Dingen waar ik nu minder waarde aan hecht

Dingen waar ik nu minder waarde aan hecht

Verstand komt met de jaren zeggen ze altijd toch? Als ik mijzelf met 5 tot 10 jaar terug vergelijk ben ik hele andere dingen belangrijk aan vinden. Waar mijn jongere ik dacht dat de prioriteiten lagen weet ik inmiddels wel beter. Maar wat die dingen dan zijn? Ik neem ze met jullie door!

Bron afbeelding: Shutterstock

Merkkleding

Een aantal jaar geleden (vooral toen ik nog op school zat) wilde ik het liefst alleen maar merkkleding dragen. De H&M en Only waren stiekem niet goed genoeg. Ik wilde alleen maar broeken van G-Star en polo’s van Tommy Hilfiger waren ook erg geliefd. Tegenwoordig draag ik nog steeds best wel vaak merkkleding, maar ik hecht er geen waarde meer aan. Ik heb veel dure kleren van Fabienne Chapot en Scotch & Soda. Maar ik loop ook met kleding van de Action, HEMA of Lidl aan. Ook scoor ik veel in de aanbieding, bijvoorbeeld een leuk shirt in de Calvin Klein sale. Sinds kort heb ik ook tweedehands kledingapps gevonden waar ik veel kleding koop. Ideaal en het scheelt super veel geld!

Succesvol zijn

Iets wat ik dacht dat super belangrijk zou zijn in de toekomst, succesvol zijn. Ik wilde een goede baan, een groot huis en een mooie auto voor de deur. Tegenwoordig weet ik wel beter. Ik wil gewoon doen wat ik leuk vind en waar ik gelukkig van word. Ik hoef geen goed betaalde baan, zolang ik het maar leuk vind. Een dikke auto voor de deur? Nee, dankje. Ik hou liever geld over voor andere leuke dingen.

Make-up

Wel gek om dit te zeggen terwijl ik jarenlang een beautyblog heb gehad. Ik vind make-up nog steeds heel leuk. Maar ik lig niet meer klaar voor de winkel wanneer er een nieuwe collectie uitkomt. Mijn make-up collectie is ook ontzettend uitgedund en ik heb nu een aantal producten die ik erg fijn vind. Ik draag dagelijks dezelfde look en vaak ook zelfs helemaal geen make-up. Heerlijk!

De nieuwste gadgets

Wanneer er een nieuwe iPhone uitkwam had ik die als eerst. Ik kocht hem altijd los en bestelde hem alvast zodat ik hem als een van de eersten had. Tegenwoordig doe ik veel langer met een telefoon en ben zelfs van mijn geliefde iPhone afgestapt omdat ik het veel te duur vond. Het is echt onzin om steeds het nieuwste van het nieuwste te willen hebben terwijl het ‘oudere model’ het nog perfect doet. Ik leer weer naar mijn ouders luisteren, pas iets nieuws kopen wanneer het oude kapot is.

Dat iedereen mij aardig moet vinden

Vroeger vond ik dit heel belangrijk, tegenwoordig weet ik dat dat helemaal niet hoeft. Ik vond het ontzettend belangrijk dat iedereen mij aardig en leuk vond. Het was een echte eyeopener toen iemand tegen mij zei: ‘maar jij vind toch ook niet iedereen aardig?’. Ik wil nog steeds een leuk persoon zijn, maar iedereen moet het maar met mij doen zoals ik ben. En of je dat leuk vind of niet, dat is niet meer mijn probleem.

Hoe zit het bij jou? Zijn er tegenwoordig ook dingen waar je je minder druk om maakt als je dat vergelijkt met een paar jaar geleden?

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  olga
  25 februari 2021 at 07:04

  het klopt dat niet iedereen je aardig hoeft te vinden, maar bij deze ‘jij bent een supertoffe jongedame” en “superleuk”.

 • Reply
  Kim
  25 februari 2021 at 10:32

  Ik herken het “succesvol zijn” wel. Ik wilde vroeger een leuke baan met veel doorgroeimogelijkheden. Ondertussen ben ik er wel uit dat ik eigenlijk niet gelukkig wordt van 40u per week achter mijn laptop te zitten, hoe leuk ik mijn job ook vind. Meer vrije tijd zou net iets fijner zijn.

 • Reply
  Darianne
  8 maart 2021 at 13:47

  Ik denk zelf – ik ben natuurlijk wel wat ouder ahum – dat die invloed cirkel steeds kleiner wordt naarmate je ouder wordt. Vroeger kon het me niets schelen of ik genoeg lichaamsbeweging had, of genoeg water dronk. Nu merk ik dat door voldoende beweging je jezelf beter voelt. En dat veel water drinken wel gezond is (waardoor jezelf beter voelt). Dat ‘beter voelen’ wordt de standaard. En het gaat zover dat je zelfs anders je vrienden, je familie en misschien wel je partner begint te beoordelen. Voor vrienden (zelfs kinderen?) ga je denken: ik zal er maar van weg blijven, of: ik zal maar niet dit of dat zeggen want dan krijg ik een lading drama over me heen. En je partner, ja zelfs daarvan ga je inzien dat je ook zonder hem/haar kan. Omdat je leert dat die invloeds cirkel steeds klein wordt, jij staat steeds meer aan het roer van je StarTrek ship dat eerst erg groot lijkt maar waarvan je nu weet: ik hoef maar een kleine koerswijziging te maken om een heel ander leven te leiden.
  Je zult wel denken: what the hell schrijft die hier nu allemaal? Ik zet het hier neer omdat ik onlangs een hele vet betaalde baan heb opgezegd en in het donker ben gedoken om mijn eigen ding te gaan doen. Waar the whole bloody world van opkeek. Mijn partner vooral. Maar in the long run, gaat het om mijn geluk. En dat geluk, dat is het startrek ship dat ik door mijn universum moet krijgen voordat ik dood ga. Is mode, aardig zijn, geld, andere mensen en politiek belangrijk? Jazeker, maar tot zover je het toelaat!

 • Laat een reactie achter