DIY: Dotting tool + nailart

Na het leuke nail-art artikel op MissLipgloss met de stipjes wou ik dat ook gaan maken, alleen een klein probleempje ik heb geen dottingtool. Alleen ik bedacht me ineens dat het ook wel met andere dingen zou kunnen en dat je eigenlijk helemaal geen dottingtool nodig hebt om zo een nailart te kunnen maken. Met deze 3 dingen ging het namelijk ook prima!

Wat ik hier voor me heb ik een speld en met het rode gedeelte doe ik de nailart. Uit mijn moeder’s hobby doos een Pergamano knutselpen (eigenlijk is dat gewoon een mini dottingtool) en een pen die leeg is.

Voor de nailart gebruik ik de volgende nagellakjes. Namelijk WIC – Bogota, Misa – Throw Me Someting Purple, Essence – Speed Of Light Blue, Catrice – Hip Queens Wear Blue Jeans en als basis lak China Glaza – Pelican Grey. Wil je een swatch van de nagellakjes zien dan moet je ze even opzoeken tussen mijn oude artikelen.

Als eerst aan de slag met de spelden knop. Hiermee krijg je mooie grote stippen. Alleen jammer dat het zo een klein stokje is dus niet echt makkelijk vast houdt. Maar het resultaat is wel mooi!

De donkerblauwe stipjes heb ik gezet met de Pergamano knutselding. Geen idee waar het eigenlijk voor is maar het leek me wel geschikt hiervoor. En dat was het ook zeker! Het lag lekker in de hand en maakte mooie kleine stipjes en was ook weer makkelijk schoon te maken.

Oh ja, handige Aranka. Vergeet ik foto’s te maken van het effect met de pen. Nou de lichtblauwe stipjes zijn van de pen gemaakt. Ik vond dit makkelijk te werk gaan met grip. Maar hij maakt echt totaal geen mooie stipjes. En omdat het puntje ook zo scherp is beschadig je je nagellak ook nog eens. Nee dat is niet echt een aanrader, maar het kan wel.

En dan nog een paar shotjes van mijn nagels. Ik vind hem echt goed gelukt, alleen moet nog wel een beetje oefenen, dit was namelijk de eerste keer dat ik nail art deed. Ik moet nog een beetje een vaste hand krijgen en er wat handiger in worden, maar alles heeft zijn tijd nodig!

Eindoordeel?
Je hoeft helemaal geen dottingtool te kopen (al is het denk ik wel handig). Je kan het ook prima met een spelden knop doen of kijk ergens tussen je knutsel spullen en komt iets anders bruikbaars tegen!

Dit vind je misschien ook leuk

21 reacties

 • Reply
  Mandy
  18 juli 2011 at 08:13

  Heel mooi!

 • Reply
  Kim
  18 juli 2011 at 08:27

  Wel mooi effect, maar ik denk niet dat iedereen standaard knutsel spullen heeft.. :( Speldjes geven wel mooier effect!

 • Reply
  Paola
  18 juli 2011 at 08:47

  Ziet er leuk uit! Ik wil er ook eens mee aan de slag!

 • Reply
  kimberly
  18 juli 2011 at 09:32

  Mooi gedaan! Wat heb je ontzettend mooie nagels zeg!

 • Reply
  Alyssa
  18 juli 2011 at 09:37

  Erg leuke nail-art!

 • Reply
  Silva
  18 juli 2011 at 10:23

  Wat mooi gedaan zeg! Jouw nagels zijn echt heel mooi :)

 • Reply
  Miranda
  18 juli 2011 at 10:51

  Heel erg leuk , jij hebt zulke mooi nagels;D

 • Reply
  Jessica
  18 juli 2011 at 10:58

  En toch denk ik dat ik eens een dottingtool ga kopen;
  maar eerst toch maar eens met die knopspeldjes proberen.
  Mooi resultaat!

 • Reply
  gerrianne
  18 juli 2011 at 12:07

  Heel erg mooi gedaan zegg! En heel handig bedacht met de speldenknopjes ;D

 • Reply
  Judith
  18 juli 2011 at 12:21

  erg mooi!

 • Reply
  Kelly
  18 juli 2011 at 12:24

  Een erg leuk effect!

 • Reply
  LottedeJ
  18 juli 2011 at 13:25

  Supermooi! Ik vind de kleuren die je hebt gebruikt ook heel mooi bij elkaar passen. I like it a lot!

 • Reply
  Elien
  18 juli 2011 at 16:15

  erg mooi!
  ik ga het ook eens proberen met een speld en pen (:

 • Reply
  Claudia
  18 juli 2011 at 19:34

  Goed idee hoor! :D

 • Reply
  Mariska
  20 juli 2011 at 12:50

  Oeh wat superschattig ziet dat er uit :) misschien dat ik het een keer ga proberen met andere kleuren! :D

 • Reply
  sofie
  21 juli 2011 at 12:58

  superhandig! het resultaat is echt wel prachtig! ♥

 • Reply
  Nicole
  21 juli 2011 at 19:26

  heel mooi! heb zelf al weer even terug dottingtools van ebay gekocht (was maar iets van 1.60 ofzo incl verzendcosten..) maar heb ze eignelijk nog nooit gebruikt…

 • Reply
  Joyce
  1 augustus 2011 at 18:07

  Ik heb zelf ook nog hobbypennen liggen, leuke tip! :D Ziet er goed uit ook, met de kleurencombi die je gekozen hebt.

 • Reply
  Nomi
  22 augustus 2011 at 17:59

  ik heb zelf dotting-tools gemaakt met tandestookers en kaarsvet,
  gewoon een bolletje erop maken en het werkt perfect :)

 • Reply
  Vicky
  22 oktober 2011 at 09:56

  Wel leuk, maar ik wil echt zó graag een dottingtool! Via Internet vind ik het maar niks. Weten jullie een winkel waar ze die verkopen…?

 • Reply
  Teun
  4 maart 2013 at 20:07

  Die speldjes kun je in de achterkant van een potlood met een gummetje duwen, zo werkt het veel fijner! :)

 • Laat een reactie achter