Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

Als jullie mij op Instagram volgen weten jullie wel dat mijn huid de afgelopen tijd echt een drama was. Ik had overal grote onderhuidse puisten en veel mee-eters. Nog steeds heb ik geen idee waar het vandaan komt, maar ik wist wel dat ik er heel snel vanaf wilde. Ik besloot producten op te zoeken die hier tegen moesten helpen en kwam onder andere bij deze twee nieuwe producten van Dermalogica Clear Start uit. Namelijk de Breakout Clearing Booster en de Blackhead Clearing Fizz Mask. Ik heb de producten nu meer dan een maand in gebruik en dit is het resultaat!

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

Ik denk dat het twee maanden geleden begon, een week voor mijn menstruatie, overal puisten. Shit dacht ik nog wel, maar ach, over een week zijn ze weer weg. Maar helaas, na een week werd het alleen maar erger en ze kwamen echt overal op mijn hoofd en hals. Lichtelijk in paniek dook in mijn kast in opzoek naar producten voor een onzuivere huid. Ik besloot deze twee nieuwe producten van Dermalogica te proberen omdat ik hier ook al positieve verhalen over hoorde.

Dermalogica’s Clear Start producten zijn speciaal ontworpen voor de jonge huid (waar ik nog wel mee door kan toch?). De producten van Dermalogica zijn vegan, glutenvrij en dierproefvrij. Ze bevatten krachtige ingrediënten die onzuiverheden verminderen en voorkomen en milde ingrediënten die de huid hydrateren en verzachten. Zo ook deze twee nieuwe producten en ik hoopte echt dat dit zou gaan werken, want mijn huid is voor mijn doen echt dramatisch.

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

Dermalogica Clear Start Breakout Clearing Booster – € 21,90

Deze booster moet er voor zorgen dat de onzuiverheden verminderen en voorkomen worden. Dit doet het booster door in 15 minuten de bacteriën te doden die de onzuiverheden veroorzaken. De booster bevat onder andere Salicylzuur wat de poriën zuivert en dus de bacteriën doodt.

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

De booster breng je één of twee keer per dag aan (’s avonds en ’s ochtends), het is maar net waar je behoefte ligt. Je kunt ervoor kiezen de booster plaatselijk op de onzuiverheden aan te brengen of een dun laagje over het hele gezicht. Laat het even intrekken en breng daarna nog een dagcrème aan.

Ingrediënten:

Water/Aqua/Eau, PPG-15 Stearyl Ether, Glycerin, Butylene Glycol, Isopropyl Lauroyl Sarcosinate, Niacinamide, Salicylic Acid, Cetearyl Glucoside, Polysorbate 20, Chlorella Vulgaris Extract, Thymol, Terpineol, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Chondrus Crispus Extract, Lactic Acid, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Dimethicone, Lecithin, Pullulan, Sclerotium Gum, Xanthan Gum, Propanediol, Gluconolactone, Silica, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Sodium Citrate, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Phenoxyethanol.

Belangrijkste ingrediënten in het product zijn:

  • Salicylzuur: stimuleert de natuurlijke celvernieuwing, reinigt de follikels en voorkomt onzuiverheden
  • Niacinamide: egaliseert de huid en versterkt het huideigen beschermingsmechanisme
  • Chondrus Crispus Extract: zeewierextract dat de huid hydrateert en huidirritatie voorkomt.

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

De booster zit in een klein en handig flesje van 30 ml. Het heeft een geconcentreerde formule waardoor je maar weinig nodig hebt en zeker wel een hele tijd met dit flesje doet. De verpakking werkt door een handige druk knop op de achterkant en door het smalle tuitje krijg je gemakkelijk de gewenste hoeveelheid uit de verpakking.

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

De booster zelf heeft dunne en lichte textuur die heel gemakkelijk verdeelt over de huid en snel intrekt. Zelf gebruik ik de booster twee keer per dag omdat ik wel echt last heb van onzuiverheden. Ik gebruik hem ’s ochtends na het reinigen van mijn gezicht en ’s avonds ook na het reinigingen van mijn gezicht.

Ik merk dat de booster erg gemakkelijk aanbrengt en ook zijn werk doet (bekijk onderaan het artikel de voor- en nafoto’s). Omdat het zo een makkelijk product is gebruik je het vaak zonder moeite en doet het dus veel voor de huid. Ik gebruik hem trouwens als een dunne laag over mijn hele gezicht omdat ik overal – helaas – wel onzuiverheden heb op dit moment.

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

Dermalogica Clear Start Blackhead Clearing Fizz Mask – € 21,90

Dan hebben we nog het nieuwe Blackhead Clearing Fizz Mask dat een actief bruisend masker is dat de poriën ook zuivert, maar ook mee-eters vermindert en dus puisten ook worden voorkomen. Dat klinkt voor mijn echt als een wondermiddel, want mijn meeste puisten zijn uit de hand gelopen mee-eters…

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

Dit masker is echt heel erg leuk, het veranderd namelijk in een schuimmasker op je gezicht. De forumule van het masker zorgt ervoor dat de poriën worden geopend, verstoppingen worden verwijderd en het verwijderen van mee-eters gemakkelijker maakt.

Ingrediënten:

Water/Aqua/Eau, Disiloxane, Sulfur, Cocamidopropyl Betaine, Kaolin, Glycerin, Pyrus Malus Fruit Extract, Disodium Cocoyl Glutamate, Acacia Senegal Gum, Polyacrylate-33, Hectorite, Butylene Glycol, Zingiber Officinale Root Oil, Quartz, Lecithin, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopherol, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Curcuma Longa Root Extract, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Citrus Reticulata Leaf Oil, Thymus Vulgaris Flower/Leaf Oil, Salvia Sclarea Oil, Mentha Viridis Leaf Oil, Mentha Piperita Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Abies Sibirica Oil, Aniba Rosaeodora Wood Oil, Cymbopogon Nardus Oil, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Sodium Cocoyl Threoninate, Xanthan Gum, Microcrystalline Cellulose, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Citrate, Pentylene Glycol, Sodium Hydroxide, Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Phenoxyethanol.

Belangrijkste ingrediënten van dit masker zijn:

  • Zwavel: heeft antimicrobiële eigenschappen die bijdragen aan een zuivere huid
  • Kaolien Klei: absorbeert overtollig talg, zuivert en verheldert de huid
  • Pyrus Malus (appelfruit) extract: dit sacharide-complex verhoogt het hydratatieniveau van de huid.

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

Het masker zit in een handige pompflacon en heeft een inhoud van 50 ml. Dat lijkt voor een masker misschien weinig, maar je hebt echt maar heel erg weinig nodig. Een pompje is al ruim voldoende voor het hele gezicht. Je brengt gewoon een heel dun laagje aan en je zult zien hoeveel schuim daar uit komt. Het masker ruikt wel een beetje kruiderig door alle oliën en omdat ze geen parfum gebruiken, maar ik vind het geen storende geur.

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

Ik gebruik het masker ongeveer 3 keer per week, wat vaak neerkomt op het om de dag te gebruiken. Ik gebruik het masker onder de douche tussen het gebruik van mijn shampoo en conditioner in, dat vind ik gemakkelijk en werkt goed. Het masker moet je 3 tot 5 minuten laten intrekken en zo lang laat ik ook ongeveer mijn conditioner intrekken en in de tussentijd was en scheer ik mijzelf. Let er dan wel op dat je gezicht niet nat wordt.

Het masker begint meteen de schuimen en daarna heb je een dik schuimlaagje van een halve centimeter dik op je huid zitten, super grappig! Je voelt het maker bubbelen, maar voor de rest voelt niet vervelend, trekkerig of branderig aan.

Het masker werkt trouwens al na een paar keer, ik zag ineens allemaal bultjes op mijn huid, dat waren mijn mee-eters die allemaal omhoog kwamen. Echt heel gek om te zien, alle mee-eters die ik er nooit uit kreeg kwamen nu allemaal naar boven en met heel weinig moeite kon ik ze zo verwijderen. Als een ware Dr. Pimple Popper ging ik aan het werk. Ik denk dat dit een week heeft aangehouden tot alles echt rustig werd en de mee-eters ook echt minder gingen worden. Zijn jullie benieuwd naar het resultaat?

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

Ik heb voor de duidelijk even één zone van mijn gezicht genomen, maar aan de andere kant zag het er ook zo uit en ook op mijn kin en hals. Dit was voor de behandeling. Veel onderhuidse puisten, pus en bulten…

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

Dit was mijn huid na twee weken. Er kwamen geen nieuwe puisten en mee-eters bij, maar de bestaande puisten werden eerst wel groter omdat er natuurlijk van alles uit moest.

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

En dit is mijn huid nu, amper meer een puist, onderhuidse puist of mee-eter meer te vinden. Wat overblijft zijn kleine littekens en korstjes. De booster werkt echt heel erg goed tegen nieuwe uitbraken en het masker zorgt ervoor dat als er nog weer een mee-eter komt je die zo kan verwijderen, echt bizar. Zo een strip is er niets bij!

Dermalogica Clear Start Booster & Fizz Mask

Ik denk dat het duidelijk mag zijn dat ik heel erg enthousiast over deze producten ben. Ze hebben er echt voor gezorgd dat mijn huid een stuk rustiger is geworden. Beide hebben een totaal andere werking, maar in combinatie is het voor mij dé oplossing. Mijn onderhuidse puisten worden tegengehouden door de booster en de mee-eters die af en toe komen zijn snel te verwijderen door het masker.

De producten van Dermalogica zijn onder andere de koop bij verschillende salons maar ook bij de Bijenkorf en Dermalogica Webshop. Ik vind de producten een goede prijs hebben voor wat ze doen en beloven, ik kan je ze echt aanraden als je last hebt van onzuiverheden!

Dit is een betaalde samenwerking met Dermalogica

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

  1. Ziet er goed uit! Ik ben zelf gek op de daily superfoliant en intense moisture balance, mijn huid is er zo veel beter door geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *