DIY: French Manicure

Volgens mij is en blijft de french manicure altijd ontzettend populair. Waarom? Omdat het er gewoon mooi, verzorgd en heel natuurlijk uitziet. French manicure zie je vaak terug bij de nagel salons en natuurlijk bij de nep nagels. Maar heb je mooie nagels van jezelf en wil je niet aan nep nagels beginnen of gewoon niet naar een salon gaan? Dan kan je zo ook ontzettend makkelijk zelf maken. Ik probeerde het voor het eerst in mijn leven uit en het is nog best aardig gelukt al zeg ik het zelf!

Wat heb ik gebruikt? Een nagellak remover om de laatste restjes nagellak van mijn vorige kleur er af te halen. Een kwastje, ik gebruik hiervoor een speciale van Bourjois die voor deze manicure is gemaakt. Een niet dekkend zacht roze nagellak en een witte nagellak.

Een ontzettend handig kwastje van Bourjois, je moet er alleen wel even aan wennen hoe je hem moet gebruiken.

Mijn kale, verkleurde en dus niet zo mooie nagels. Een french manicure zou ze erg goed doen lijkt me! Aan de slag dus maar.

Als eerst pak ik een stukje karton en doe daar een druppel witte nagellak op. Ga met mijn kwastje in de witte nagellak en teken de lijntjes op mijn nagels. Omdat witte nagellak meestal niet in één keer goed dekt breng ik twee laagjes witte nagellak aan op de randjes van mijn nagels. Als ik daarmee klaar ben laat ik het goed drogen.

Zoals je kan zien ziet het er niet helemaal netjes op en heeft het een beetje een harde kleur vergeleken met mijn eigen kleur. Daarom gaan we nu aan de slag met een zacht roze kleur die niet geweldig dekt voor een mooi en natuurlijk effect.

Breng nu een paar laagjes van deze roze nagellak aan zodat je een mooi en natuurlijk resultaat hebt. Ik heb zelf 3 laagjes van deze nagellak aangebracht en het ziet er echt prachtig natuurlijk uit!

En het resultaat is (vind ik) erg mooi. Ik heb prachtige verzorgde nagels die gezien mogen worden. Dit is de eerste keer dat ik een french manicure heb en als ik dit zo zie nog langer niet de laatste!

Wat vinden jullie van een french manicure?

Dit vind je misschien ook leuk

31 reacties

 • Reply
  Lifesplash
  8 september 2012 at 07:41

  Mooi! Is dit serieus je eerste keer french manicure? ;o Wauw.. dat heb je heel mooi gedaan! Ik vind het goed gelukt. Zelf gebruik ik er geen apart kwastje voor maar gewoon het kwastje van het lakje.

 • Reply
  Marielle
  8 september 2012 at 08:36

  Wow, super netjes gedaan voor een eerste keer zeg haha! Ik weet nog wel dat die lijntjes bij mij helemaal schots en scheef zaten in het begin :’)

 • Reply
  Hester
  8 september 2012 at 08:46

  Wauwie, staat altijd zo mooi verzorgd. Ik heb zo’n stiftje van Herôme, speciaal voor een french manicure. En ook van Essence een of ander jelly wit lakje dat niet dekt, ook voor french manicure, maar toch doe ik het eigenlijk nooit. Toch maar een keer proberen denk ik, alleen mijn nagels zijn ook niet zo héél erg mooi.

 • Reply
  dita
  8 september 2012 at 08:56

  Staat je goed!

 • Reply
  Emma
  8 september 2012 at 08:57

  Wauw, supergoed gelukt voor een eerste keer! Ik vind Frech Manicure altijd heel mooi staan bij iedereen.

 • Reply
  Amy
  8 september 2012 at 08:58

  Wauw ziet er echt mooi uit! Echt goed gelukt voor een eerste keer! :)

 • Reply
  Tessa
  8 september 2012 at 09:04

  ziet er mooi verzorgt uit!

 • Reply
  Meer
  8 september 2012 at 09:40

  Heel mooi en natuurlijk! Waar heb je dat kwastje gekocht? Gewoon bij de Bourjeois-stand in bijvoorbeeld Etos?

  • Reply
   Aranka
   8 september 2012 at 10:15

   Ja ik heb ze gewoon zien liggen in het schap!

 • Reply
  Miranda
  8 september 2012 at 09:48

  Heel erg mooi resultaat!:D

 • Reply
  Chantal
  8 september 2012 at 10:01

  Heel mooi gedaan, Aranka! Zo’n french manicure staat inderdaad altijd heel verzorgd :)

 • Reply
  Jessica
  8 september 2012 at 10:08

  Ziet er heel mooi uit!

 • Reply
  Kimberly
  8 september 2012 at 10:34

  Ik vind het er heel mooi uitzien! :D

 • Reply
  Marijke
  8 september 2012 at 10:38

  Ah, ziet er goed uit!
  Dat kwastje lijkt me trouwens erg fijn, is deze gewoon verkrijgbaar bij de Etos/DA? :)

 • Reply
  Janne
  8 september 2012 at 10:43

  Ik vind het heel mooi gedaan, ziet er heel natuurlijk uit!

 • Reply
  Danique
  8 september 2012 at 11:17

  Mooi gedaan! Ik vind french manicure altijd erg mooi staan.

 • Reply
  Charile
  8 september 2012 at 12:14

  Ziet er mooi uit!

 • Reply
  lin
  8 september 2012 at 12:51

  Wauw, dat heb je mooi gedaan! Ik ben absoluut geen fan van een french, maar je hebt echt een hele mooie mani gemaakt.

 • Reply
  Esmay
  8 september 2012 at 13:05

  Ik vind het mooi, zulke French Manicures! Staat heel verzorgd :)

 • Reply
  Nikita
  8 september 2012 at 13:11

  ik vind hem ook prachtig gelukt ! ik hou ook van french manicures

 • Reply
  Anne vdh
  8 september 2012 at 15:25

  Wauw! Het ziet er inderdaad erg natuurlijk uit! Ik hou niet zo van french manicures omdat ze vaak zo nep zijn maar deze…. I love it!:D Ik wil het ooook!:D

 • Reply
  Joyce
  8 september 2012 at 18:22

  Wat is dit geweldig goed gelukt Aranka! ^-^ Ik heb dit in een grijs verleden eens geprobeerd, maar dat liep uit op een fiasco.

 • Reply
  Sophie
  8 september 2012 at 20:30

  Ziet er inderdaad heel verzorgd uit! Ik vind het altijd mooi om een french manicure bij mijn nagels te maken.

 • Reply
  Jana
  8 september 2012 at 21:12

  Ziet er heel mooi uit :D x

 • Reply
  gerrianne
  9 september 2012 at 00:01

  Volgens mij had ik het al op Instagram gezegd, maar echt super gelukt! Ook voor de 1e keer, is niet te zeggen. Het staat je heel verzorgd, leuk om te zien vind ik dat altijd!

 • Reply
  beautyraiseplace
  9 september 2012 at 09:50

  Wauw super zeg zelf ben ik echt een faal in die dingen haha kan het echt niet !

 • Reply
  daydreamers
  9 september 2012 at 11:20

  heel mooi gedaan!

 • Reply
  debby
  10 september 2012 at 07:54

  Goed gelukt zeg! Ik vind het altijd erg chique staan.

 • Reply
  Mariel
  10 september 2012 at 19:20

  Goed gelukt!

 • Reply
  Yasmina
  11 september 2012 at 18:18

  Ik heb (bijna) elke dag French Manicure op en ik ben er dan ook geweldig goed in geworden, net als Eyeliner (L):)

  X
  Ps. Je hebt echt mooie nagelss (K)

 • Reply
  Mattania
  12 september 2012 at 16:50

  staat je heel erg mooi :)

 • Laat een reactie achter