Search
Close this search box.

DIY: Gradient nails

 photo Gradient6copy_zps432db399.png

Vandaag weer een leuke DIY nail-art die iedereen thuis na kan maken. Het is echt super simpel en het effect is echt heel erg leuk. Wellicht weten een aantal van jullie al hoe je dit maakt maar vond het wel leuk om het ook eens op mijn blog te delen. Dus ben je benieuwd hoe je heel makkelijk deze gradient nails maakt, kijk dan met me mee!

 photo Gradient_zps9739ace1.png

Wat heb je nodig?

– Nagellak
– Sponsje
– Topcoat
– Ondergrond

 photo Gradient1_zps6ca151d1.png

Zorg dat je eerst de nagels hebt gelakt met een basis kleur, ik heb gewoon de lichtste kleur gebruikt waarmee ik ga werken. Maar het kan bijvoorbeeld met wit voor als je andere felle kleuren wilt gebruiken die niet zo goed in één keer dekken. Zorg dat deze laag echt goed droog is voordat je aan het gradient effect gaat beginnen. Wil je trouwens niet zoveel knoeien met nagellak, plak dan de huid af met plakband.

 photo Gradient2_zpsac784a16.png

Op de ondergrond maak je een mix van de nagellak. Zorg er wel voor dat het net zo lang is als je nagel, anders ziet het er natuurlijk niet mooi uit. Meng in het midden de kleuren een beetje met elkaar. Dip nu de spons er in en breng het vervolgens aan op de nagel. Ik gebruikte een schuursponsje maar dit was toch een beetje een te grove spons. Je kan het dus beter doen met een make-up sponsje bijvoorbeeld.

 photo Gradient3_zps0af49b54.png

En dit is het effect! Ik heb hier trouwens de overtollige nagellak van de huid al verwijderd, voor hoever dat lukte. Omdat ik een grove spons heb gebruikt die je goed gaatjes van de luchtbelletjes die er waren ontstaan, omdat het er nog heel bobbelig uitzag heb ik nog een topcoat aangebracht.

 photo Gradient4_zps4001a077.png

Omdat ik het er een beetje saai uit vond zien heb ik gekozen voor een topcoat met glitters, om het eventjes helemaal af te maken. Zo ziet het er heel erg zomers uit, me like!

 photo Gradient6_zps8ba3a919.png

En dit is hem dan, de gradient nail-art, echt super makkelijk en iedereen kan het maken. Het neemt helemaal niet veel tijd in beslag en het wordt ook niet echt een dikke kliederboel. Wat vinden jullie van de gradient nails?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

59 reacties

  1. Ik had de truc met een sponsje wel eens eerder gezien, maar heb het nog niet zelf geprobeerd. Ik ben niet zo’n held met nailart, dus denk dat dit wel een mooi alternatief is :D

  2. Het is makkelijker om het metteen op het sponsje te lakken, dan loop het wat meer in elkaar over. Maar verder leuke nagels.

  3. Mooi gedaan! Ik doe dit ook regelmatig. Vanmorgen met een sponsje van de Action die helemaal afbrokkelde toen ik ging stempelen (per 3 stuks verpakt in verschillende kleurtjes, geen aanrader hiervoor dus).. allemaal stukjes spons aan mijn nagels vastgeplakt. Grrr, frustratie!

  4. Je kan dit ook heel anders doen ik ben veel bezig met het lakken van mijn nagels en van anderen en heb een andere manier: – breng eerst een bacecoat aan -kies 2/3 kleuren die je wilt gebruiken – neem een stukje spons (niet de schuurkant) en doe daar de nagellak op van donker naar ligt (donker dus bij je nagelriem). Je hebt als het goed is nu 2/3 streken strak onderelkaar -plak eventueel je huid om de nagel heb af -hou de kleuren die op de spons zitten boven de nagel om te kijken of je nagel zometeen wel helemaal onder de nagellak zit -ga met een soort half draaiende beweging van links naar rechts doe dit een aantal keer voor een mooi effect -breng een laagje topcoat aan en je bent klaar :)

  5. Wauw mooi, helaas ben ik niet zo creatief om zoiets zelf te kunnen bedenken. Heb je nog tips om je nagels sneller droog te laten worden? Want bij mij zijn mijn nagels pas na een paar uur helemaal droog en ik ben niet zo geduldig om de hele tijd te wachten en dan gaat mijn nagellak er vaak heel snel a!

  6. oeeh hier houdt ik wel van, toch maar eens proberen dus! wel apart dat het met een gewone spons kan. Liefs, dreamxlovely.blogspot.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *