Search
Close this search box.

Dit zijn de 8 beste series (vind ik dan)

Automatische concepten

Sinds dat ik niet meer thuis woon heb ik een Netflix abonnement en een paar jaar geleden is daar ook een Videoland abonnement bijgekomen. Ik kan zeker wel stellen dat ik behoorlijk wat series heb gezien en dit zijn toch wel de beste als je het mij vraagt!

Bron afbeelding: Shutterstock

Breaking Bad

“Walter White is een saaie, maar geniale scheikundeleraar op een middelbare school. Als hij de diagnose van ongeneeslijke longkanker krijgt, besluit hij zijn scheikundige kennis aan te wenden om de puurste methamfetamine op de markt te maken. Samen met oud-leerling Jesse Pinkman klimt Walter steeds verder de misdaadladder van New Mexico op. Dat succes heeft ook een keerzijde, want hoe kan Walter zijn plotselinge rijkdom verklaren? En hoe houdt hij zijn dubbelleven geheim voor zijn schoonbroer Hank, die voor de DEA werkt, en zijn vrouw en zoon?”

Ik denk dat iedereen deze serie wel gezien heeft maar hij staat bij mij heel erg hoog op het lijstje. Het was de tweede serie die ik ooit keek en vond het echt fantastisch. Spannend, meeslepend en gewoon heel erg goed geacteerd.

Breaking Bad is te zien op Netflix

Handmaid’s Tale

“June Osborne probeert met haar man Luke en hun kind te ontsnappen aan de totalitaire samenleving, maar ze wordt gearresteerd. Ze wordt gedwongen een opleiding tot Handmaid te volgen en wordt nadien bij het gezin van de machtige Commander Fred Waterford en diens echtgenote Serena Joy geplaatst. Derhalve krijgt ze de nieuwe naam Offred. Ze denkt vaak terug aan de jaren voor Gilead, toen ze nog een eigen naam en identiteit had, getrouwd was en een kind had. Ze probeert zich zo goed mogelijk aan de strenge regels te houden in de hoop dat ze ooit weer als een vrij persoon kan leven en haar dochter kan terugzien.”

Ik moest even twijfelen over mijn nummer 2, maar dat is toch de Handmaid’s Tale geworden. Het is echt een krankzinnig goede serie, met een uniek verhaal en alles tot in detail gefilmd. Heel indrukwekkend en verslavend om naar te kijken.

Handmaids Tale is te zien op Videoland

Outlander

“In 1945 gaat Claire Randall samen met haar man Frank op tweede huwelijksreis naar de Schotse Hooglanden. Claire is verpleegster geweest in het Britse leger gedurende de Tweede Wereldoorlog en haar man Frank is historicus. Op deze reis wil hij meer onderzoek doen naar zijn voorvader, de beruchte Jonathan “Black Jack” Randall, die als kapitein in het Britse leger diende. Als Claire op een dag zonder Frank naar de plaatselijke stenen cirkel gaat om daar naar een plantje te zoeken (zij is zeer geïnteresseerd in planten en hun geneeskrachtige werking), merkt zij een merkwaardig geluid op die van de stenen cirkel komt. Als zij de steen in het midden aanraakt, maakt zij een reis door de tijd en komt zij in het Schotland van 1743 terecht. Daar ontmoet ze Jonathan Randall, de niet zo eerbare voorvader van haar echtgenoot. Zij wordt gered door een Hooglander die haar naar een hut brengt waar meerdere mannen onderdak hebben gezocht. Zij behoren tot de clan McKenzie van Castle Leoch. Een van hen is de jonge Jamie Fraser, waarmee ze vele avonturen zal beleven.”

Ik heb deze serie pas een paar dagen geleden uitgekeken, maar ik kan je nu al zeggen dat hij heel erg hoog in mijn lijstje staat. Ik heb niets met verhalen uit het verleden, maar deze serie heeft iets magisch. De liefde tussen beide, de verhalen en alles zo realistisch mogelijk verteld. Je blijft kijken en kijken. Een van de beste series ooit als je het mij vraagt.

Outlander is te zien op Netflix en het nieuwe seizoen via Ziggo Flims & Series.

The Blacklist

“Raymond “Red” Reddington is Amerika’s meest gezochte crimineel. Op een dag heeft hij er echter genoeg van. Hij heeft in die 20 jaar een lijst samengesteld van criminelen die veel gevaarlijker zijn dan iedereen ook maar denkt. Deze criminelen zijn onvindbaar voor FBI en CIA, omdat niemand ze kent behalve Red. Hij besluit zich zelf aan te geven bij de FBI en wordt dan naar het “Postkantoor” gebracht, een black-site waar de FBI een geheim taskforce heeft gevestigd. Hij wordt ingesloten en Harold Cooper, adjunct-directeur van de FBI en hoofd van Black-site, probeert hem te ondervragen, maar Red wil alleen maar samenwerken met Elizabeth “Liz” Keen, een jonge en pas afgestudeerde profiler van de FBI. De reden daarvoor houdt hij angstvallig geheim, maar hij laat wel merken dat hij meer en meer weet over Liz en haar huwelijk met Tom Keen.”

Deze serie is al jaren favoriet en bij mij speelt nog steeds dé vraag waar ik nog steeds geen duidelijk antwoord op heb. Ik vind de chemie tussen de spelers iets hebben en de verhalen zijn vrijwel altijd spannend. Zeker iets waar ik erg blij van kan worden om naar te kijken.

The Blacklist is te zien via Netflix en het nieuwe seizoen via Videoland

Big Little Lies

“Big Little Lies gaat over een groep vrouwen (Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley) in een rustig kuststadje in Californië. Op het eerste gezicht leven ze allen een rijk en onbezorgd leven, maar achter deze keurige mensen gaan een hoop geheimen schuilen.”

Big Little Lies is een HBO serie en heeft echt een sterrencast. Eigenlijk ben ik het daarom eerst gaan kijken, maar al snel word je het verhaal in gezogen. Er is iemand vermoord, maar wie? Elke aflevering kom je steeds meer geheimen en de waarheid te weten. Je blijft maar kijken en het acteerwerk is echt fantastisch.

Big Little Lies is te zien op Ziggo Films & Series

Lucifer

“Het verhaal gaat over Lucifer Morningstar, de duivel. Hij verveelt zich en is ongelukkig als de Heer van de Hel en ruilt zijn troon voor de nachtclub “Lux” in Los Angeles. Hij komt naar de aarde om vooral veel plezier te hebben. Al snel raakt hij betrokken bij een moordzaak met rechercheur Chloe Decker en wordt consultant bij de Los Angeles Police Department.”

Een meesterwerk is deze serie niet, maar qua humor is deze serie echt geweldig. Als vrouw heb je een zwak voor Lucifer (Tom Ellis) qua uiterlijk, maar ook zeker zijn humor en fantastische Engelse accent. Ik heb deze serie samen met Danny gekeken en we kunnen niet wachten tot het volgende seizoen.

Lucifer is te zien op Netflix

Suits

“Mike Ross is een briljante jongen wiens droom om ooit een advocaat te worden in duigen viel toen hij geschorst werd. Met zijn fotografisch geheugen kan hij leven van het maken van de Law School Admissions Test voor anderen. Voor zijn beste vriend Trevor is hij van plan een aktetas met marihuana af te leveren, zodat Mike zijn oma een onderdak kan geven in een privé-verzorgingshuis. Terwijl hij van plan is de drugs af te leveren komt hij erachter dat het gaat om undercover agenten en probeert hij aan de agenten te ontsnappen. Hierbij loopt hij per ongeluk binnen bij Harvey Specter, die sollicitaties afneemt voor zijn nieuwe advocaat-stagiaire en hier begint zijn avontuur…”

Ik denk dat velen van jullie de serie Suits al hebben gezien, maar zo niet, dan moet je deze echt gaan kijken. Het is een leuk verhaal, interessante zaken en vooral de karakters hebben een hele bijzondere chemie met elkaar waardoor het leuk is om naar te kijken. Voor je het weet ben je door alle seizoenen heen.

Suits is te zien op Netflix

Orphan Black

“Orphan Black draait om Sarah Manning, die getuige is van de zelfmoord van haar dubbelganger Beth Childs. Sarah zoekt uit wie Beth zou kunnen zijn en neemt vervolgens haar identiteit over en duikt zo dieper het leven in van haar kloon. Uiteindelijk blijkt dat ze meerdere ‘zussen’ heeft, verspreid over Noord-Amerika en Europa en dat er een plan is met hun…”

Deze serie heb ik al een aantal jaar geleden bekeken en het is nog steeds een van mijn favoriete series. Het is een serie die goed in elkaar zit, soms een beetje onrealistisch, maar zet je wel aan het denken over bepaalde dingen. Het is vooral een heel interessant verhaal om te volgen en de karakters maken het ook erg leuk.

Orphan Black is te zien op Netflix

Ik ben wel benieuwd, wat zijn jullie favoriete series?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

  1. The Handmaid’s Tale vond ik ook echt super goed! Ik ben ook wel benieuwd naar Big Little Lies, heb er nog nooit van gehoord eigenlijk. Op dit moment kijken we You op Netflix, ook best leuk!

  2. Leuke lijst! Mijn favoriete series zijn The Mentalist, The Blacklist & Criminal Minds. Oh en Gossip Girl, dat is mijn ultieme guilty pleasure. Precies het tegenovergestelde van de rest. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *