Zoeken
Sluit dit zoekvak.

DIY: Dotting tool + nailart

Na het leuke nail-art artikel op MissLipgloss met de stipjes wou ik dat ook gaan maken, alleen een klein probleempje ik heb geen dottingtool. Alleen ik bedacht me ineens dat het ook wel met andere dingen zou kunnen en dat je eigenlijk helemaal geen dottingtool nodig hebt om zo een nailart te kunnen maken. Met deze 3 dingen ging het namelijk ook prima!

Wat ik hier voor me heb ik een speld en met het rode gedeelte doe ik de nailart. Uit mijn moeder’s hobby doos een Pergamano knutselpen (eigenlijk is dat gewoon een mini dottingtool) en een pen die leeg is.

Voor de nailart gebruik ik de volgende nagellakjes. Namelijk WIC – Bogota, Misa – Throw Me Someting Purple, Essence – Speed Of Light Blue, Catrice – Hip Queens Wear Blue Jeans en als basis lak China Glaza – Pelican Grey. Wil je een swatch van de nagellakjes zien dan moet je ze even opzoeken tussen mijn oude artikelen.

Als eerst aan de slag met de spelden knop. Hiermee krijg je mooie grote stippen. Alleen jammer dat het zo een klein stokje is dus niet echt makkelijk vast houdt. Maar het resultaat is wel mooi!

De donkerblauwe stipjes heb ik gezet met de Pergamano knutselding. Geen idee waar het eigenlijk voor is maar het leek me wel geschikt hiervoor. En dat was het ook zeker! Het lag lekker in de hand en maakte mooie kleine stipjes en was ook weer makkelijk schoon te maken.

Oh ja, handige Aranka. Vergeet ik foto’s te maken van het effect met de pen. Nou de lichtblauwe stipjes zijn van de pen gemaakt. Ik vond dit makkelijk te werk gaan met grip. Maar hij maakt echt totaal geen mooie stipjes. En omdat het puntje ook zo scherp is beschadig je je nagellak ook nog eens. Nee dat is niet echt een aanrader, maar het kan wel.

En dan nog een paar shotjes van mijn nagels. Ik vind hem echt goed gelukt, alleen moet nog wel een beetje oefenen, dit was namelijk de eerste keer dat ik nail art deed. Ik moet nog een beetje een vaste hand krijgen en er wat handiger in worden, maar alles heeft zijn tijd nodig!

Eindoordeel?
Je hoeft helemaal geen dottingtool te kopen (al is het denk ik wel handig). Je kan het ook prima met een spelden knop doen of kijk ergens tussen je knutsel spullen en komt iets anders bruikbaars tegen!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

21 reacties

  1. Wel mooi effect, maar ik denk niet dat iedereen standaard knutsel spullen heeft.. :( Speldjes geven wel mooier effect!

  2. En toch denk ik dat ik eens een dottingtool ga kopen;
    maar eerst toch maar eens met die knopspeldjes proberen.
    Mooi resultaat!

  3. heel mooi! heb zelf al weer even terug dottingtools van ebay gekocht (was maar iets van 1.60 ofzo incl verzendcosten..) maar heb ze eignelijk nog nooit gebruikt…

  4. Wel leuk, maar ik wil echt zó graag een dottingtool! Via Internet vind ik het maar niks. Weten jullie een winkel waar ze die verkopen…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *