DIY: Aspirine masker

Een aspirine masker, ik had er nog nooit van gehoord. Een vriendinnetje tipte mij op het idee en zo kwamen we tot het leuke idee om het zelf te gaan maken. Waar is dit masker goed voor? Tegen onzuiverheden! Nou zo een masker kan ik op dit moment wel gebruiken want ik zit onder de puistjes en andere ongewenste plekjes, samen testen we dus dit masker uit!

Dit is trouwens een recept van Dr. Oz.

Wat heb je nodig?

– Aspirine 6 tot 10 stuks
– Zuiveringszout
– Citroen sap

De aspirientjes en het zuiveringszout kan je gewoon bij de Etos kopen. Let op dat je geen paracetamol gebruikt want daar zit geen acetylsalicylzuur in en dat is juist goed om je puistjes te verminderen.

 Dit zijn de aspirines, uiteindelijk hadden we het hele pakje voor 2 personen gebruikt. Aan te raden is dus echt één strip aspirine per gezicht.

Nu maal je de aspirines fijn, dit deden wij met een mes door het een beetje fijn te pletten en deden het daarna in een kom.

Nu doe je er de citroensap bij en een klein beetje water om het op te laten lossen als een papje. Doe echt voorzichtig met de vochtigheid want als het te waterig wordt heb je er natuurlijk niks meer aan.

Nu is het klaar om op je gezicht te smeren. Het prikt wel een beetje, door de citroensap maar dit is geen vervelend gevoel.

 Laat het masker nu 15 minuten zitten, let wel op dat je een beetje gaat sneeuwen, haha.

Maak nu het watje nat en doe er een beetje zuiveringszout op en scrub het masker ervan af. Let op dit brand echt! Ik had het niet verwacht dus was iets te enthousiast met het zout. Maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden, haha!

Nu het masker eraf is voelt mijn gezicht echt super zacht en heb de hele dag geen vette huid meer gehad terwijl ik dit normaal wel heb. De volgende ochtend waren wonderbaarlijk al mijn puistjes weg, en geloof me ik had er echt veel! Achteraf is dit masker dus echt ontzettend effectief. Ondanks dat het niet echt een geheel pijnloos masker is, werkt het wel super goed en het is natuurlijk leuk om samen met een vriendin te doen!

28 reacties

 • Reageren
  Elise
  3 juli 2012

  Wow, dat klinkt echt heel goed! Ga ik ook eens proberen!

 • Reageren
  Miranda
  3 juli 2012

  Oh dit ga ik eens proberen;D

 • Reageren
  Dita
  3 juli 2012

  Dit ga ik ook eens proberen!

 • Reageren
  Lifesplash
  3 juli 2012

  Ah, wat bijzonder! Nog nooit van gehoord. :o

 • Reageren
  yak man
  3 juli 2012

  Oe, dat moet ik echt een keer proberen :)!

 • Reageren
  charile
  3 juli 2012

  Klinkt goed zeg! Ik had er nog nooit van gehoord!

 • Reageren
  Amy
  3 juli 2012

  Oh, ik ga hem snel eens uitproberen! Klinkt echt goed.

 • Reageren
  Yasmina
  3 juli 2012

  Klinkt goed, maar ruikt het masker niet ontzettend sterk naar aspirine?
  Daar wordt ik echt misselijk van…

 • Reageren
  Sara
  3 juli 2012

  Oh wat gek, nog nooit van gehoord! Maar het klinkt wel erg goed!

 • Reageren
  shimmer-pie
  3 juli 2012

  Ik kende het masker wel, maar heb het nog nooit geprobeerd!
  Ik heb eigenlijk ook geen puistjhes en vettige huid, dus ik denk ook niet dta ik het ga proberen!
  Maar fijn dat het wel werkte bij je!

 • Reageren
  Esmay
  3 juli 2012

  Echt een spot treatment masker iets! Ik heb ‘t al vaker gezien / gelezen, en het lijkt me best “agressief” maar wel goed werkend!

 • Reageren
  Samantha
  3 juli 2012

  Ik heb het ooit geprobeerd, maar ik heb geen vette huid, dus het resultaat was niet zo fijn voor mij!

 • Reageren
  Joyce
  3 juli 2012

  wahahaha grappig!

 • Reageren
  Amanda
  3 juli 2012

  Wat een goede tip, ik ga deze zeker liken op Bloglovin zodat ik dit makkelijk terug kan vinden als ik zelf weer is veel puistjes heb!

 • Reageren
  Michelle
  3 juli 2012

  Tip om de aspirine fijn te malen: gebruik twee lepels. In de ene lepel leg je een tablet en de onderkant van de andere lepel druk je op de tablet. Als je dan wat heen en weer beweegt heb je daarna waarschijnlijk een heel fijn poeder!

  Overigens, de reactie tussen acetylsalicylzuur en zuiveringszout is behoorlijk heftig, vooral als er water bij komt. Dus ik zou echt wel een beetje oppassen hiermee! Ik denk dat je echt brandwonden kunt krijgen als je niet oppast. Het is een zuur-base reactie en daarmee komt veel warmte vrij.

  • Reageren
   Eline
   10 juli 2012

   Michelle,

   ik wou dit ook eens gaan proberen maar ik heb een erg gevoelige huid met nogal wat wondjes.
   Is het nodig dat je dit zuiveringszout gebruikt of kan in de douche gaan en je gezicht goed wassen volgens jou ook helpen?

 • Reageren
  gerrianne
  3 juli 2012

  Mijn huid heeft wel een totale oppepper nodig, want het ziet er ook niet al te oké uit. Mweh, vreselijk is het toch hé, haha! Wel een ontzettend goede DIY om te lezen, want hier heb ik echt nog nooit van gehoord! Alleen of ik het zal uitproberen , nee.. Ik ben nog steeds blij met mijn agressief Vertargil maskertje! Prijzig, maar fijn spul trouwens! Minpunt; daar krijg je alleen een beetje hoofdpijn van, haha. Voor onzuiverheden werkt het wel ontzettend! Oh nog een minpuntje, het stinkt. Pluspunt, volgende dag is bijna – tot alles weg!

 • Reageren
  larissa
  3 juli 2012

  Superleuk om te maken lijkt me :) Ga ik ook is uitproberen hopelijk verdwijnen mijn onzuiverheden dan !

 • Reageren
  Paulien
  3 juli 2012

  Dit werkt bij mij ook zoooo fijn. echt een aanrader!

 • Reageren
  jana
  3 juli 2012

  Klinkt goed :D x

 • Reageren
  Justine
  3 juli 2012

  Leuk idee!

 • Reageren
  Marielle
  4 juli 2012

  Dat ga ik ook proberen! Ik zit de laatste tijd ook helemaal onder allerlei plekjes en vlekjes die niet op mn gezicht thuis horen haha!

 • Reageren
  Esmee
  4 juli 2012

  Misschien is het dan wel effectief tegen puistjes.. het kan nooit echt goed zijn voor je huid lijkt mij.. xD Ik houd het wel bij yoghurt, aardbeien en honing maskertjes!

 • Reageren
  Yasmin
  4 juli 2012

  Had er ook nog nooit van gehoord. Wel goed om te onthouden, maar ik heb eigenlijk geen last van puistjes, dus het is niet echt nodig…

 • Reageren
  Danielle
  5 juli 2012

  Leuk ! Ga het zeker proberen..

 • Reageren
  beautyblogger
  13 maart 2013

  kun je ook paracetamol gebruiken?

  • Reageren
   Aranka
   13 maart 2013

   Nee, daar zitten hele andere stoffen in die niet werken ;)

 • Reageren
  Natasja
  5 november 2015

  Waar halen jullie zuiveringszout? Ik ben van West-Vlaanderen. Wil dit graag ook eens proberen voor die probleemhuid van mij -_-

 • Geef een reactie