Zoek
Sluit dit zoekvak.

DIY: Chocoladebakjes maken

 photo DIY-chocolade-bakjes11_zps00e4b5d4.png

Het is lekker weer buiten en het liefst geniet je dan van een lekker ijsje. Je kan dat natuurlijk saai in een glazen schaaltje doen maar je eigen schaaltje maken is veel leuker. En wat helemaal leuk aan dit schaaltje is dat hij van chocolade is. IJs en chocolade is altijd een perfecte combinatie en ik laat je vandaag zien hoe je heel makkelijk deze leuke en lekkere bakjes kan maken.

 photo DIY-chocolade-bakjes_zpsbe4c7550.png

Voor 9 bakjes gebruik ik drie chocoladerepen in het Milka formaat. Wij gebruikten goedkope chocolade van de Albert Heijn, maar die vonden we toch niet zo lekker. Kies dus wel een chocoladereep uit die je lekker vindt! Smelt deze om op de au bain marie manier.

 photo DIY-chocolade-bakjes1_zps59950ec6.png

Ondertussen blazen we de waterballonnen op en leggen er een knoopje in. Blaas ze niet al te groot, want anders worden de schaaltjes wel erg groot.

 photo DIY-chocolade-bakjes3_zps520ba2b4.png

Als de chocolade helemaal gesmolten is kan je hem van het vuur afhalen.

 photo DIY-chocolade-bakjes2_zps3988028f.png

Ik doe de chocolade op wat bakpapier, zo kan je ze er makkelijk vanaf halen als ze straks hard zijn geworden. Doe eerst een klodder chocolade op het bakpapier als ondergrond zodat het bakje blijft staan.

 photo DIY-chocolade-bakjes5_zps108f54c1.png

Dip nu de ballonnen in de chocolade. Vergeet ze niet van te voren even schoon te spoelen.

 photo DIY-chocolade-bakjes4_zpsde144179.png

Als de ballon onder gedipt is zet je deze op een klodder chocolade vast.

 photo DIY-chocolade-bakjes6_zps47b3a509.png

En dat ziet er dan zo uit!

 photo DIY-chocolade-bakjes7_zps8affa3b8.png

Na een halve dag in de koelkast te hebben gestaan is de chocolade weer goed hard geworden en kunnen we ze gaan gebruiken. Laat ze trouwens echt in de koelkast staan tot dat je ze gaat gebruiken. Ik weet niet of het echt zo is, maar naar mijn idee smelt de chocolade altijd sneller als het al een keer gesmolten is.

 photo DIY-chocolade-bakjes9_zps59030009.png

Knip de ballonnen voorzichtig door bij het knoopje, zo knappen ze niet kapot maar lopen heel voorzichtig leeg.

 photo DIY-chocolade-bakjes8_zpsedbab15e.png

Dan ziet het er zo uit, de rest van de ballon kan je er gewoon voorzichtig uit trekken.

 photo DIY-chocolade-bakjes10_zpsc70cd4f3.png

En dan blijft dit leuke bakje over. Ik vind het juist leuk dat ze er niet echt netjes uitzien. Maar je kan ze natuurlijk ook heel precies in de chocolade dippen en dan zijn ze netjes recht.

 photo DIY-chocolade-bakjes14_zps1e0f2106.png

En dan komt het leukste vullen met ijs! Je kan het natuurlijk ook vullen met fruit, slagroom, pudding of andere dingen.

 photo DIY-chocolade-bakjes13_zps5a95f231.png

Oh hmm, van deze foto krijg ik echt honger. Het totaal plaatje vind ik er echt zo lekker uitzien! Het is heel simpel, bakje van chocolade, drie bolletjes slagroom ijs, aardbeitjes en aardbeien saus! De combinatie van stukjes chocolade van het schaaltje en het ijs is echt heerlijk! Ideaal als dessert te serveren!

 photo DIY-chocolade-bakjes12_zps540569b6.png

Dit was weer eens wat anders dan een recept, ik hoop dat jullie deze food DIY leuk vonden en misschien is het wel een leuke tip voor de komende zomer! Ik zeg, eetsmakelijk!

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

23 reacties

  1. Heel erg leuk! En dan kan je er altijd nog een wafeltje insteken :) Wel vol in je koelkast trouwens, die van ons staat altijd al propvol, haha. En ik zou een beetje bang zijn dat het supersnel smelt, maar gelukkig is het ijs koud! Superlekker!

  2. Heb ik eens geprobeerd, maar die ballonnen ontploften bij mij direct toen ze met de warme chocola in aanraking kwamen! Hoe doe je dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *