Search
Close this search box.

Dingen die ik in 2021 graag anders wil doen

Geld uitgeven

Een nieuw jaar, een nieuwe start, dat is het voor velen. Meestal komen daar dan ook de goede voornemens bij kijken. Ik skip de goede voornemens maar en laat ik het maar anders noemen. Dingen die ik dit jaar graag anders zou willen doen. Benieuwd wat ik dit jaar allemaal wil gaan aanpakken? Lees dan snel verder!

Ik denk dat iedereen elk jaar wel weer een lijstje heeft met dingen die hij of zij graag anders wil doen. Ik ook en daar staan ook zeker een paar standaard punten op. Maar ook een paar andere dingen die ik graag wil aanpakken omdat ik er stiekem toch steeds van baal dat het niet lukt of ik toch elke keer weer dezelfde fout maak.

Gezonder leven

Vorig jaar was ik zo goed bezig, ik was behoorlijk wat kilo afgevallen en leefde een stuk gezonder (zonder daar een gek dieet voor de volgen of heel fanatiek te sporten). Helaas kwam het oude gedrag eind vorig jaar weer terug ik bewoog ik steeds minder en at ik ongeremd door. Ik merkte het meteen aan mijn kleding maar ook aan bijvoorbeeld mijn darmen dat die weer veel meer geprikkeld zijn. Ik wil dus weer graag wat gezonder leven zodat ook mijn lichaam weer normaal functioneert.

Ook is het dit jaar anders voor mij dat ik niet naar het gewicht wil kijken. Ik wil gewoon lekker in mijn vel zitten en niet elke keer gefrustreerd raken door wat er op de weegschaal voor een cijfertje staat. Ik heb al bijna een jaar niet meer op de weegschaal gestaan en misschien moet ik dat gewoon maar zo laten.

Minder geld uitgeven

Ik geef best makkelijk geld uit, als ik iets wil denk ik er niet heel erg lang over na en koop het gewoon. Dat kunnen dure uitgaven zijn of dingen die niet veel kosten maar die ik eigenlijk helemaal niet nodig heb. Het zogenoemde prullaria. Ik wil in 2021 graag bewuster met mijn geld omgaan en er goed over nadenken wanneer ik iets koop. Heb ik het echt nodig, is het oude kapot en hoeveel ga ik er mee doen?

Minder schermtijd

Ik moet toegeven, het is al minder dan voorgaande jaren, maar toch wil ik heel graag minder schermtijd. De telefoon, laptop en tv gewoon even links laten liggen. Gewoon focussen op gezellige dingen en niet de hele tijd met mijn neus in een scherm zitten. ’s Avonds een spelletje spelen, op bezoek gaan bij vrienden, een boek lezen of lekker rustig diamond painten. Heerlijk.

Goed zittende schoenen kopen

Elke keer trap ik er weer in, schoenen kopen die helemaal niet lekker zitten. Mijn laatste dure schoenen waren Dr. Martens die ik online kocht bij van den Assem. Ik ben dol op mijn Dr. Martens en draag ze ook graag, maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ze niet als wolkjes lopen. Aan het eind van de dag ben ik blij dat ze weer uit mogen. Ik mag vanaf nu alleen maar schoenen kopen die meteen lekker zitten zoals de Hartjes schoenen of mijn geliefde sneakers. Als ze pijn doen, niet kopen of terug sturen.

Bewuster leven

Ik wil graag bewuster leven. Minder afval verspillen door bijvoorbeeld broodtrommels mee te nemen in plaats van zakjes. Het afval nog beter te scheiden, want soms gooi ik nog teveel lekker makkelijk bij het restafval. Maar denk ook aan minder lang en vaak douchen, de verwarming wat minder hoog zetten en dat soort dingen. Kleine dingen die misschien een druppel op een gloeiende plaat zijn, maar als iedereen wat bewuster met leven omgaat kan dat vast een klein beetje helpen.

Blij zijn met de dingen die ik heb

Dit vind ik eigenlijk een hele mooie en belangrijke om mee af te sluiten. Ik moet blij en dankbaar zijn voor de dingen die ik heb. Ik heb er nog wel eens een handje van om te kijken naar de dingen die ik niet heb of niet kan, die andere dan wel hebben. Natuurlijk weet ik dat dat soort dingen mij niet gelukkiger gaan maken en ik mijn eigen geluk moet kiezen. Ik moet dus meer dankbaar en blij zijn met de dingen die ik wél heb. Gelukkig weet ik heel goed dat ik heel veel mooie dingen, momenten en personen om mij heen heb waar ik heel blij mee ben!

Hebben jullie nog voornemens of plannen voor dit jaar wat jullie graag anders willen doen?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Succes :) Het is natuurlijk best handig om aan het begin van een jaar eens te kijken wat je wilt veranderen. Maar zelf ben ik niet zo van de resoluties op een bepaald moment. Neemt niet weg dat ik al een paar dingen langzaam anders aan het doen ben, maar dat hoort erbij. Ook hier groeien de stapels van dingen die ik eigenlijk niet nodig heb. Er wordt dus nu vrij veel naar de kringloop gebracht (zodra het weer kan, iig), weggegeven of weggegooid. Als ik het een jaar niet nodig heb gehad, dan ligt het op de stapel om uit huis te gaan.
    … Maar ik moet nog door mijn boekencollectie heen en dat zal wel eens pijn gaan doen. :)

  2. Dat zijn mooie verbeter punten :) ik wil ook graag meer gaan sparen en hier in huis heb ik al een aantal jaren een groot project liggen (opruimen en verbouwen), waar ik nu eindelijk graag mee aan de slag wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *