Search
Close this search box.

Dior Backstage Face & Body Foundation

Dior Backstage Face & Body Foundation

Dior komt met een hele nieuwe collectie, namelijk de Dior Backstage collectie. Dit zijn producten die – zoals de naam al doet vermoeden – backstage worden gebruikt bij onder andere shows. De collectie bestaat uit foundations en paletten met daarin oogschaduw, poeders en lipsticks. Vandaag ga ik het met jullie over de nieuwe Dior Backstage Face & Body Foundation hebben die er maar liefst in 40 verschillende kleuren is!

Dior Backstage Face & Body Foundation

De Dior Backstage Face & Body Foundation is het geheim van de Dior make-upartists om een meteen een perfect egale huid te krijgen. De foundation geeft een stralende finish met dekking die je qua intensiteit zelf kunt opbouwen. Of je nou van natuurlijk of van heel dekkend houdt, het kan allemaal. In totaal zijn er 40 kleuren, verdeeld in 16 intensiteiten en 6 ondertonen waardoor er voor iedereen wel een geschikte match tussen zit!

Dior Backstage Face & Body Foundation

Zoals ik al zei zijn er 40 verschillende kleuren en ik heb er 5 gekregen om te reviewen. Zoals je hier kunt zien liggen de kleuren echt heel erg ver uit elkaar, van heel erg licht tot heel erg donker. De kleuren hebben ook allemaal nog hun eigen ondertoon zoals: rosy, olive, beige, yellow en ga zo maar door. Om hier de hele lijst van kleuren op te sommen is misschien een beetje veel, maar je kunt alle kleuren op de site van de Douglas terug vinden.

Dior Backstage Face & Body Foundation

Ik vind de verpakkingen er mooi uitzien, maar toch vind ik het voor Dior er een beetje goedkoop uitzien. Het zijn simpele plastic flesjes met daarop alleen het Dior logo. Maar aan de andere kant vind ik het wel weer goed in de backstage formule passen dus ik denk dat daarvoor gekozen is. Schijn bedriegt trouwens ook een beetje met deze foundation want de verpakking ziet er heel erg klein uit, ik dacht echt dat hier maar 20 ml in zou zitten. Maar de waarheid is dat er 50 ml in zit wat dus veel meer is dan de standaard 30 ml voor een foundation.

Dior Backstage Face & Body Foundation

Dior Backstage Face & Body Foundation

De verpakking is natuurlijk ook wat compacter omdat het geen pompje of iets dergelijks heeft. Het is een flexibel plastic verpakking waar je gemakkelijk in kunt knijpen om het product eruit te krijgen. Onder de dop vind je een handig tuutje waar het product netjes en gedoseerd uitkomt. Zelf vind ik het een hele prettige en fijne verpakking om mee te werken. Fijn vind ik ook dat het niet veel ruimte in beslag neemt en niet zwaar is omdat het van plastic in plaats van glas gemaakt is.

Dior Backstage Face & Body Foundation

De kleuren die ik heb gekregen varieren echt enorm en zo kun je zien dat ze echt alle soorten kleuren hebben. Van links naar rechts zie je hier de kleuren:

 • 1 Neutral
 • 2 Neutral
 • 4 Neutral
 • 6 Warm
 • 7,5 Neutral

De kleuren gaan trouwens van 0 tot en met 9 en hebben allemaal verschillende ondertonen, toevallig zijn dit bijna alle neutrale kleuren.

Dior Backstage Face & Body Foundation

Mijn gezicht zonder foundation.

Dior Backstage Face & Body Foundation

Mijn gezicht met de 2 Neutral foundation licht aangebracht. De foundation is vrij vloeibaar en verdeelt heel makkelijk over de huid. Ik heb gekozen om hem licht aan te brengen omdat ik hiervan hou. Een klein drupje was goed voor dit mooie en natuurlijke effect. Ik vind de foundation er echt heel erg mooi en natuurlijk ogen. In het begin voelt hij wel een beetje vettig maar dat trekt gelukkig snel weg. De foundation belooft trouwens ook waterproof, warmte en zweetproof te zijn.

Dior Backstage Face & Body Foundation

Met al mijn make-up op ziet de foundation er nog steeds heel erg mooi en fris uit. Gedurende de dag ga ik wel glimmen en door mijn vette huid gaat de foundation wel weg maar ik had eigenlijk niets anders verwacht. Desondanks dat hij waterproof is blijft mijn vette huid het er toch van winnen. Maar ik geloof wel als je een normale of droge huid hebt dat hij erg goed blijft zitten. Ik merk namelijk wel dat tijdens het verwijderen van mijn make-up ’s avonds er nog meer foundation van mijn gezicht af komt dan normaal.

Dior Backstage Face & Body Foundation

Ik ben enthousiast over de nieuwe Dior Backstage Face & Body Foundation en gebruik hem nu al een tijdje iedere dag. De Dior Backstage producten zijn niet overal te koop en hebben ook een eigen schap. De Douglas Rotterdam heeft ze fysiek en ze zijn natuurlijk online te koop. Bij de Bijenkorf kun je bij het filiaal in Amsterdam terecht. Hopelijk komen er snel meer verkooppunten bij want het is natuurlijk wel tof als je zoveel kleuren hebt meteen je goede kleur kan kiezen door het te testen op de huid.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

13 reacties

 1. Het zou fijn zijn als je ook iets zou vermelden over de inhoudsstoffen van producten. Hier zit namelijk een bepaald soort alcohol in dat niet goed is voor je huid alsmede veel parfum dat ook kan zorgen voor irritaties. Ik lees zojuist elders dat meerdere dames er irritaties van krijgen. Sowieso zijn foundations van high-end merken vaak niet de juiste keuze voor een gevoelige huid, veel parfum (juck) en andere niet zo goede ingrediënten helaas.

 2. Ik vind de verpakkingen er juist wel heel goed uitzien, maar op de foto is het natuurlijk ook weer anders dan wanneer je ze echt in je handen hebt. Ik heb op dit moment geen nieuwe foundation nodig eigenlijk maar ik hou deze zeker in mn achterhoofd. Ik hou van foundations die je kunt opbouwen en heb een droge huid.

 3. Jammer dat de prijs en de ingrediënten niet genoemd worden. Zo op t eerste gezicht is het net mac face & body foundation.

 4. Oeh ik was hier al een tijdje heel erg benieuwd naar. Wat is hij mooi zeg! Ik ben echt blij dat Dior nu eindelijk eens een keer een foundation heeft met kleuren die ook echt geschikt zijn voor de lichtere huid. Die laatste nieuwe foundation claimde dat ook te hebben, maar die is bij mij toch echt knal oranje! Zo balen.

 5. Oehhh dat ziet er veel belovend uit! Mag ik vragen welke kleur jij bent bij MAC? dan kan ik op basis daarvan mijn kleur inschatten en m dan online bestellen :)

 6. Heel jammer dat dit in een plastic flesje zit.
  Het is niet milieu vriendelijk.
  Men betaald voor het merk.
  Zo jammer.
  Ik zou er veel meer van verwachten….

  Xoxo

 7. Klinkt erg goed van dior, ben wel benieuwd hoe dekkend deze foundation is, of is het erg op te bouwen? Want je zegt een natuurlijk effect met een klein beetje, ik ben namelijk op zoek naar een fullcover foundation. Zelf ben ik gek op urban decay. Liefs soraya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *