Search
Close this search box.

Dingen die ik mis in onze huidige woning

Dingen die ik mis in onze huidige woning

We wonen nu bijna 4 jaar in ons huis en hebben daarvoor 2 jaar in een super luxe appartement gewoond. We hadden geen onderhoud aan het appartement omdat het nieuwbouw was en omdat we het deden huren. Daarnaast was het van alle gemakken voorzien, zoals bijvoorbeeld een vloerverwarming en een goede isolatie. En ik moet bekennen dat ik een behoorlijk aantal van dat soort gemakken mis ik in onze huidige woning.

Vloerverwarming

Het eerste wat mij meteen te binnen schiet is de vloerverwarming met daarbij die prachtige PVC vloer. In ons oude appartement hadden we door de hele woning vloerverwarming en wat was dat lekker. Dat is wel even anders  in ons jaren ’60 huis met een slecht geïsoleerde vloer en gewoon overal radiatoren. Ik mis mijn warme voeten en het rondlopen zonder sloffen. Het voelde allemaal zo luxe en warm aan.

Daarnaast vond ik de PVC vloer ook ideaal met schoonmaken. Een PVC vloer is van kunststof gemaakt en hierdoor kon ik hem gemakkelijk dweilen wanneer ik in de keuken weer eens wat drinken had gemorst.

Een bad

Ik denk dat iedereen dat wel weet, ik ben gek op een bad. Vanuit huis heb ik er ooit een gehad en toen we gingen samenwonen kregen we opnieuw een. Ik vind het heerlijk om in bad te gaan en deed dit dan ook 2 tot 3 keer per week. In onze huidige woning hebben we nu nog geen bad, maar de plannen voor een nieuwe badkamer (inclusief bad) zijn er! Ik kan nu al niet wachten om mijn laptop weer op de wasmand te zetten en op die manier series vanuit bad te kijken.

Kunststof kozijnen

In ons vorige huis hadden we kunststof kozijnen. Het was weliswaar een huurhuis, dus wij hadden geen onderhoud aan de kozijnen. Dat is nu wel anders! Nu we niet meer huren en alles van hout is, moeten we al het onderhoud zelf doen. Tijdens de vakantie had ik wat tijd over en heb ik een poging gedaan om alle kozijnen opnieuw te lakken. Alleen de schuur en de achterkant van het huis kostte me al een week tijd. Ik moet dus nog alles boven en voor, wat een werk. Geef mij die kunststof kozijnen maar die geen onderhoud nodig hebben.

Een garage

Toen we hier kwamen wonen hadden we totaal geen interesse in een garage, want we hadden toch niets voor in de garage, behalve een paar fietsen. Maar sinds dat Danny een motor heeft en we deze eigenlijk nergens kunnen stallen, zou een garage wel goed van pas komen. We overwegen nu een overkapping in de achtertuin te maken, al vind ik dat stiekem een beetje zonde van de ruimte. Wellicht kunnen we ooit in de straat een garagebox kopen of huren, dat zou schelen!

Een huis dat af is

Wat ik het meeste mis aan ons huis, is dat het nog niet af is. Ik mag echt in mijn handjes knijpen met mijn ouders die ons met ontzettend veel helpen. Maar het huis is nog lang niet klaar en er moet altijd wel iets gebeuren. Wat zou het toch fijn zijn als dat niet meer hoefde.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog tig andere dingen die ik mis. Gelukkig hebben we er ook veel voor terug gekregen zoals een tuin, een centrale ligging, we stoppen ons geld in het huis en ‘gooien het niet weg’ en hebben veel meer leefruimte. Wat missen jullie nog aan je woning? En gaan jullie dat aanpakken? Laten jullie het voor wat het is? Of zoeken jullie misschien wel naar een nieuwe woning?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. Hierom hebben wij dan ook een nieuwbouwwoning gekocht waarbij we alles naar wens konden bedenken en laten uitvoeren. Idd met vloerverwarming en een PVC vloer, kunststof kozijnen, een bad en luxe keuken. Maar dit kwam ook wel omdat we er bij de bestaande bouw niet tussen kwamen vanwege de oververhitte markt. Wellicht een idee voor jullie om toch eens naar nieuwbouw te kijken? Jullie kunnen je huidige woning vast voor een goede prijs verkopen en nieuwbouw biedt echt veel mogelijkheden en comfort.

  2. Hopelijk is je huis wel snel af! Wij zouden wel graag een oprit of garage willen want het is super druk met parkeren in onze straat en dus staan we altijd ver weg.. Maar eerst maar sparen voor een koophuis, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *