Search
Close this search box.

Dit waren onze kerstdagen!

Unboxing: Beauté et Vouge Winter Box

De kerstdagen zijn voorbij en het leek me wel leuk terug te blikken om deze bijzondere dagen. Helemaal bijzonder omdat onze kerstdagen even een tikkeltje anders waren dan anders, we waren namelijk aan het verhuizen! Alles heeft inmiddels een plekje gekregen en wij hebben ondertussen ook nog heerlijk genoten van elkaar en lekkere hapjes en drankjes.


Kerst staat bij ons altijd in het teken van familie en gezelligheid. We gaan eigenlijk elke kerst naar onze familie. De ene dag mijn kant en de andere dag de kant van Danny. Dit jaar is dat ook weer zo, eigenlijk vrij standaard. Ik denk dat veel mensen zich daarin herkennen, niet? We beginnen de kerstdagen altijd na het middaguur en komen ’s middags al aan voor een bak koffie met wat lekkers. Vaak zijn de andere gezinsleden er dan ook en kletsen 100 uit en genieten van lekkere hapjes en natuurlijk een aperitief!

Als je mij op de voet volgt weet je dat ik groot fan ben van Licor 43 en het best vaak voorbij komt in mijn dagboeken – en in mijn voorraadkast – en mijn kerst niet beter kan worden dit. Lekker genieten van familie, lekker eten en een drankje op zijn tijd. Daarom kozen wij dit jaar voor de Licor 43 als aperitief! Maar dan de nieuwe variant, namelijk de Licor 43 Orochata. Het bevat de originele Licor 43 en is geïnspireerd op de verfrissende, regionale specialiteit horchata van aardamandelmelk, kaneel en citrus. Het is echt heel wat anders dan de klassieke Licor 43, maar tegelijkertijd ook weer heel bekend. Misschien is het wel leuk even wat meer over dit lekkere drankje te vertellen.

Het verhaal

Ben je wel eens in Valencia op vakantie geweest? Dan herinner je je misschien nog wel die kleine stalletjes waar ze horchata serveren. Deze shake-achtige drank is gemaakt van aardamandelen, water en suiker is een echt zomerdrankje dat verkoeling brengt op een warme dag. Aardamandelen zijn van nature zoet en hebben een nootachtige smaak. Horchata is echt een onderdeel van de Zuid-Spaanse cultuur, waardoor de keuze voor horchata als inspiratiebron voor een nieuwe Licor 43 likeur snel was gemaakt. Achter de naam van de heerlijke nieuwe likeur gaat een mooie legende schuil. Bij een bezoek aan Valencia kreeg koning van Aragon Jaime I een glas horchata aangeboden door een jong meisje. Op de vraag wat het was, antwoordde zij ‘het is aardamandelmelk (leche de chufa), waarop de koning reageerde: “Dit is geen melk, dit is goud, lief meisje!” (oro=goud; xata=lief meisje), en zo is de naam Licor 43 Orochata ontstaan. Bijzonder verhaal niet?

De smaak

Licor 43 Orochata is een warme en bijzondere crèmelikeur. Je proeft zeker de Licor 43 Original terug, maar ook de kruidige en mediterrane tonen in de smaak. Dit in combinatie met ook de kaneel, aardamandelmelk en de citrus maakt het tot een bijzondere smaakbeleving. Maar niet alleen de smaak is bijzonder lekker, ook de ervaring van het drinken. Je serveert de Licor 43 Orochata koud in een glas met ijsblokjes.

Unboxing: Beauté et Vouge Winter Box

Na een lekkere borrel gaan we verder met natuurlijk het kerstdiner. Dit jaar hebben we heerlijk gegourmet met de schoonfamilie op Eerste Kerstdag en de Tweede Kerstdag kwamen mijn ouders in ons nieuwe huis langs om daar lekker te eten en te borrelen. Ik was naar leuke foto’s aan het zoeken van onze kerst en kwam deze foto van mij van drie jaar geleden nog tegen, wat ben ik veranderd zeg! Als ik deze foto zie moet ik stiekem wel lachen, eigenlijk zijn de kerstdiners altijd hetzelfde bij ons. Krieltjes, appelmoes, draadjesvlees, rollade, stoofpeertjes en lekkere gebakken champignons!

’s Avonds is het tijd voor nog meer gezelligheid. Vaak spelen we met de hele familie nog een spelletje en bij de schoonfamilie is dat natuurlijk standaard Canasta waar we dan erg fanatiek mee zijn. De hapjes komen weer op tafel en we genieten na van de dag met een lekkere borrel waar de Licor 43 Orochata ook prima geschikt voor is!

Unboxing: Beauté et Vouge Winter Box

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate.

De Licor 43 Orochata is een heerlijk warme drank die perfect bij deze koudere dagen én Oud en Nieuw past om je een feelgood gevoel te geven. Wil je meer informatie over de Licor 43 Orochata dan verwijs ik je graag door naar de website of natuurlijk de slijterij waar een fles € 14,99 kost. Wat hebben jullie gedaan met de kerstdagen en waar geniet jij echt van? Laat het me weten in de comments.

Dit artikel bevat betaalde content

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

8 reacties

  1. Fijn dat jullie het zo gezellig hadden gehad!
    Wat ben jij veranderd zeg.
    Leuk dat jullie het ook een dag in het nieuwe huis hadden gevierd.
    Hoop dat Mila al gewend raakt.

    Xoxo

  2. Laat ik dit nou ook bij de koffie gekregen hebben op 1e kerstdag! ;) Ik vond het net een soort kauwgomballen met alcohol, voor één keer leuk maar ik vind de normale 43 veel lekkerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *