Dit was mijn 2018 – ik kijk met ongeloof terug

Dit was mijn 2018 – ik kijk met ongeloof terug

Het is de laatste dag van het jaar en nu is het tijd om echt even terug te blikken op het afgelopen jaar. Het jaar dat ik volledig voor mijzelf werkte en kon rondkomen, dacht niet op vakantie te kunnen en uiteindelijk half Europa heb gezien, ongelooflijk dankbaar ben voor alles wat ik elke dag mag doen en vooral genoot met dierbare vrienden en familie.

Ik ben chronisch en onzichtbaar ziek, Vera vertelt

Privé

Afgelopen jaren heb ik met vallen en opstaan mijzelf leren kennen, waar ik dit jaar de vruchten van heb mogen plukken. Ik voel me goed, ik ben gelukkig en ben een stuk sterker dan dat ik ooit geweest ben. Ik ken mijzelf door en door, ken mijn waarde en de onzekerheid heb ik groot en deels achter mij gelaten. Het is een verademing om jezelf te kennen en je niet meer druk te maken of een kilootje meer, misschien niet de beste te zijn en het allemaal wel zien. Ik ben hierdoor een heel relaxed persoon en doe lekker mijn ding waar ik gelukkig van word.

Het is privé niet echt een spannend jaar geweest, maar dat is helemaal prima. Afgelopen jaren heb ik memorabele dingen gedaan zoals een huis kopen, geregistreerd partnerschap aangaan, aan mijzelf werken en dergelijke. Het is goed zo en dat is goed.

About

Werk

Dit is het eerste jaar dat ik volledig voor mijzelf heb gewerkt. Begin dit jaar schreef ik dat het niet helemaal mijn ding was dat alleen werken en bloggen en begon weer met een parttime baan. Ik had het daar super naar mijn zin maar liep toch alweer snel vast, namelijk precies hetzelfde waarom ik bij de Albert Heijn was gestopt. Ik mocht dat wel mijn dagen zelf indelen, maar als ik dan een dag naar Amsterdam moest had ik nog maar twee werkdagen over voor mijn blog en dat vind ik best pittig.

Ook kreeg ik ineens allemaal persreizen aangeboden en dat kan gewoon niet in combinatie met een baan, één keer is te regelen, maar niet elke maand of zelfs week afgelopen zomer. Ik besloot voor hetgeen te kiezen wat ik het leukste vond, bloggen. Ik stopte dus weer na twee maand en wist zeker, op de manier bloggen zoals ik nu doe, daar past geen baan naast en dat heb ik geaccepteerd.

Wel wilde ik meer met mensen werken, dus ik ging vaker buiten de deur werken, ontmoette nieuwe zelfstandigen en werkte daar ook samen mee. Op deze manier was mijn eenzame bestaan opgelost en natuurlijk heb ik ook veel lieve vrienden en familie die ik vaak zie.

Reizen

Begin dit jaar boekte Danny en ik een vakantie naar Mallorca voor niet al te veel geld omdat we toch nog weg wilde gaan maar er eigenlijk niet zoveel geld voor hadden. Wist ik veel dat ik in 2018 half Europa zou gaan zien? Laten we even terugblikken op mijn krankzinnig vele reisjes in 2018, het is echt bizar.

Dit was mijn 2018 – ik kijk met ongeloof terug

Londen – Engeland

Spontaan besloten een vriendinnetje en ik een busreis naar Londen te maken voor een paar tientjes. Ik was nog nooit in Londen geweest en vond het echt fantastisch, ik wil zeker terug om meer te zien, maar dan wel met het vliegtuig.

Dit was mijn 2018 – ik kijk met ongeloof terug

Praag – Tsjechië

Voor vakantieveilingen mochten Danny en ik een weekend naar Praag om de stad te ontdekken. Het was een super leuk weekend en Praag heeft echt mijn hart gestolen, wat een super toffe stad is dit. Mocht je twijfelen over een stedentrip naar Praag, zeker doen!

Dit was mijn 2018 – ik kijk met ongeloof terug

Tunis, Monastir en Hammamet – Tunesië

In mei mocht ik een week mee op persreis naar Tunesië. In deze week ben ik verliefd geworden op het land en de cultuur. Wat is het hier allemaal mooi, wat een lieve mensen zijn hier en is het fantastisch om hier te zijn. Je hoort veel negatieve verhalen over het land, maar ik kan je alleen maar positieve dingen vertellen en alleen maar aanraden om hier heen te gaan op vakantie.

Mallorca – de bezienswaardigheden en tips!

Mallorca – Spanje

Dit was onze privé vakantie van Danny en mij. We hebben hier heerlijk ontspannen en vooral niets gedaan. Mallorca vond ik een super leuk eiland, maar met een week heb je het ook wel weer gezien. Het is vooral een aanrader om het eiland rond te rijden en alles te bekijken.

Actief in Baden-Württemberg, Duitsland – tips

Baden-Württemberg – Duitsland

Dit was zo leuk en eigenlijk helemaal niet zo gek ver van huis, de provincie Baden-Württemberg in Duitsland. Het ligt tegen de grens van Frankrijk en Oostenrijk aan en heeft een prachtig heuvelig landschap. Je kunt hier talloze outdoor activiteiten doen en zelfs voor deze stijve hark was het fantastisch.

Ontdek Oostenrijk: de mooiste plekken in de Vorarlberg

Voralberg en Kitzbühler Alpen – Oostenrijk

Mijn moeder ging vroeger altijd op vakantie naar Oostenrijk (in de zomer) en hoorde altijd fantastische verhalen. Zelf was ik nog nooit in Oostenrijk geweest en was dus super benieuwd naar dit prachtige land met karakter en vooral de bergen. Het was voor mij een pittige reis met vooral veel hiken, maar zo de moeite waard. Het is hier prachtig en ik kan je alleen maar aanraden hier heen te gaan en te genieten van de natuur.

Champagnestreek Frankrijk – Tips & Aanraders

Champagnestreek – Frankrijk

De champagnestreek van Frankrijk is heel goed bereikbaar vanaf Nederland en je bent er met een paar uurtjes rijden. De streek staat niet heel bekend om zijn toerisme, maar er is hier echt genoeg te doen. Het is vooral heel tof om alle champagne huizen te bezoeken en de leuke stadjes.

Luxe kamperen op camping Lanterna in Kroatië

Istrië – Kroatië

Halverwege het jaar kreeg ik een uitnodiging van Canvas Holidays of ik op vakantie wilde gaan naar een van hun parken. Danny en ik wilde graag nog een keertje naar Kroatië en daar hebben ze heel veel campings. We gingen voor 1,5 week naar Kroatië en hebben een fantastische vakantie gehad, wat een mooi land is dit zeg!

De plekken in west Slovenië die je moet zien

Slovenië

Vanaf onze camping is Kroatië was het maar een uurtje naar Slovenië rijden dus daar zijn we ook een paar keer geweest en wat een mooi land is dit zeg. We bezochten prachtige natuur parken en leuke plaatsjes aan de kust. Zeker een aanrader om heen te gaan!

Dit was mijn 2018 – ik kijk met ongeloof terug

Kyllini en Athene – Griekenland

In oktober mocht ik nog samen met een vriendin naar Griekenland om daar een super luxe resort te testen. Het lag in het rustige Kyllini waar voor de rest eigenlijk helemaal niets is (alleen de veerboten naar de bekende eilanden Zakyntos en Kefalonia). Het resort was zo ontzettend luxe dat we hier ons prima hebben vermaakt. De laatste dag hebben we ook nog in Athene gekeken wat ook een beleving was met de storm.

Mijn 2018 was bizar

Ik kijk met een grote glimlach terug op het afgelopen jaar. Ik voelde mij goed, heb mogen doen waar ik van droomde en heb zoveel gave reizen gemaakt en zoveel van Europa mogen zien. Ik denk dat niet snel een jaar kan tippen aan dit jaar. Echte plannen voor 2019 heb ik niet, ik zie het wel. Het enige wat vast staat is mijn droomreis naar New York en dat ik gewoon lekker door blijf gaan met wat ik al doe. Tot volgend jaar en een fijne jaarwisseling iedereen <3.

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply
  Mariska
  31 december 2018 at 10:02

  Wat leuk om te lezen allemaal en ik hoop dat je in 2019 op deze voet door kan gaan. Ik gun het je erg! :)

 • Reply
  Romy
  31 december 2018 at 10:08

  Wat mag je terugkijken op een prachtig jaar! Zo stoer dat je de stap hebt gezet om fulltime te gaan bloggen en dat dat zo goed heeft uitgepakt. Je hebt ook ontzettend mooie reizen mogen maken dit jaar. Onwijs leuk, maar ook helemaal verdiend als je kijkt naar hoe hard je ervoor hebt gewerkt :)
  Ik wens je alvast een heel mooi, succesvol en vooral gelukkig 2019 toe. Dat het maar een geweldig mooi jaar mag worden!

 • Reply
  rachel
  31 december 2018 at 10:23

  je hebt een mooi jaar gehad meis :D een hele fijne jaarwisseling!! xx

 • Reply
  Glamourista
  2 januari 2019 at 12:03

  Oooh wat heb je een heerlijke reizen gemaakt en inderdaad grote stappen gezet hoor! Ik hoop voor je dat 2019 net zo’n fijn jaar mag worden :)

 • Laat een reactie achter