Search
Close this search box.

Dermolin, lief voor je huid

 photo Dermolin_zps1d4ba15d.png

Iedereen wil zijn of haar huid lekker verwennen met fijne producten. Maar vaak met een gevoelige huid wordt dit lastig. Daarom heeft Dermolin in samenwerking met dermatologen een hele collectie verzorgende producten voor de gevoelige huid – maar je kan het natuurlijk voor elk ander huidtype ook gebruiken -. De producten bevatten geen conserveringsmiddelen en alleen huidvriendelijke ingrediënten die lief zijn voor je huid.

 photo Dermolin1_zpsbf4b4412.png

Ik kende het merk al een tijdje van een vriendin met een gevoelige huid die hier heel erg enthousiast over was, dus ik was eigenlijk ook wel heel erg benieuwd. Zelf heb ik geen gevoelige huid maar toch was ik benieuwd naar deze producten. Alleen nu met mijn huid – jullie hebben het vast wel op social media meegekregen – wil en mag ik geen producten met parfum meer gebruiken. Gelukkig had ik nog een tas vol met Dermolin producten die lief zijn voor je huid en dus geen parfum, conserveringsmiddelen en andere schadelijke stoffen voor de huid bevatten.

In alle producten van Dermolin zitten de actieve stoffen Pentavitin en Symcalmin. Pentavitin is een 100% natuurlijk complex dat zich door een unieke samenstelling bindt aan de eigen huideigen proteïnen. Hierdoor blijft de natuurlijke vochtbalans van de huid en dieper in de huid hersteld. Symcalmin is een hoogwaardig complex afgeleid van haver. Deze stof heeft een kalmerende en een verzachtende werking op de jeukerige en droge huid. Alles dus wat een droge en gevoelige huid nodig heeft.

Dermolin claimt dat hun producten geen conserveringsmiddelen, parfum, zeep, kleurstoffen en parabenen hebben, maar wel met een hoge verwenfactor.

 photo Dermolin2_zpsc227cd4e.png

Dermolin Shampoo – € 6,95

De Dermolin shampoo moet het haar op een milde manier reinigen en is verrijkt met Pentavitin en Symcalmin zoals alle producten van Dermolin. De natuurlijke balans op de hoofdhuid wordt gerespecteerd en is geschikt om elke dag te gebruiken

Dermolin Crème Spoeling – € 6,95

Deze crème spoeling maakt je haar weer heerlijk zacht, glad en makkelijk doorkambaar. Door de grondstoffen die de crème spoeling heeft geeft het een subtiele geur af.

 photo Dermolin3_zps107c8f10.png

Wat me helaas meteen opvalt aan de ingredienten van de shampoo is dat het SLES bevat. Dit vind ik een rare keuze voor een merk dat zich zo bezig houdt met een gevoelige huid, dit is toch zeker een agressieve vorm van zeep die je huid juist heel droog maakt. Zelf heb ik er geen last van, maar toch vind ik dat dit niet thuis hoort in een product voor de gevoelige huid. Voor de rest ziet het er prima uit en ook de conditioner die geen siliconen heeft om je haar lekker zacht mee te maken en dat merk je onder het wassen ook. Wel bevat de conditioner sulfaten.

 photo Dermolin4_zpsaf4b572e.png

Ik vind de structuren van de shampoo en conditioner best wel apart. De shampoo is in een hele gelachtige vorm maar brengt wel prima aan in het haar. Je hebt maar een klein beetje nodig en laat het haar heerlijk schuimen – door de SLES -. Mijn haar voelt daarna goed schoon aan en ik kan het zelfs met deze shampoo twee dagen schoon houden, dat vind ik zeker wel een pluspuntje! Ook de conditioner ziet er heel anders uit dan een normale conditioner die ik gewend ben. Dit heeft meer de structuur van een shampoo. Ook in het haar voelt deze conditioner helemaal niet glad of zacht aan en na het wassen ook niet. Pas als je haar opgedroogd in merk je het zachte aan je haar. Ik moest wel wennen aan het gevoel, maar uiteindelijk zijn de producten erg fijn in gebruik!

 photo Dermolin5_zps3c6d7f6c.png

Dermolin Douche Foam – € 8,95

Deze rijk schuimende douche foam is een verwennerij voor de gevoelige huid onder de douche. De transparante gel verandert na aanraking met water in een zacht schuim. De kalmerende en hydraterende ingrediënten Symcalmin en Pentavitin geven je een zachte en soepele huid.

Dermolin Bodymilk – € 8,50

Voor dagelijks gebruik is het heerlijk om je huid te verzorgen met een wat minder intensieve bodymilk. Deze bodymilk houdt je huid heerlijk soepel en heeft naast een kalmerende werking ook nog een hydraterende werking voor de huid.

Dermolin Bodycrème – € 10,95

Iets anders dan de bodymilk is deze rijke bodycrème. De huid wordt intensief gehydrateerd door huideigen lipiden. De bodycrème zit vol met rijke oliën en vetten zoals shea butter en Vitamine A, E en F.

 photo Dermolin9_zps595cc920.png

De douche foam heeft helaas ook SLES wat de huid nogal kan uitdrogen, niet echt ideaal om je droge en gevoelige huid hier mee te wassen. Mijn vriendin was er dan ook niet echt enthousiast over en haar gevoelige huid kon hier ook niet tegen. Zij koos liever voor die olie die ik helaas niet van Dermolin heb. Zelf merk ik gelukkig geen uitdroging, maar dat komt omdat mijn huid niet echt droog is van zichzelf. Ik vind wel dat deze foam echt heerlijk ruikt. dat komt door natuurlijke aroma’s dat een stuk beter is dan parfum. Het heeft wel een hele subtiele geur, die je na het douchen niet meer ruikt.

 photo Dermolin11_zpsfb4645b5.png

Ik ben gek op douche foams, vooral als ze ook nog eens heerlijk schuimen. Deze doet dat ook heel goed. Je hebt maar een klein beetje nodig voor een grote dot met schuim. Wel jammer vind ik altijd dat deze producten totaal niet zuinig in gebruik zijn, je pakt veel te snel teveel.

 photo Dermolin10_zpsfa511b51.png

Voor welke van de twee producten zal jij gaan? De dagelijke bodymilk of de wat meer voedende bodycrème. Ik heb ze beiden getest en je kan wel merken dat de bodycrème wat rijker is ook door middel van de shea butter. Beide producten maken je huid lekker zacht en glad.

 photo Dermolin6_zps70b40612.png

De bodycrème heeft een heerlijke grote pot met dikke bodycrème!

 photo Dermolin7_zps2a80f994.png

Beide producten vond ik alleen niet heel erg prettig in gebruik. Als je ze uitsmeert op de huid ontstaat er een ontzettend witte waas die je echt weg moet masseren voordat het weer weg trekt. Zelf wil ik ’s ochtends na het douchen zo min mogelijk werk hebben dus ik heb gewoon graag dat het intrekt en geen witte waas achterlaat.

 photo Dermolin8_zps3bb11256.png

Maar na het in masseren hou je wel een schone en zachte huid over. Je moet er dus wel iets voor over hebben!

 photo Dermolin12_zpsee3e45d1.png

Dermolin Face Wash – € 7,50

Deze reiniger is heel vriendelijk voor je huid zonder het uit te drogen. Hele milde sulfaatvrije reinigers maken de reiniger zo goed voor de gevoelige huid. De huid voelt na het reinigen schoon en zacht aan.

Dermolin Kalmerend Masker – € 7,50

Dit masker met natuurlijk ook het toegevoegde Pentavitin en Symcalmin verzacht en hydrateert de huid intensief. Panthenol ondersteunt het herstellend vermogen van de huid en laat daarom de huid na afloop van het masker heerlijk zacht en soepel aanvoelen.

 photo Dermolin13_zpsbdb8df52.png

De face wash bevat inderdaad geen SLS of SLES om de huid mee te reinigen en daarna uit te drogen. Omdat mijn gezicht en hals enorm gehavend is door mijn huiduitslag heb ik het gewassen met deze reiniger en gelukkig had ik nergens last van! Fijn is ook dat er parfum in zit. Het masker heeft ook allemaal voedende ingredienten zoals shea butter. Ik laat het masker 10 minuutjes zitten en dan is het ongeveer wel ingetrokken. Ik voel eigenlijk weinig van het masker in de zin van het prikkelen omdat er geen irriterende stoffen in zitten. Na het schoonspoelen voelt het wel heerlijk zacht aan.

 photo Dermolin14_zps30dd20d9.png

De face wash is een behoorlijk dikke reiniger, deze moet je dus wel echt mengen met water om het schuimend te krijgen en hier gemakkelijk je gezicht mee te reinigen, ik merkte anders dat het gewoon stug op mijn handen bleef zitten en het niet op mijn gezicht terrecht kwam. Maar voor de rest was hij erg mild voor mijn huid en leverde het geen irriterende reacties op aan mijn huid. Het masker is lekker dik en verfrissend voor het gezicht. Na het intrekken en afspoelen voelt mijn gezicht weer lekker soepel en zacht aan.

 photo Dermolin15_zps5d01051d.png

Ik vind de producten van Dermolin fijn, ze zijn allemaal net wat anders dan de normale producten die ik normaal gebruik. Toch vind ik dat Dermolin sommige ingrediënten voor een gevoelige huid beter kan skippen in producten zoals de SLES en sulfaten. Maar toch was mijn gehavende huid er erg blij mee en het was al een stuk beter dan de producten vol met parfum, parabenen en andere chemische stoffen die ik eerst gebruikte. Dermolin is in Nederland en België gewoon te koop bij de Drogisterijen! Kennen jullie Dermolin al en wat vinden jullie er van?

Deze producten heb ik ontvangen ter review

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’ – Pinterest 

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

31 reacties

  1. ik ben helemaal niet meer tevreden over de nieuwe dermolinshampoo,volgens mijn dermatoloog zit er cocopromylbetane en en deze stof is slecht voor mensen met huidziektes,daarom kan ik ook niet begrijpen dat zo een goed produkt veranderd werd,bij verschilendedrogisterijen hoor ik dat er heel veel mensen niet meer tevreden zijn over de dermolinprodukten!ik heb naar dermolin gebeld ,en mij zeiden ze dat de drogisterijen toen een schrijven hebben gehad dat de produkten van dermolin veranderd waren,maar na navraagbij verschillende drogisterijen hebben ze alleen gezegd dat de verpakking veranderd was,helaas was dat niet zo!

 1. Dit is de eerste keer dat ik over dit merk hoor, maar ’t klinkt zeker niet slecht. De verpakkingen zijn wel heel saai en gewoontjes en inderdaad, bepaalde ingredienten zijn toch niet zoooo heel zacht, maar over ’t algemeen klinkt het toch oke.

 2. Ziet er goed uit, alleen echt ontzettend jammer van de SLS/SLES, dat droogt je huid als een malle uit. Zonde als een merk pretendeert voor de gevoelige huid te zijn en dan wel dat soort ingredienten gebruikt terwijl dat niet nodig is om goed te reinigen. Ik was mijn haar dus lekker verder met Yes to Carrots.

 3. Wat jammer dat er toch wel een aantal agressieve ingrediënten inzitten, dat had ik eigenlijk niet verwacht. Met name bij een douchegel is dat echt niet geschikt voor een hele gevoelige huid. Over het algemeen merk ik ook dat een doucheolie meer geschikt is voor mijn droge huid. Bedankt voor de review want dit is wellicht wel wat voor mij!

 4. Hier ben ik ook wel heel benieuwd naar en al een paar keer op het punt te staan te proberen. Ik heb een vrij gevoelige huid ook dus ga het zeker proberen.

  1. ik snap niet dat ze de dermolinprodukten veranderd hebben,er zitten nu steeds meer chemische rotzooi in en cocopromyl betane is zeer slecht voor mensen met huidziekten!De oude dermolin shampoo was geweldig maar daar trekken ze zich niks van aan helaas!

 5. Dit zijn echt top producten waar zelfs ik met een overgevoelige huid niet op reageer! Heel mild en fijn, zeker een aanrader. Gebruik dit al jaren en na de vernieuwing vind ik deze zelfs nog íets fijner. Ik was eerst bang gezien er wat meer ingrediënten bij gekomen waren waarvan ik dacht allergisch te reageren maar er was gelukkig niks aan de hand in tegenstelling tot de Neutral-lijn. Super!

 6. Ik heb al een paar keer dermolin gebruikt. Maar de dagcreme vindt ik niet genoeg voor mijn huid na een paar uur is het weer droog. De bodymilk smeer niet goed uit blijf wit.

 7. Ik gebruikte al verschillende jaren de crèmespoeling van dermolin,toen de nieuwe cremespoeling uit kwam heb ik flink een voorraad aangelegd,en die is nu jammer genoeg op.Ik had zondag de nieuwe cremespeoling uitgeprobeerd.IK kreeg een enorme jeuk op mijn hoofd,je haren worden wel glad,het zijn net donsharen.Ik krijg er kleurverlies van mijn haar door.mijn haar ziet nu gebruik er dof en vaal uit.De vorige cremespoeling bracht vocht in je haren,en dat heeft deze totaal niet.ik ben zeer ontevreden over de cremspoeling van dermolin.

 8. Vroeger heb ik eens een proefzeepje van Dermoiin gekregen en dat was parfumvrij. Wist niet dat er zo veel producten waren van dit merk. Het was fijn in gebruik en voelde mij wel fris. Ik vond het geen opdringerige geur.

 9. In de plaatselijke verpleegwinkel hadden ze alleen Eucerin te koop en dat was een vettige zeep voor mensen met een droge gevoelige huid. Verder Sebamed met een Ph waarde van 5,5. Neutral is ook zonder parfum en van het merk Artz en Pears. Dermolin had ook een wasvrije emulsie met een pompje. Het valt me tegen dat er SLES in zit. Het zou ook wel geschikts zijn voor mensen met een perubalsem allergie omdat dat er niet in zit. Mensen met een perubalsemallergie reageren er zeer gevoelig op die stof en dat zit meestal in goedkopere shampoo”s om meer te schuimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *