mond aan opgedroogde nagellak zitten bijv. Het ziet er wel onwijs leuk uit, zou dit niet met een ander soort verf beter werken?

  5. Dit is wel heel leuk gedaan hoor. Zelf heb ik geen vaatwasser, dus fout kan het niet gaan hahahaha. Wat goedkoop servies kan je zo echt wat opleuken. xxx Lucinda

  6. Mooi resultaat zeg! Voor mn theehuisje heb ik gewoon hartstikke stijlvol servies gekocht bij de Heeren Willems want a) ben niet zo creatief en b) voor zoveel servies als ik nodig had zou ik superlang bezig zijn geweest! Maar absoluut hele mooie kopjes!

  7. Dankjewel voor deze toffe DIY. Ik had hem opgeslagen en heb het van de week op mijn werk gemaakt met de kinderen. Super leuk gelukt. Dus, bedankt!<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *