Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deze krankzinnige series en films moet je zien

Deze krankzinnige series en films moet je zien

De laatste tijd heb ik weer een aantal series en films gezien en wat ze eigenlijk met elkaar gemeen hadden is dat ze te krankzinnig voor woorden waren. Ik hing aan de televisie, gewoon omdat het zo goed gespeeld was en zo bizar was. Wil je weten over welke films en series ik het heb en die je moet zien? Lees dan verder!


The Handmaids Tale

“The Handmaid’s Tale speelt zich af in het dystopische Gilead, een totalitaire samenleving die ooit deel uitmaakte van de Verenigde Staten. Gilead lijdt onder milieurampen en een kelderend geboortecijfer. De republiek wordt bestierd door een bizar fundamentalistisch regime dat vrouwen als staatseigendom ziet. Als een van de weinige overgebleven vruchtbare vrouwen is Offred actief als dienstmaagd binnen het huishouden van de Commandant. Offred heeft slechts twee doelen voor ogen: overleven en de dochter vinden die haar is afgenomen.”

Ik keek deze serie op aanraden van een vriendin op Videoland (waar seizoen 1 en 2 op staan) en ik was meteen verkocht. Dit verhaal is te bizar voor woorden en soms heb ik dit echt met een open mond zitten kijken. Maar het is zo interessant, zo boeiend en zo goed gespeeld dat je maar blijft kijken en wilt weten hoe dit gaat eindigen. Het is echt een mega goede serie en kan niet wachten op seizoen 3.


Bird Box

“In de nasleep van een wereldwijde dreiging van mensen die zichzelf vermoorden na het zien van het licht moet Malorie de kracht vinden om haar kinderen veilig te kunnen stellen. Ze vlucht met ze weg via een verraderlijke rivier, op zoek naar een veilig onderkomen. Vanwege dodelijke onzichtbare krachten van buiten moeten ze hun weg blind vervolgen.”

Aangezien ik toch een Netflix abonnement heb en iedereen het over deze film heeft besloot ik hem samen met mijn vriend te kijken. Ik dacht dat het een horrorfilm zou zijn, maar hij is totaal niet eng, wel spannend en dus krankzinnig. Het is een steengoed verhaal over Malorie wat zich gedurende 5 jaar afspeelt. Hoe is het begonnen en hoe gaat ze zich uit deze wereld redden? Zeker een aanrader om met je vriend of vriendinnen op de bank te kijken!


You

“Joe werkt in een boekenwinkel waar hij Beck tegenkomt, Joe weet het meteen zeker, hij is de ware voor Beck en doet er alles aan om dat duidelijk te maken. Valt Beck voor Joe of ziet ze op tijd zijn duistere kant? You is een meeslepende serie van vriendschap, liefde en voor jezelf kiezen.”

Ik begon enthousiast aan deze serie omdat Pen (of beter gezegd Lonely Boy uit Gossip Girl) de hoofdrol speelt en ik een lichte crush op hem heb. You is ook echt een serie die in het rijtje krankzinnig thuis hoort. Het gaat over stalken maar dan in een bizarre vorm. Je bent zo benieuwd hoe dit gaat eindigen zodat je maar door blijft kijken. Ik heb de serie van 10 afleveringen in twee dagen uitgekeken en goed nieuws, Netflix heeft aangekondigd dat er een seizoen 2 aankomt!


The Sinner (seizoen 2)

“Een dertien jarige jongen vermoord zijn ouders uit het niets en wordt opgepakt. Rechercheur Harry Ambrose wordt weer opgeroepen om bij deze zaak te komen helpen en komen ze met de politie in krankzinnige situaties terecht die langzaamaan de ontbrekende puzzelstukjes van de puzzel vinden. “

Het eerste seizoen vond ik al geweldig, maar het tweede seizoen (met een heel nieuw verhaal) is net zo goed. Je zit meteen weer op het puntje van je stoel en je wilt weten waarom die jongen zijn ouders vermoord terwijl hij er gek op lijkt te zijn. Ook zie je het verhaal van Harry uit het vorige seizoen privé steeds verder gaan. Ook echt een aanrader om te gaan kijken dus. The Sinner is te zien op Netflix.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

11 reacties

  1. Alle titels die je noemt ken ik wel van naam en heb ik mensen over horen praten, maar nog nooit zelf gezien. Wel kijk ik veel Videoland de laatste tijd trouwens, dus ik houd ze in gedachten :)

  2. The Sinner en Bird Box vind ik beide erg goed! Maar You daarentegen…vind het nogal overdreven en een beetje té, ben daarom ook nog niet verder gekomen dan aflevering 1.

    1. Een serie verdiend toch echt wel meer dan 1 aflevering om te kunnen beoordelen… Dit is echt een serie waar je langzaam in kruipt en niet meer los laat omdat je wil weten hoe het eindigt.

  3. You was zo leuk! Ik heb het boek alvast gekocht (hidden bodies) en ben daar nu in aan het lezen. Dat is het vervolg waar we straks seizoen 2 van gaan zien; ik ben té ongeduldig om te wachten haha.

  4. Van dit lijstje heb ik alleen The Sinner nog maar gezien. Birdboz wil ik binnenkort gaan kijken en You ben ik ook wel benieuwd naar! Weet alleen niet of dat een serie die geschikt is om samen met vriend te kijken…

  5. Ik ben zo benieuwd naar the Sinner 2! Het eerste deel vond ik ook geweldig. The Handmaid’s Tale vind ik afschuwelijk, ik kan niet tegen alle walgelijke dingen die er in de serie gebeuren. Na een paar afleveringen kon ik ook echt niet meer verder kijken.

  6. Hoi Aranka, ik lees je blog altijd met veel plezier. Ik kijk heel veel series op Netflix. Ik ben ook gek op Spaanstalige series. The Haunting of Hill House is ook een geweldige serie. Heel erg spannend …je wilt verder blijven kijken. Als je wilt lachen kijk dan naar my crazy ex girl-friend (een hele grappige serie afgewisseld met musical-liedjes). Ook samen met onze zoon Tristan (14 jaar) kijk ik veel series. Vorige week hebben we het laatste deel gekeken van de serie Merlin. Ook erg leuk…. Groetjes uit Den Haag, Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *