Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit was mijn 2019 – grote stappen en bucketlist dingen

Dit was mijn 2019 – grote stappen en bucketlist dingen

Zonder echte verwachtingen ging ik het jaar 2019 in. Ik ben niet iemand die echt vooruit kijkt of doelen stelt. Maar toch is dit jaar totaal anders gegaan dan verwacht. Ik had verwacht nog wel fulltime als blogger te werken en het wat rustiger aan te doen (en ook dat ik niet zo vaak weg zou gaan). Maar niets van dat alles is waar.

Privé

Dit jaar is privé ook geen heel spannend jaar geweest. Ja en waren pieken en dalen, maar niet om openlijk te delen. En achteraf denk ik dat ik er alleen maar sterker uit ben gekomen. Het kabbelde gewoon door en ik denk dat iedereen wel eens iets heeft.

Voor de rest geen grote dingen, geen kinderen, geen huwelijk, geen verhuizing of dat soort dingen wat er bovenuit springt. Ik ben nog steeds gelukkig in de situatie en het huis waar ik nu in zit. Maar zakelijk zijn er natuurlijk wel een aantal dingen veranderd.

Zakelijk

Ik dacht dit jaar wel gewoon te blijven bloggen, maar het knaagde al tijden aan mij dat ik het niet meer zo leuk vond om fulltime te doen. Ik ben geen geboren ondernemer en heel eerlijk gezegd word ik daar ook niet gelukkig van. Het is dat mijn ‘succes’ eigenlijk automatisch kwam zonder daar al te veel moeite voor te doen.

Steeds meer voelde ik de behoefte om weer gewoon voor een baas te gaan werken en in de zomer zag ik een leuke vacature voorbij komen en besloot spontaan te reageren zonder verdere verwachtingen. En de rest is natuurlijk geschiedenis, sinds september ben ik weer voor 32 uur in de week aan het werk in loondienst. Het bevalt mij nog steeds ontzettend goed en het lijkt wel alsof er een last van mijn schouders is gevallen. Ik vind het veel prettiger gewoon zeker te zijn van aan vast salaris en op vaste tijden te werken en niet altijd ‘aan’ hoeven te staan.

Ook merkte ik dat het leven als online ‘influencer’ voor mij wel een beetje geweest is. Ik neig steeds meer naar privacy en voel totaal niet meer de behoefte om van alles te delen. Ik merk dat een leven dat wat meer teruggetrokken is veel fijner is. Niet iedereen hoeft alles te zien en te weten van mij.

Reizen

Qua reizen had ik verwacht dat ik alleen naar New York zou gaan. Dit plande we met de vrienden in 2018 en we gingen in mei 2019, een ding wat wel echt bovenaan mijn bucketlist stond. Een reis die zeker niet goedkoop is/was dus de rest zal allemaal wel niet doorgaan. Maar toch maakte ik weer heel wat reisjes dit jaar.

Bezienswaardigheden en tips in Alanya, Turkije

Alanya – Turkije

Samen met een vriendin ging ik begin mei een weekje naar Turkije. We kwamen een super goedkope aanbieding tegen en besloten gewoon te gaan, lekker een weekje relaxen en voor de rest lekker niets te doen. Het was heerlijk even een weekje opladen!

Vakantie in New York fotoverslag

New York – Verenigde Staten

Natuurlijk dé reis die al tijden heel hoog (of eigenlijk het hoogste) op mijn lijstje stond, New York! Samen met een aantal vrienden gingen we naar deze magische stad en pikte ook nog een dagje Washington mee. Een fantastische reis die ik niet snel zal vergeten!

Vakantieverslag Ohrid, Macedonië

Ohrid – Macedonië

Ineens kwam daar het nieuws dat ik per september weer zou gaan werken. Aangezien Danny en ik er toch nog wel even uit wilde planden we een last minute naar Macedonië. Een verrassende en leuke bestemming waar we echt van genoten hebben. Echt een aanrader wat mij betreft om heen te gaan!

Lief dagboek en lezeressen week 39 – 2019

Minnesota – Verenigde Staten

Geheel onverwacht kwam er last minute een persreis naar Minnesota voorbij, in de Verenigde Staten! Ik vloog via IJsland naar Minneapolis en vanuit daar reden we de staat Minnesota door. Wat een prachtige natuur en steden heb je hier zeg. Zeker een onvergetelijke reis!

Lief dagboek en lezeressen week 41 – 2019

Krakau – Polen

Ik gaf mijn moeder voor haar verjaardag een verrassingsreis van srprs.me cadeau. Uiteindelijk bleek het Krakau in Polen te worden. Een bestemming waar we beiden nog nooit geweest waren en het was een verrassend leuke bestemming!

Lief dagboek en lezeressen week 50 – 2019

Berlijn – Duitsland

Het jaar sluiten we af met een reisje naar Berlijn. In de zomer waren we voor de grap aan het kijken naar kerstmarkten voor in de winter en stuitte op een hele leuke aanbieding. Voor 100 euro vlogen en verbleven we 3 dagen in Berlijn en hadden een te gekke kerstmarkten ervaring.

En dat waren alle hoogtepunten eigenlijk wel van dit jaar. Ik kijk met een goed gevoel terug op afgelopen jaar. Ik heb de juiste beslissingen genomen, mijzelf weer verder ontwikkeld en weer prachtige plekken van de wereld mogen zien. Wat aankomend jaar voor mij in petto heeft weet ik niet, maar ik heb er zeker weer zin in! Hoe was jullie afgelopen jaar?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

7 reacties

  1. Wat een prachtige reizen heb je gemaakt! Ik verbaas mij soms wel over alle diepe geheimen en privé dingen die er op blogs worden gedeeld. Ik ben dan ook maar een hele kleine blogger, maar hier is een hele duidelijke grens tussen wat er op mijn blog komt en privacy.

    1. Spreek je de Europarlementariërs er ook op aan? Die pendelen tussen Brussel, Straatsburg en Luxemburg in. En niet allemaal per trein. De CO2-uitstoot als gevolg ervan is negentienduizend ton p/j.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *