DIY: Laagjes Sjaal

Niets is leuker dan dingen zelf maken en ze dan ook nog erg mooi worden. Zo ook deze prachtige sjaal. De vriendin van mijn moeder heeft een eigen wol winkel namelijk Elbebo. En daar verkoopt ze allemaal soorten wol om mee te breien en andere handwerken mee te maken. Ze kwamen net terug van de groothandel en namen dit bijzondere wol mee om geweldige sjaals mee te maken, en het is echt super simpel!

Op deze foto lijkt de sjaal een beetje roze achtig maar hij is echt grijs met zwart en echt heerlijk zacht. Ik vind deze sjaals echt super leuk!

Mijn moeder kwam het wol ook toevallig bij de Lidl tegen dus had daar meteen nog een paar kleurtjes gekocht, alleen de kwaliteit van deze wol is wel een beetje minder dan die van Scheepjeswol die ik heb gebruikt.

Voor deze sjaal heb ik Scheepjeswol Kitty gebruikt, voor een hele sjaal heb je één bolletje nodig.

Hoe ga je te werk? Pak 2 breipennen en begin gewoon te breien. Je pakt om de 5 cm een stukje aan de bovenkant van het stukje wol en dan maak je 6 steken op een pen. En zo ga je breien. In het begin is het een beetje moeilijk en wennen maar het gaat vanzelf een stuk beter en als eind resultaat heb je een geweldige sjaal!

En zo ziet het wol eruit, het zijn echt soort strookjes waarmee je moet breien.

Ik heb het wol bij Elbebo gekocht maar het was dus ook bij de Lidl te koop vorige week, misschien is er nog wat over?

En ik met de sjaal om, ik ben er echt heel erg blij mee en vind hem echt super leuk! Wat vinden jullie ervan?

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply
  maccia
  23 februari 2011 at 08:45

  Erg leuk gedaan! Ik heb al heel lang niets meer aan breien gedaan, dus ik begrijp je uitleg nog niet helemaal.

 • Reply
  Marjolein
  23 februari 2011 at 09:16

  I like! Ik ha deze wol laatst al gezien bij de wolwinkel, het resultaat is echt leuk! :)

 • Reply
  Silva
  23 februari 2011 at 10:13

  Superleuke sjaal! Ik wil ook zoiets :)

 • Reply
  Lies
  23 februari 2011 at 10:40

  Ziet er echt heel gaaf uit :)

 • Reply
  silke
  23 februari 2011 at 11:38

  Leuke sjaal, die oorbellen zijn ook heel mooi!

 • Reply
  Charlotte
  23 februari 2011 at 12:16

  Heb laatst van mijn oma zo’n sjaal gekregen in 3 kleuren groen, echt supermooi en heerlijk warm :D

 • Reply
  Eline
  23 februari 2011 at 14:32

  niet echt mijn stijl!

 • Reply
  Manon
  23 februari 2011 at 22:05

  Staat je heel leuk! Ikzelf heb alleen jaren niet meer gebreit, dat is echt 10 jaar geleden ofzo haha! Dus ik zou zo niet meer weten hoe het moet.

 • Reply
  Kim
  27 februari 2011 at 21:07

  Superleuk, maar kan echt niet breien! Misschien linkje erbij hoe je moet breien?! :D

 • Reply
  Sjanine
  16 oktober 2012 at 13:56

  Erg leuke sjaal! :D Ik heb het sjaal breien geleerd vanaf sjaal-breien.nl, maar die is nog niet zo goed gelukt als deze..

 • Laat een reactie achter