Search
Close this search box.

Dit is waarom veel vrouwen onderbroeken een strikje hebben

shutterstock 1147583555

Ik denk dat 9 van de 10 onderbroeken die ik in de lade heb liggen, een strikje aan de voorkant heeft. Ik heb strikjes van kant, zonder kant, met steentje of zonder. Ik dacht dat dit er altijd ter decoratie zat, net zoals het kant aan ondergoed. Maar wist je dat dit er zit met een reden? Of nouja, tegenwoordig heeft het niet meer echt een functie, maar vroeger zeker wel!

Bron afbeelding: Shutterstock

De voorkant van je onderbroek

Soms is het nog wel eens lastig te zien (of te voelen) wat nou de voorkant van je onderbroek is. En ik moet heel eerlijk zeggen in het donker en op de tast vind ik het ook heel lastig om mijn ondergoed aan te trekken. Wat ik dan als eerste doe? Het strikje zoeken! Ik weet dat het strikje naar voren moet wijzen en op deze manier kan ik in het donker op de tast mijn onderbroek goed aan doen.

Zo blijft je onderbroek goed zitten

Tegenwoordig hebben we de meest mooie onderbroeken, gemaakt van kant, katoen en allerlei andere materialen. Door het elastiek blijft je onderbroek goed zitten en zakt deze niet af. Alleen vroeger was er geen elastiek om je onderbroek goed te laten zitten. Toen zat er een koord aan de bovenkant van je onderbroek die je kon dichtmaken met een strik, vandaar het strikje aan de voorkant.

Strikje ter decoratie

Of het nou waar is of niet, het strikje helpt mij wel altijd de voorkant te vinden van mijn ondergoed. Maar ik denk dat ze er tegenwoordig vooral zitten ter decoratie en ik vind het er altijd wel lief uitzien.

Hebben jullie ook veel onderbroeken met strikjes in je kast liggen?

Hi allemaal, welkom op mijn blog over beauty, food en lifestyle! Ik ben Aranka, een echte girl next door van 28 jaar die met veel passie blogt over alles wat op haar pad komt! Bijna elke dag komt er een artikel online over van alles dat de vrouw interesseert! Ik wens je veel kijk- en leesplezier. Liefs, Aranka

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *