Search
Close this search box.

Deodorant en Anti-Transpirant – weet jij het verschil?

Deodorant en Anti-Transpirant Verschil

Als we het over iets hebben dat we onder onze oksels smeren of sprayen tegen vervelende geurtjes, dan hebben we het over een deodorant. Maar wist je dat je er een deodorant én anti-transpirant bestaat? Het laatste is misschien niet zo bekend, maar ik denk dat de meeste mensen een anti-transpirant gebruiken. Maar wat is nou het verschil tussen beide en waarom heet het anders?

Bron afbeelding: Shutterstock

Wat is een deodorant?

Iedereen spreekt altijd van een deodorant, maar wat is het nou eigenlijk? Een deodorant houdt zweet niet tegen, maar laat de geur van zweet niet ruiken door de bacteriën onder je oksel aan te vallen. Een deodorant verdoezelt de geur ook door een lekkere geur af te geven.

Wat is een anti-transpirant?

Wil je helemaal niet zweten? Dan kies je voor een anti-transpirant. Een anti-transpirant zorgt ervoor dat het zweten verhindert wordt, hierdoor komt er minder zweet onder de oksel waardoor er ook minder geur ontstaat. Anti-transpirant zorgt ervoor dat de zweetklieren geblokkeerd worden waardoor je dus eigenlijk niet meer zweet. Vaak worden er aluminiumzouten toegevoegd aan een anti-transpirant en die leggen een laagje op de huid.

Wat is het verschil tussen deodorant en een anti-transpirant?

Het verschil tussen beide is dus dat een deodorant zweet wel doorlaat maar niet de geur van het zweet maskeert om het zo maar te zeggen. Een anti-transpirant laat zweet niet door en daarom ga je ook niet ruiken. Beide opties zijn trouwens niet schadelijk voor de huid, het is maar net waar jij je prettig bij voelt.

Wat is voor mij geschikt?

Zelf gebruik ik altijd een anti-transpirant omdat ik best wel snel last heb van vervelende geurtjes onder mijn oksels en daarbij helpt een deodorant niet goed genoeg. Een anti-transpirant zorgt ervoor dat ik niet ga zweten en dus ook geen vervelende geurtjes krijg.

Zweet je zelf niet zo snel of heb je geen last van vervelende geurtjes, dan is een deodorant ook prima om te gebruiken. Of wil je liever de huid niet ‘verstoppen’? Kies dan ook voor een deodorant.

Gebruik jij altijd een deodorant of anti-transpirant?

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

2 reacties

  1. Er zijn best wel goede deodorants en het is een kwestie van uit proberen en de ideale zal er best wel tussen zitten. Momenteel heb ik Nivea roller extra dry en bevalt uitstekend. Houdt droog en werkt gedurende wel voor een gehele dag.. Prijs en kwaliteitsverhouding is goed en ben er wel tevreden over. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *