Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dit was mijn 2016

Recept: Kerstboom Breekbrood

Dit jaar was een jaar dat ik niet zo snel zou vergeten, het was namelijk een jaar met persoonlijke hoogtepunten maar ook hele diepe dalen. Het was het jaar dat ik eens naar mezelf keek en niet naar anderen. Het was het jaar dat ik met mezelf aan het werk ging, zowel de binnenkant als aan de buitenkant. Het was het jaar dat ik veranderd ben, van binnen en van buiten. Ik begon dit jaar toch wel heel ongelukkig kan ik nu zeggen, maar ga het jaar uit met een hele brede glimlach.

Ik weet nog goed hoe ik dit jaar begon, ik wist niet zo goed meer wie ik was en wat ik deed. Ik liep op persoonlijk en emotioneel gebied helemaal vast en zag eigenlijk geen uitweg meer. Ik ben toen hulp gaan zoeken en dat is het beste wat ik denk ik heb kunnen doen. Dit heeft me veel duidelijk gemaakt over mezelf, maar hiervoor moest ik wel heel ver gaan. Om bij de kern van het probleem te komen moet je ‘helaas’ compleet afgebroken worden om weer op te kunnen bouwen. Gelukkig zit de fundatie op dit moment goed en ben ik nog steeds aan het bouwen. Ik ben al ver onderweg maar ik heb op dit moment de top nog niet bereikt. Maar gelukkig sta ik hier met open armen voor open dus dat gaat helemaal goed komen. Mijn burn-out laten we ver achter ons.

2016 is ook het jaar van vriendschap. Door mijn het akkefietje met mezelf weet je ineens heel goed wie je vrienden zijn en dat ze voor je klaar staan. Gelukkig kan ik die lieve mensen op meerdere handen tellen die voor me klaar staan. Alleen maar liefde voor de mensen die er voor me waren en me altijd hebben aangehoord, gesteund en advies hebben gegeven. Lieve vrienden, jullie zijn goud waard.

Ook was dit het jaar waar ik mijn gekoesterde teamleider functie opgaf, met de reden om aan mezelf te denken. Gewoon even geen verantwoordelijkheden en verplichtingen waar ik me op dat moment niet aan kon voldoen. Ik heb het er nu soms nog wel eens moeilijk mee dat ik geen teamleider meer ben, maar aan de andere kant ik het voor mij ook wel goed zo. Ik kan het laten rusten en die rust is voor mij nu erg belangrijk. Misschien komt er ooit een dag dat ik denk, nu ben ik er écht klaar voor.

Begin dit jaar klopte Weight Watchers bij me aan voor een campagne voor in het nieuwe jaar. Ik was totaal niet bezig met afvallen maar ach er konden best een paar kilootjes af. In ruil voor een betaald bericht mocht ik ook nog eens het programma 3 maanden testen en dat heb ik gedaan. En ik was daar heel enthousiast over en ging maar door. Tot het punt dat ik in 2016 15 kilo ben afgevallen door me aan het Weight Watchers ‘dieet’ te houden. Ik ben er nog niet, maar ik voel me wel echt een stuk beter en zit goed in mijn vel. Ik ben nog steeds Weight Watchers dankbaar dat ze me hebben benaderd want anders had ik het nooit gedaan.

Op zakelijk gebied heb ik ook een aantal keuzes gemaakt en veranderingen doorgevoerd. Zo ben ik – weer – van media bureau veranderd en heb ik nu het gevoel dat ik eindelijk op de goede plek zit en dat het ook meteen zijn vruchten af werpt. Qua fijn samenwerken maar ook qua inkomsten en dat is mooi meegenomen, wellicht komt er echt een tijd dat het zo goed gaat dat ik niet eens hoef te twijfelen om eventueel te stoppen met werken. Niet dat ik dat ga doen omdat ik het veel te leuk vind, maar zeg nooit, nooit.

Ook was het het jaar dat we maar liefst twee keer lekker op vakantie gingen (voor ons een echte luxe). We dachten of we gaan één vakantie twee weken op vakantie of twee keer één week. We kozen voor het laatste en hebben heerlijk genoten van twee prachtige bestemmingen op Tenerife en hebben de stad Rome verkend. De vakanties waren zeker positief om op terug te denken, we hebben echt genoten. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer genieten van een lekkere vakantie, als dat er in zit…

Want op de valreep van dit jaar hebben we ook nog een huis gekocht! Iets wat heel spannend voor ons was en toch wel een dingetje is hoor. Dit zijn echte grote mensen zaken en we hebben het nu gewoon gedaan. We hebben een prachtig huis gekocht met volop mogelijkheden op voor ons de perfecte plek. In 2017 moet het nog blijken wat we er van maken, maar ik heb er nu zeker zin in!

Samengevat was dit een jaar met hele diepe dalen, maar ook hele mooie pieken. Maar ook zeker een jaar dat de geschiedenis boeken in gaat en waar ik zeker nog een paar keer aan herinnerd wordt. Voor nu sluit ik het jaar af met een flinke glimlach en straks een lekker slok champagne, op naar een mooi, gezond en succesvol 2017 met heel veel liefde.

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

  1. Prachtig om terug te kijken op een jaar waar jij voor jezelf hebt gekozen.
    Dit jaar eindigt zo mooi voor jullie met het de verhuizing.

    Fijne feestdagen en een heel gelukkig en mooi 2017!

    Xoxo

  2. Wat een mooi overzicht en wat een ontwikkeling heb je meegemaakt dit jaar! Iets om erg trots op te zijn! :) Hopelijk gaat 2017 je hele mooie pieken brengen! Fijne feestdagen!

  3. Ik vind het een knappe stap dat je hulp bent gaan zoeken en ben blij dat je weer gelukkiger bent! Ik hoop dat 2017 vooral uit brede glimlachen gaat bestaan voor je!

  4. Fijn om te lezen Aranka. Mooi stuk. En het is wat ze zeggen: je weet pas wat geluk is als je ongelukkig bent geweest. En het leven is een reis, geen race! Gezellige feestdagen gewenst en op naar een topjaar (met minimaal twee vakanties van elk minstens twee weken)! Het is je van harte gegund! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *