Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit was mijn 2017 – een jaar om trots op te zijn

Dit was mijn 2017 – een jaar om trots op te zijn

Het jaar is gewoon alweer voorbij en spreekwoordelijk gaat de tijd ook echt veel te snel. Het jaar 2017 was voor mij een bijzonder jaar, met vele hoogtepunten maar ook zeker dieptepunten. Van het stoppen met werken, naar de andere kant van de wereld vliegen en mij officieel verbinden met Danny naar helemaal met mijzelf in de knoop zitten (en gelukkig daar weer uit komen). Het was een jaar om even bij stil te staan en alles op een rijtje te zetten en dat doe ik in dit artikel.

2017 begon hectisch, we kochten op de valreep van het jaar een nieuw huis waar vrijwel alles aan moest gebeuren. Het huis was leefbaar maar alles moest aangepakt worden omdat het gewoon niet goed onderhouden was of kapot was. We hebben het in het begin van het jaar druk gehad met de woonkamer, slaapkamer, gang en tuin en daar is heel wat tijd in gaan zitten omdat we alles zelf doen. Gelukkig heb ik ontzettend lieve ouders die ons daar heel goed mee hebben geholpen. Ons huis is nog langer niet klaar, maar we zijn wel heel erg blij met onze plek.

Omdat Danny en ik een huis kochten wilden we de financiële zaken ook allemaal goed regelen. Wat gebeurt er met ons als iemand wegvalt en hoe vangen wij ons geld als we ouder zijn? Daarom besloten wij een geregistreerd partnerschap aan te gaan zodat we zeker wisten dat alles goed geregeld was voor ons beiden mocht er wat gebeuren. Aangezien het geld in het huis zat en er geen geld was voor een droombruiloft die ik wil als ik dan toch ga trouwen leek ons dit de beste keuze. Het zal nu vast nooit meer van trouwen komen maar dit was ook een bijzondere dag met onze beide familie’s en dat trouwboekje is in de pocket.

Begin dit jaar rondde ik ook mijn therapie af zoals de assertiviteitstraining en begeleiding om zekerder door het leven te gaan. Ik ben namelijk een ontzettend onzeker persoon die heel erg last heeft van faalangst. Dit allemaal bij elkaar maakt het dat ik dingen liever uitstel dan aanpak vanwege de confrontatie dat het toch niet goed is of ik het niet goed ga doen. Aan mijn trainingen en gesprekken heb ik echt heel erg veel gehad en kan nu met recht zeggen dat ik er een sterker persoon van ben geworden. Ik ben nog steeds de lieve en warme Aranka, maar durf wel iets beter voor mijzelf op te komen en die gedachten te relativeren. Ik ben niet voor niets bereikt wat ik nu allemaal al heb gedaan.

Halverwege het jaar ging het toch ineens weer wat minder met me, ik snapte niet waarom. Ik was moe lusteloos en had eigenlijk nergens zin in. Op een avond ging het helemaal fout. We hadden een verjaardag van vrienden het werd al behoorlijk laat. Ineens werd ik helemaal niet goed en zakte in elkaar en trilde helemaal. Omdat ik dit nog nooit eerder had gehad en ik niet snapte wat er met me aan de hand was ben ik de volgende werkdag naar de huisarts gegaan en die verwees me door naar het ziekenhuis om bloed te prikken. Ik bleek Pfeiffer te hebben en dat verklaarde de vreemde klachten die ik de afgelopen tijd had. Ik deed een stapje terug maar deed eigenlijk nog steeds veel te veel. Ik ben door de periode heen gekomen maar denk nu af en toe dat ik toen niet genoeg rust heb gehad waardoor ik er misschien nu wel weer last van heb (of kan dat helemaal niet?).

Dit jaar heb ik ook geweldige plekken op de wereld mogen zien en voor mijn doen best wat mogen zien. Zo ben ik voor het eerst naar Griekenland en Engeland geweest, ben ik zowat door heel België geweest en ben ik ook nog eens naar de andere kant van de wereld gevlogen om Zuid-Afrika te ontdekken met een lieve vriendin. Stuk voor stuk reisjes of reizen die ik nooit zal vergeten, vooral Zuid-Afrika niet dat heeft zoveel indruk achter gelaten, van de vliegreis tot de natuur en de mensen aan toe, het was een geweldige en bijzondere ervaring.

Vorig jaar ben ik ook van media bureau veranderd en dit zorgde ervoor dat ik een prima boterham met mijn site kon verdienen. Eerst was het net kostendekkend en kon ik er wat extraatjes mee doen maar dit jaar had ik voor het eerst dat ik de Albert Heijn helemaal niet meer nodig had. Toch bleef ik steevast bij de Albert Heijn werken omdat ik het er gewoon naar mijn zin had en het erg gezellig vond. Toch kwam mijn onzekerheid weer opzetten en belemmerde dat mijn functie en heb daarna een paar goede gesprekken gehad en daar kwam uit dat ik mijn werk en mijn blog beiden te goed wilde doen dat ik het uiteindelijk allebei een beetje half deed. Na goed overleg heb ik dus besloten per september te stoppen met werken bij de Albert Heijn en echt voor mijzelf te gaan werken. Een spannende keuze die ik tot op de dag van vandaag nog erg spannend vind. Ook vind ik het nog steeds lastig mijn draai te vinden en gestructureerd te werk te gaan, maar ik hoop dat dat met de tijd beter gaat. Misschien zit ik ook nog wel even in zo een periode van tot rust komen en alles even op een rijtje moeten zetten wat er de afgelopen jaren is gebeurt en dat een plekje moet geven.

Qua vriendschappen was het jaar 2017 ook een heel goed en bijzonder jaar, ik heb er namelijk heel wat dierbare vrienden bij gekregen. Wat soms begon als een berichtje via snapchat of via via mensen leren kennen is uitgegroeid tot een hechte meidengroep die graag spelletjes spelen en afspreken om andere gezellige dingen te doen. Heel bijzonder dat in zo korte tijd een vriendinnengroep is ontstaan van mensen die elkaar eigenlijk helemaal niet kende of alleen één iemand uit de groep kende. En het bijzondere is ook dat het allemaal zo goed klikt, daar ben ik echt heel erg blij mee!

Ik kijk terug op het jaar 2017 als een heel mooi jaar. Ik heb mogen vallen, maar ik ben ook ontzettend sterk weer opgestaan. Ik heb dingen mogen meemaken die ik nooit gedacht ooit te zien of te gaan doen. Ik ben volwassener en wijzer geworden en heb mijn leven mogen verrijken (dit klink echt heel zweverig, maar het is wel zo). 2017 is een jaar waar ik trots op mag wezen om wat ik allemaal bereikt heb. Ik ben niet trots op mijzelf, maar eigenlijk moet ik dat wel zijn, want ik heb het wel even allemaal geflikt. Ben benieuwd wat het jaar 2018 voor mij in petto heeft.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

  1. je mag echt trots op jezelf zijn lieverd ;) kijk wat je allemaal even geflikt hebt dit afgelopen jaar :D en mooie nieuwe vriendschappen zijn altijd fijn!! Op naar het nieuwe jaar waarin je gaat knallen heb ik zo het idee :D, ik, wij, blijven je lekker gewoon overal volgen!! Xxx

  2. Een bijzonder jaar! En die bruiloft die komt misschien nog wel. Wij zijn na 22 jaar getrouwd met onze twee kinderen erbij. Heel speciaal!

  3. Je bent een toppertje
    En een schat van een vriendin
    Je mag zeker super trots zijn op jezelf en wat je allemaal bereikt hebt dit jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *