Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onze klusprojecten in huis en handige tips

Lief dagboek en lezeressen week 5 – 2019

Het is jullie allemaal niet ontgaan dat we druk in ons huis bezig zijn. Mijn kantoor was de afgelopen tijd prioriteit en dat is nu zo goed als af. Maar naast mijn kantoor moeten er nog veel meer ruimtes in dit huis opgeknapt worden. Ik laat je vandaag zien waar we allemaal wel niet mee bezig zijn.

Al weer bijna drie jaar geleden hebben we ervoor gekozen om een huis te kopen waar eigenlijk alles aan moest gebeuren. Het was de keuze voor een klein huis waar alles al aan gedaan was of een groter huis waar aan verbouwd moest worden. We wilden onze maandlasten graag laag houden en een groter huis hebben, dan kom je al snel bij het laatste uit. Gelukkig heb ik hele lieve ouders die ontzettend goed in klussen zijn en ons met alles willen helpen dus kozen we ervoor om een huis te kopen dat verbouwd moest worden.

Soms denk ik wel eens, hadden we maar een huis gekocht dat af was. Maar nu zitten we op de voor ons perfecte locatie, hebben we lage maandlasten en kunnen we het hele huis naar onze eigen wens maken. We wonen dichtbij de snelweg, wonen naast het winkelcentrum en lagere en hoge scholen. Ook de stad is in een half uurtje af te wandelen en 10 minuten met de fiets. En daarnaast, ook mijn ouders wonen op een steenworp afstand en de rest van de familie en vrienden zijn binnen een kwartier te bereiken (handig als iedereen in Zwolle woont).

Goed, ga je verbouwen is het wel handig een aantal zaken goed te regelen. Een goede woonverzekering is vooral heel erg belangrijk. Ben je verzekerd tegen schade (of schade die je zelf maakt)? Of is je inboedel wel goed verzekerd? Een ongeluk zit in een klein hoekje en hier is helaas ook wel eens wat kapot gegaan wat niet de bedoeling was.

Je kunt je woonverzekering afsluiten bij FBTO en via hun website kun je precies zien wat jij nodig hebt en wat je kunt verzekeren, heel handig! Bij FBTO kun je drie woonverzekeringen afsluiten: een opstalverzekering, een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. En als je aan het klussen bent (of bij iemand anders), zijn die heel erg handig!

Goed, laten we gaan kijken naar al onze klusprojecten in huis.

Keuken

Automatische concepten

In de keuken zijn we niet echt bezig maar daar zijn we toevallig gekomen omdat we via de waterleiding de internetkabel naar boven wilde trekken. Hiervoor moesten we een koof open breken en van het één kwam het ander. Er bleek een loos stuk gewapend beton te zitten en onze afzuiging was gescheurd (daarom deed onze afzuigkap het dus niet tot nauwelijks). Goed, een nieuwe buis naar buiten gemaakt en daar de afzuiging op aangesloten en hij doet het weer als een tierelier. Alleen moeten we de koof nog wel afwerken en schilderen.

Volgen jullie mij al op Instagram?

Hal

Automatische concepten

We hebben van de voordeur naar de gang nog een klein tocht halletje maar hier is nog nooit wat aan gedaan. Het behang is er alleen afgetrokken maar dat is het ook. De lichtschakelaar moet nog in de muur worden geplaatst, de muren moeten gestuct worden, er moet een nieuw plafond in met spotjes en de kozijnen en deuren moeten geverfd worden. Een hele klus voor iets meer dan een vierkante meter.

Slaapkamer boven

Automatische concepten

Op de middelste verdieping hebben we twee grote slaapkamers. Aan de achterkant is onze slaapkamer en aan de voorkant was mijn voormalige kantoor. Ook een kamer waar nog nooit wat mee gedaan is. Hij is nu zo goed als gestript en alle muren moeten gestuct worden en behangen worden met glasvlies behang. De vloer is nog van de vorige bewoners en moet ook vervangen worden. Alleen de vloer wordt meteen vervangen met de hele verdieping zodat het in alle kamers mooi overloopt. We hebben al de IKEA Prärie vloer al gekocht!

Een doel hebben we nog niet echt met deze kamer, maar fris opknappen is altijd een goed idee.

Automatische concepten

Deze slaapkamer heeft ook een inbouwkast en zoals je ziet moet deze ook aangepakt worden. In onze slaapkamer hebben we hem al helemaal gestuct, voorzien van glasvlies behang, een nieuwe vloer, frisse witte verf en planken en hang mogelijkheden, dat moet hier ook nog komen.

Kleine slaapkamer

Automatische concepten

Ook hebben we nog een kleinere slaapkamer op de middelste verdieping. Hier moet ook alles nog aan gebeuren. Strakke muren, behangetje, nieuwe vloer en ga zo maar door. Nu is het vooral een rommelhok met strijkplank, spelletjes en de kattenbak.

Automatische concepten

De trap naar zolder zit verstopt tussen onze twee grote slaapkamers in en hier moet ook nog het een en ander aan gebeuren. Zo moeten beide wanden met glasvliesbehang worden behangen, moet het geverfd worden en de trap krijgt ook een opknapbeurt.

Dit zijn alle klusprojecten in ons huis

Mijn kantoor is klaar, maar de hal op zolder naar de twee andere kamers is echt nog een bende. Deze muur moet nog gestuct en geverfd worden. Ook moet er een nieuw plafond met isolatie in en krijgt de andere kamer ook nog een gewone deur in plaats van schuifdeur. Met andere woorden, we zijn er nog wel even mee bezig.

En dat is niet alles hoor. De tweede slaapkamer op zolder moet nog helemaal gedaan worden (dat wordt een was/rommelhok), de badkamer moet nog aangepakt worden en als dat allemaal klaar is willen we beneden doen met nieuwe vloer en de muur naar de keuken uitbreken en een nieuw toilet. Maar dat zijn klussen waar we voorlopig nog niet aan beginnen, beneden is het prima leefbaar en eerst boven maar alles netjes krijgen.

Dit is een betaalde samenwerking met FBTO

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

 1. Gedoe hè, dat klussen! Heel herkenbaar wel, wij zijn ook steeds druk bezig.
  Heb nog wel een vraagje trouwens, waarom laten jullie de muren stucen en behangen? Kun je niet gewoon een van de twee doen?

 2. Breek me de bek niet open betreft klussen. Maar ik met mijn 2 linkerhanden, manlief die fulltime werkt, ook geen geldboom, en een dochterje van 6 maanden…
  Het duurt allemaal erg lang, maar eens gaan wij er ook komen.
  We hebben in ieder geval een huis, ook overal in de buurt, geen hoge maandlasten en beneden is prima leefbaar.
  Soms word ik helemaal gek en denk ik van; we kappen ermee, ik wil niet meer. Maar ja, dat is ook weer niet de bedoeling. Huis moet wel bewoonbaar zijn en als we over zoveel wegwillen wat onze intentie is, moet de basis correct zijn voor volgende bewoners.
  Wij wonen hier nu btw bijna 6 jaar..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *