Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deze handige tips helpen tegen en met een kater

shutterstock 1519316453

De kroegen mogen weer open, het is carnaval en we zijn er allemaal wel aan toe om lekker even uit te gaan en een drankje te doen. Mocht je toch niet meer zo gewend zijn aan alcohol, of net even teveel op hebben gehad, dan ligt die kater op de loer. Last van een kater maar wil je hier zo snel mogelijk weer vanaf? Deze tips helpen!

Bron afbeelding: Shutterstock

1. Veel water drinken

Ik denk dat iedereen deze tip wel kent, na een avondje flink wat drankjes te hebben genuttigd moet je daarna detoxen met lekker veel water. Alcohol droogt je lichaam uit en door het vochttekort heb je flink wat water nodig. Begin er na de drank meteen mee en zet het de volgende dag voort.

2. Paracetamol doet wonderen

Naast een glas water is een paracetalmolletje of twee ook vaak noodzakelijk. Het haalt net even de scherpe kantjes van de hoofdpijn af en vaak voel je je hierdoor een stuk beter.

3. Anti kater middel ORS

Wij hebben dit ooit ergens op internet gelezen en het werkt echt als een tierelier, ORS of ook wel Oral Rehydration Salt genoemd. Je kunt het gewoon bij de drogisterij kopen en het is eigenlijk bedoeld om uitdroging tegen te gaan. Een zakje of bruistablet doe je samen met water en drink je na een avondje stappen of de volgende ochtend. Wij hadden de dag daarna nergens last van.

4. Een goed ontbijt

Je gaat je vast een stuk beter voelen wanneer je wat eet. Een stevig ontbijt is dan vaak ook een goed idee als je een kater hebt. Kies voor niet al te zware etenswaren maar wel voedzaam. Een bakje yoghurt bijvoorbeeld met fruit of een cracker met kipfilet.

5. Flink bewegen

Een goede tip voor een kater is lekker bewegen. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je opstaat met een kater, maar het helpt wel! Door te gaan wandelen, fietsen of sporten breek je veel sneller de alcohol af en voel je je een stuk beter.

6. Slaap is het beste medicijn

Wanneer je slaapt heb je er het minst last van. Probeer dus zo lang mogelijk uit te slapen na een nachtje doorhalen of duik na je watertje, paracetamol en ontbijt weer even het bed in voor een schoonheidsslaapje. Daarna voel je je vast een stuk beter.

7. Neem een verfrissende douche

Ik voel me na het stappen of drinken heel erg vies. Vaak ruik in mijzelf en zweet ik door het vele alcohol, een douche om al die viezigheid van mijn af te boenen doet mij vaak heel erg goed. Waarschijnlijk voelt iedereen zich beter van een douche.

8. Adem frisse lucht in

Ken je dat gevoel dat je echt even naar buiten moet omdat je teveel hebt gedronken? Frisse buitenlucht werkt heel erg goed om je weer beter te laten voelen. Doe je ramen open, ga even buiten zitten om maak een ommetje. De frisse lucht doet je vast goed.

Wat is jullie gouden kater tip?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *