Deze reizen staan deze zomer in de planning

Deze reizen staan deze zomer in de planning

Begin dit jaar was ik sceptisch of we dit jaar wel op vakantie zouden kunnen gaan. We willen graag onze badkamer aanpakken en dat kost geld. Geld wat we op dit moment liever in de badkamer zouden steken. We besloten toch goedkoop een vakantie naar Mallorca te boeken om er toch even een weekje uit te zijn. Niet wetende begin van het jaar dat mijn blog een verrassende wending zou nemen wat betreft reizen. Als ik nu naar mijn agenda voor in de zomer kijk kan ik alleen maar lachen, ik vertel jullie er alles over!

Ik ben dit jaar al geheel onverwachts naar Londen en naar Praag geweest, twee prachtige steden die zeker de moeite zijn om te bezoeken! Maar ik heb heel wat toffe reizen in het vooruitzicht staan. Dus mochten jullie daar tips en dergelijke voor hebben, ik sta overal voor open!

Deze reizen staan deze zomer in de planning

Tunesië

Eind mei ga ik voor 5 dagen naar Tunesië en daar heb ik echt super veel zin in. Dit is een georganiseerde persreis en we gaan onder andere naar de hoofdstad Tunis en Sousse. Op dit moment is het weer veilig om naar Tunesië te reizen en verblijven. Ik heb er echt heel veel zin omdat hier natuurlijk een hele andere cultuur is en het woestijngedeelte mij ook heel erg mooi lijkt. Ik ga in ieder geval alles vastleggen en ook zeker met jullie delen! Zijn jullie wel eens in Tunesië geweest en wat vonden jullie daarvan?

Deze reizen staan deze zomer in de planning

Mallorca

Onze eigen privé vakantie gaat dit jaar naar Mallorca en die reis maken Danny en ik gezamenlijk. We wilden niet te een te dure vakantie maar wel lekker een zon, zee en strand vakantie hebben. In Mallorca zitten we in het plaatsje Cala d’Or wat wat minder toeristisch moet zijn maar nog zeker wel gezellig. Omdat dit onze privé vakantie is willen we hier lekker gaan ontspannen maar ook zeker dingen zien en beleven. De huurauto is al geboekt en mochten jullie tips hebben waar we echt heen moeten hoor ik dat natuurlijk graag.

Deze reizen staan deze zomer in de planning

Baden Württemberg – Duitsland

Na een paar dagen thuis te zijn geweest stap ik alweer in het vliegtuig richting de Duitse bergen om hier de omgeving van Baden Württemberg te ontdekken. Ik heb hier echt zin omdat het relatief dicht bij huis is en de natuur hier sprookjes mooi moet zijn. Over sprookjes gesproken, we gaan ook bijzondere kastelen en burchten bezoeken, nu al zin in!

Deze reizen staan deze zomer in de planning

Vorarlberg en Kitzbüheler Alpen – Oostenrijk

Mijn moeder is vroeger heel erg vaak in Oostenrijk op vakantie geweest en ik heb zo vaak prachtige vakantiefoto’s en video’s gezien dat ik elke keer jaloers was op die prachtige natuur daar. Nu mag ik het een week zelf gaan ontdekken want we gaan de bergen van Oostenrijk ontdekken door een hike te doen. Ik kan niet wachten op adembenemende uitzichten en te genieten van de rust en natuur. Ik moet trouwens nog goede bergschoenen hebben, iemand tips?

Deze reizen staan deze zomer in de planning

Istrië – Kroatië

En ik sluit de zomer af met een reis naar Kroatië samen met Danny, iets wat ook al heel erg lang op mijn bucketlist stond. We staan 1,5 week op een camping vlakbij Poreç en willen vanuit daar de hele omgeving ontdekken en natuurlijk naar de bekende meren rijden, Pula en misschien wel een dagtocht naar Venetië. Ik kan niet wachten!

Maar voordat we op vakantie gaan moet ik nog wel wat dingen regelen zoals een reisverzekering. Ik sloot er altijd wel eentje af maar dat was vaak kortlopend, ik denk met al deze reizen op de planning dat een langlopende ook wel interessant is. Ik moet ook nog een paar goede bergschoenen hebben voor Oostenrijk, maar in Duitsland lijken mij die ook wel handig. Dus als iemand goede tips heeft, ze zijn meer dan welkom! En omdat we in Kroatië met de auto gaan rijden is het wel handig om even de autoverzekering van ons te checken of dat allemaal wel in orde is.

Ik knijp echt in mijn handjes dat ik al deze toffe reizen mag maken en heb er echt ontzettend veel zin in. Het is alsof een droom uitkomt, de wereld ontdekken en hier over schrijven. Gek dat die passie zo ineens kan groeien. Ik ben altijd erg nieuwsgierig naar het land of de omgeving waar ik verblijf en deel dat ook graag, tof dat het nu zo samen uitkomt. Hebben jullie nog reizen deze zomer of dit jaar op de planning staan?

Dit artikel bevat betaalde content

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Dit vind je misschien ook leuk

26 reacties

 • Reply
  chucky1012
  26 april 2018 at 06:55

  Leuk vooruitzicht al die reizen naar mooie landen….
  Jullie zijn vast en zeker lid van de bekende Nederlandse wegenwacht.
  Ga dan naar een winkel van hun.
  Een grote winkel .
  Daar verkopen ze niet alleen mooie kledingkledingkledingkleding zoals, polo’s, t-shirts, shorts, broeken, jeans, truien, vesten, jassen, schoenen, laarzen, antimuggen spullen, reisaccesoires, boeken van diverse landen en nog heel veel meer…..
  Veel is waterresistant.
  Maar koop wel een bus speciale spray voor schoenen en kleding daar.
  Als men lid is heb je een pas en krijg je heel veel korting.
  Zelfs als er al aanbiedingen zijn.
  Hun merk is zo fijn.
  Kijk hier ook eens voor de reisvezekering….
  Maar informeer ook bij je ziekenfonds.
  Je kunt dan worden doorverbonden en die werken vaak samen met bekende verzekeringsmaatschappijen waar je als ziekenfondsverzekerde vaak interessante aanbiedingen dus flinke kortingen kan krijgen. Naar gelang wat hoe men ziekenfondsverzekerd is.
  Vraag goed en duidelijk naar de voorwaarden van de pakketten van reisverzekeringen.
  Vertel duidelijk dat het gaat om reizen naar het buitenland.
  Door een reisverzekering voor een jaar te nemen scheelt het zoveel geld…
  Men ontvangt bij de meeste maatschappijen een pas.
  Ook ontvangt men de polis op papier.
  Ik wens je heel veel succes met het dit alles en hoop dat jullie iets hebben aan mijn tips…..

  Xoxo

 • Reply
  Maritte
  26 april 2018 at 07:20

  Wat een leuke vakanties staan er allemaal in de planning! Als je in Pula bent moet je zeker het amfitheater gaan bezoeken

 • Reply
  Sam - Diabeetopreis
  26 april 2018 at 07:24

  Wauw! Leuke bestemmingen.

 • Reply
  Willemijn
  26 april 2018 at 07:44

  Wauw wat gaaf! Klinkt allemaal heel leuk! Ik heb nog geen tips voor je, maar over een maandje misschien wel. Ik ga iets eerder al naar cala d’or namelijk.

 • Reply
  Lin
  26 april 2018 at 08:33

  Mallorca is zooo leuk! Ga vooral naar de kleine baaitjes waar je even voor moet lopen (en lekker vroeg), dan heb je ze vaak voor ja alleen! Ik heb toen ook zo’n bus tour gedaan, echt een aanrader, je wordt zittend bruin en ziet heel Mallorca! Ook het oude centrum is echt fantastisch, en je kan er heel goed shoppen. Ben jaloers op je! Veel plezier alvast met alle reizen ?

  • Reply
   Aranka
   26 april 2018 at 12:13

   Klinkt goed allemaal, ga het onthouden!

 • Reply
  Sandra
  26 april 2018 at 09:12

  Mallorca kan ik je wel het één en ander over vertellen. Heb er 10 jaar geleden een half jaar gewoond voor stage. Heerlijk! Was de tijd van m’n leven.Woonde toen in Portals Nous een klein plaatsje ten westen van Palma en in de buurt van Magaluf en Santa Ponça. Die eerste plaats staat vooral bekend om The Strip en de heftig feestvierende Engelsen en Ieren. Zoiets als wat El Arenal voor de Nederlanders/Duitsers is. In de buurt van Magaluf heb je het Western Water Park, destijds vond ik dat een onwijs gaaf park om een dag door te brengen. Weet niet of het nu nog zo is. Daar ergens is ook een plaatsje, volgens mij, waar je naar toe kan daar worden Pirate Dinner Shows gegeven. Ook wel leuk! Google het maar eens, wie weet heb je er nog wel iets aan.

  Verder, de stad Palma, het centrum en al z’n historie is prachtig! Ik zou zeker ook de Kathedraal gaan bezoeken.Is het niet de binnenkant die je gaat bekijken, verwonder je dan wel van de buitenkant en alles wat je er ziet, hmmm. Ik kan er echt met een glimlach aan terug denken, haha. In Palma heb je ook een groot overdekt winkelcentrum; Porto Pi. Da’s hetzelfde idee als het grote overdekte winkelcentrum als wat je in Praag bezocht. Ook in de stad zelf zijn trouwens genoeg winkels om te shoppen. Wat kan ik verder nog vertellen?

  3 jaar later, in 2011, ben ik er nog een week terug geweest. Een week vakantie op Mallorca. Ook toen was ik weer in het zuiden van het eiland. Ik heb toen nog een paar dingen gedaan en bezocht die ik in 2008 ook gedaan en gezien had. Wilde alles nog eens opnieuw zien, hoe het er een aantal jaren later was. Ook heb ik toen een bustour door een stukje van het binnenland van Mallorca gedaan. Richting Calviá, Peguera, Port d’Andratx, Andratx en de bergen in richting Valldemossa. PRACHTIG!! Die omgeving daar.

  Oh en.. er gaat een toeristisch treintje vanuit Palma naar Sollér, een stukje richting het noorden. Schijnt ook een aanrader te zijn, zelf heb ik daar jammer genoeg nooit in gezeten. Hoewel ik dus al 2x op het eiland ben geweest en 1x zelfs voor langere tijd heb ik jammer genoeg nog nooit het hele eiland gezien. Ik lees dat je een auto hebt, gedurende die vakantie? Trek er eens op uit, ga het eiland verkennen :) Trek er een dag, of misschien 2 voor uit en ga genieten! Laat je verwonderen. Rijd richting het westen, de bergen in. Naar het noorden richting Pollença en Alcúdia en terug langs de oostkust… Het zal absoluut wel de moeite waard zijn ;)

  • Reply
   Aranka
   26 april 2018 at 12:15

   Jeetje wat een uitgebreide reactie zeg, leuk! Ik sla alles op en denk dat we zeker veel dingen hiervan gaan bezoeken. Ben nu erg benieuwd naar de treinrit, denk dat we dat ook maar moeten doen als we daar tijd voor hebben!

 • Reply
  Linda
  26 april 2018 at 09:17

  Wat een mooie lijst, heerlijke vooruitzichten!
  De Plitvice meren in Kroatië is echt een aanrader, wel een eind rijden vanuit Porec, maar zeker de moeite waard!

  • Reply
   Aranka
   26 april 2018 at 12:15

   Ja ik zag het al op de kaart dat het 3 uur rijden was, maar dat heb ik er graag voor over want het schijnt echt geweldig te wezen!

   • Reply
    Lien
    27 april 2018 at 10:10

    Nog een tip voor de Plitvice meren : ga ZO VROEG mogelijk! wij waren er al rond 8u ’s morgens en hadden alles uitgebreid en op ons gemakje tegen de middag gezien. Toen we naar onze auto gingen kwamen we bijna gek van al het volk die voor onze voeten liep.

 • Reply
  Rachel
  26 april 2018 at 09:30

  ooohh jaloers hahaha, nee hoor heerlijk meid en Mallorca ben ik geweest en vond ik super!!

 • Reply
  aboutsbstyle
  26 april 2018 at 11:01

  Wat een heerlijk vooruitzicht al die reizen! Ik ben op mallorca geweest en heb heerlijk genoten van het weer. Een tip Macedonië is ook een prachtig land niet te duur en zeer veel te ontdekken. Liefs soraya

  • Reply
   Aranka
   26 april 2018 at 12:16

   Ik hoor ook alleen maar goede verhalen over Macedonië, die gaat zeker op mijn bucketlist!

   • Reply
    aboutsbstyle
    26 april 2018 at 12:17

    Het is echt een prachtig land, wat veel te bieden heeft ook. Prachtig natuur en mooie verscholen plekken. En wat erg fijn vind niet een te grote stroom aan toeristen, al dat wel veranderd merk ik.

   • Reply
    Maria
    1 mei 2018 at 19:36

    Ik ben in 2013 ook in Macedonië geweest als project reis. Want let wel op het toeristische gedeelte van Macedonie is prachtig maar de verschrikkelijke armoede in het grootste deel van het land is echt onbeschrijfelijk. Veel verwaarlozing, armoede, zwerfhonden en criminaliteit.
    Mensen die Macedonie omschrijven als een vakantieplaatje: zo is het dus niet in het “echte” Macedonie.

    Puur ter info deze reactie, echt niet haatdragend of iets in die richting bedoel maar hoor dit soort verhalen zo vaak terwijl het dus echt voor een groot deel niet zo is.

 • Reply
  Mariëlle Meray
  26 april 2018 at 11:07

  Heerlijk hoor zo’n vooruitzicht! Ik zou ook wat meer de vakanties moeten plannen, want ander komt er echt niks van behalve de zomervakantie dan. Mallorca schijnt echt mooi te zijn aldus vrienden. Dus die staat bij mij ook op de lijst. We zijn in februari naar Marrakech geweest en straks nog aan het eind van de zomers iets plannen. Waarschijnlijk last minute :D

 • Reply
  Debby
  26 april 2018 at 12:28

  Voor bergschoenen raad ik je meindl aan :) ik heb zelf de lady gtx en heb er vanaf de 1e minuut zonder blaren of zeer op kunnen lopen!

 • Reply
  Susan
  26 april 2018 at 19:59

  Leuk zeg! Mag ik vragen welke camping jullie geboekt hebben in Kroatië? Ik ben nog opzoek naar een camping in de buurt van Poreç namelijk!

  • Reply
   Aranka
   27 april 2018 at 08:41

   Camping Lanterna!

   • Reply
    Susan
    1 mei 2018 at 18:51

    Dankjewel, ziet er mooi uit!

 • Reply
  Marlies
  26 april 2018 at 21:08

  Wat een fijne vooruitzichten! Ik ga deze zomer interrailen voor 22 dagen + een weekje naar Oostenrijk, dus ik heb gelijk ook even op je verzekeringslinkje geklikt. Geniet van je zomer, hij is er bijna!

 • Reply
  JB87
  27 april 2018 at 14:53

  Cala D’Or is prachtig! Ben hier in 2016 geweest! Prachtig mooie baaien en een erg gezellig dorpje met veel leuke winkeltjes en gezellige terrasjes.

 • Reply
  Maartje
  28 april 2018 at 15:17

  Echt leuk om te lezen! Qua bergschoenen kan je het beste naar de bever of de Kathmandu oid gaan en veel passen! En stukjes lopen, goed opletten of bij dalen je tenen niet tegen de voorkant komen. Dat is echt niet fijn! En ook belangrijk, koop er meteen een of twee paar fijne wandelsokken bij! Dat scheelt ook. Wandelstokken vind ik zelf ook heel fijn in de bergen. Oh en gehwohl voeten crème is ook fijn om je voeten mee in te smeren voor het lopen.
  Veel plezier alvast!

  • Reply
   Aranka
   28 april 2018 at 17:27

   Bedankt voor al je tips!

 • Reply
  Paulien
  1 mei 2018 at 21:09

  Hier een Mallorca-gek….geweldig,heerlijk eiland. Leuke plaatsen,dingen om daar te doen en te zien zijn;
  Grotten van Drach.
  In Manacor de parelwinkel,erg mooie sieraden daar.
  De hoofdstad Palma,burgertje eten bij Burgerlab,ijsje eten bij Stecco Natura Palma ( kijk eens bij hun op insta,geweldige ijsjes) en dan even shoppen bij Folklorius.
  Vervolgens neem je de oude houten trein die dwars tussen de sinaasappel en citroenbomen door het tramuntana gebergte in rijd om uit te komen in klein plaatsje Soller. En met trein weer terug….
  De markt op zondag en/of dinsdagmorgen in Alcudia. Heel groot,heel gezellig in oud Alcudia..
  Ander leuke plaatsen ( even googlen!) Deia (in tramuntagebergte,kunstenaarsdorpje),valldemosa,Alcudia
  En cap de formentor,even rit met auto maar waanzinnig mooi uitzicht.
  Ik wens jullie enorm veel plezier en super fijne vakantie op Mallorca. Wie weet komen we elkaar daar nog tegen !?

 • Laat een reactie achter