Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit is waarom elektrische fietsen alleen maar populairder zullen worden

Ariv e-bike, de elektrische fiets voor in de stad

Het fietsen op een elektrische fiets, ook wel een fiets met elektrische trapondersteuning genoemd, is de laatste jaren enorm in opkomst. Je ziet ze in elke dorp of stad wel rijden omdat steeds meer mensen de elektrische fiets gevonden hebben. Uit onderzoek blijkt dat er in 2022 ongeveer 5 miljoen elektrische fietsen in Nederland rond rijden. Wij zetten voor je op een rij waarom deze fiets zo populair is, en de komende jaren waarschijnlijk alleen maar populairder gaat worden.

Fietsen is gezond

Dat fietsen gezond is, is voor iedereen wel duidelijk. Elke dag je portie beweging zorgt niet alleen voor een algehele verbeterde gezondheid, het heeft daarnaast een goede invloed op je conditie en als je naar je werk fiets kom je veel actiever aan op je werkplek dan wanneer je bijvoorbeeld met de auto gaat. Dat laatste is dan weer goed voor de productiviteit. Op de ‘gewone’ fiets is de drempel voor velen om te gaan fietsen toch wat hoger. Je raakt sneller vermoeid, het duurt langer en voor mensen met een mindere conditie is een stuk fietsen soms een flinke uitdaging. De elektrische fiets verlaagt de drempel en zorgt voor meer fietsers op de weg.

Verkeersdrukte vermijden

Naast recreatief fietsen wordt de elektrische fiets ook veel gebruikt voor woon-werk verkeer. Met name in de ochtend en aan het eind van de middag is het op de Nederlandse wegen erg druk. Soms ontkom je er niet aan om aan te sluiten in de file, als je met de auto naar je werk rijdt. Met de elektrische fiets is dat natuurlijk niet het geval. Afhankelijk van waar je woont en werkt kan het in sommige gevallen zelfs sneller zijn om met de fiets te gaan, dan met de auto. Bovendien is het een goed alternatief voor de hoge brandstofprijzen. Met de auto naar je werk kan flink in de kosten lopen door deze hoge prijzen.

Financieel aantrekkelijk

Het aanschaffen van een elektrische fiets is de afgelopen jaren erg aantrekkelijk geworden. Ten tijde van de opkomst van de elektrische fiets was de prijs erg hoog. Vandaag de dag zijn elektrische fietsen in veel verschillende soorten en maten te verkrijgen, en daarmee ook in vele prijsklassen. Zo zijn degelijke elektrische fietsen al verkrijgbaar van ongeveer € 1000, en kun je natuurlijk ook een aantal prijsklassen hoger gaan. De aanschaf van een elektrische fiets is dus niet te vergelijken met de aanschaf van een auto. Daarnaast zijn er steeds meer werkgevers die een regeling beschikbaar hebben voor hun werknemers om tegen gunstige voorwaarden een fiets zakelijk aan te schaffen.

De verwachting is dat het aantal elektrische fietsen in Nederland de komende jaren alsmaar zal stijgen. De vraag is groot, maar het aanbod is dan ook zeer uitgebreid. Je kunt je fiets niet alleen uitzoeken bij een fietsenhandel in jouw stad of dorp, ook online zijn er veel fietsen te verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld de beste en meest populaire elektrische fietsen direct bij Bikester bestellen. Zien we jou binnenkort ook op een nieuwe elektrische fiets rijden? We wensen je veel prettige fietskilometers!

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

  1. Elektrische fietsen zorgen in ieder geval Amsterdam voor hele gevaarlijke situaties. Ik zie om de haverklap een Van Moofje overhoop met andere fietsers. Het is er in het verkeer niet leuker op geworden sinds de opkomst van de elektrische fietsen. Het kost ook een hoop stroom (duurzaam hoor) en de meeste mensen hebben het niet nodig voor die kleine eindjes in het centrum. Wel kan ik me voorstellen dat het voordelen heeft voor lange afstanden of als je minder goed ter been bent maar verder is het gewoon een luxe product. Prima, maar let ook op je medemens.
    Ik lees eigenlijk alleen nog maar advertenties op je site zonder mening of nuancering. Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *