Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deze vormen van isolatie zijn belangrijk voor jouw woning

shutterstock 1264502797

Ben je op zoek naar manieren om jouw woning te isoleren? Dan moet je je goed voorbereiden op de keuzemogelijkheden. Je hebt een groot aantal opties, waarbij iedere vorm van isolatie jouw woning ook weer een geheel andere ervaring met zich meebrengen. Ook zijn er varianten die je het beste met elkaar kunt combineren om een aangename temperatuur te verkrijgen in jouw woning. Goed bekijken wat er mogelijk is, is daarom wel een vereiste. Maar welke vormen van isolatie zijn er allemaal mogelijk? En welke kunnen jou de beste resultaten op leveren? Na het lezen van onderstaande informatie kun je snel met het isoleren van jouw woning beginnen.

Bron afbeelding: Shutterstock

De gevel voorzien van goede isolatie

Een van de eerste varianten van isolatie waar je aan kunt denken is het isoleren van jouw gevel. In de gevel heb je vaak een ruimte tussen de binnen- en buitenmuur, waar lucht en vocht in kan zitten. Je kunt hierbij een groot aantal isolatiematerialen gebruiken. In de meeste gevallen zullen er vlokken in de gevel gespoten worden. Hiervoor maakt een professional kleine gaatjes, waarna de vlokken erin gaan. Deze verspreiden zich door jouw muur. Je hoeft er verder niet meer naar om te kijken en gaat gelijk verschil merken in de woning. De temperatuur blijft namelijk constanter, zodat je minder hoeft te stoken om een aangename temperatuur te verkrijgen.

De vloeren isoleren op meerdere manieren

Ook vloerisolatie is een goede manier om jouw woning van een betere temperatuur te voorzien. Bij deze vorm van isolatie zijn er verschillende mogelijkheden. Als jouw woning voorzien is van een toegankelijke kruipruimte kun je deze voorzien van isolatiemateriaal. Er zijn verschillende materialen die hierin geplaatst kunnen worden en welke zich om jouw leidingen heen bevestigen. Zo hoef je niet bang te zijn dat de leidingen niet meer goed werken. Ook bij de bestaande vloer kan isolatie aangebracht worden. De vloerisolatie zorgt dan voor een betere temperatuur voor jouw voeten en is in combinatie met een andere isolatiemethode een goede manier om jouw woning te verbeteren.  

Een dak isoleren voor meer warmte

Een laatste variant waar je naar kunt kijken voor jouw woning is het isoleren van het dak. Warme lucht stijgt op, waardoor je al snel warmte verliest via het dak en plafond. De isolatie van het dak kan zowel vanaf de buitenkant als binnenkant geplaatst worden. Als je nieuwe dakbedekking legt, kan je de isolatie ook direct aanbrengen. In alle andere gevallen is het verstandiger om de isolatie aan te brengen vanaf de binnenkant. Door hier platen voor te gebruiken heb je ook een eenvoudige montage tot jouw beschikking. De warmte zal vanaf nu in jouw woning blijven hangen en je krijgt meer wooncomfort dankzij de aangename binnentemperatuur.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *