Demak’Up Cotton Science

Wattenschijfjes, wie kan er nou niet zonder? Elk persoon dat make-up gebruikt moet het er natuurlijk ook vanaf kunnen halen. 71% van de vrouwen haalt haar make-up eraf met wattenschijfjes. Er zijn natuurlijk ook nog andere handige producten om je make-up eraf te halen zoals doekjes en vochtige pads. Demak’up is van alle markten thuis en heeft het allemaal!  De Cotton Science lijn van Demak’Up maakt gebruik van de positieve effecten van de extracten van de katoenplant. Deze effecten zijn al honderden jaren bekend. In de vernieuwde wattenschijfjes van Demak’Up is de Cotton Science verwerkt, lees snel verder naar een review over deze producten.

We beginnen met de reinigingsdoekjes, ik heb ze in twee varianten gekregen namelijk de Katoen Zacht (zalm roze) en de Katoen Fris (blauwe).

Katoen Zacht is een heerlijk fris ruikend doekje met reinigingsmelk op basis van katoenextracten. De doekjes hebben een heerlijk zachte textuur en voelt erg prettig op het gezicht aan.  De doekjes zijn ook hypoallergeen en dat zorgt ervoor dat allergieën beperkt blijven. De doekjes voelen dus erg prettig aan op het gezicht en halen heel erg makkelijk mijn gezichts make-up en oogschaduw eraf alleen de doekjes hebben wel een beetje moeite met de mascara, maar met goed boenen gaat dat er ook af. De doekjes maken mijn gezicht heerlijk zacht en totaal niet trekkerig. In de verpakking zitten 25 doekjes en ze kosten €3,99 wat niet erg goedkoop is maar ook zeker niet duur.

Katoen Fris is ook een heerlijk fris ruikend doekje verrijkt met reinigingslotion en micellaire actieve bestanddelen van katoen. Nu zal je vast wel denken wat is dat? Micellaire bestanddelen zijn deeltjes wat vet en vuiligheid aan zich hecht, dus je vet en vuiligheid word ook meteen van je gezicht afgehaald is dat niet prettig? Ik heb deze doekjes ook getest en ze zijn ongeveer hetzelfde als de Katoen Zacht alleen hier zit reinigingslotion in. Als ik moest kiezen tussen de twee doekjes zou ik toch voor de Katoen Zacht gaan omdat deze doekjes net iets beter mijn make-up verwijderen, maar aan de andere kant reinigd deze mijn gezicht wel beter. Ook in deze verpakking zitten 25 doekjes en kost ook € 3,99.

Hier heb ik mijn make-up met de Katoen Fris eraf gehaald. Zoals je ziet zit er vooral foundation, oogschaduw en een klein beetje mascara op. Alleen de doekjes halen niet helemaal goed mijn mascara eraf daar moet je nog echt een ander product bij gebruiken, bijvoorbeeld de oogpads waar ik het zometeen over heb.

Ook hebben we nog de normale wattenschijfjes van Demak’Up. Dit zijn gewoon kleine wattenschijfjes die heerlijk zacht zijn. Als extra’tje hebben deze wattenschijfjes een geruite vorm op één kant zodat het nog makkelijker je make-up van je gezicht af haalt. Ook vind ik dit erg handig met nagellak eraf halen. De watjes zijn niet samen geperst aan de zijkant maar de watjes pluizen ook helemaal niet. Als ik bijvoorbeeld mijn nagellak eraf haal heb ik aan het einde niet een kapot watje over. Deze wattenschijfjes kosten trouwens € 2,99

Hier heb ik de nagellak mee af gehaald, zoals je ziet is het watje nog helemaal in tact!

En dan hebben we ook nog de Duo+ in groote watjes. Deze zijn bijna dubbel zo groot als die ik hierboven noemde. Ik vind deze watjes erg fijn om voor mijn gezicht te gebruiken omdat ze lekker groot zijn dus goed in de hand liggen en makkelijk alles weg kunnen halen en natuurlijk het dubbele kunnen opnemen van de kleine. Ze voelen heerlijk zacht aan op je gezicht maar als je last hebt van een gevoelige huid voelen de honingraatstructuur wel een beetje hard aan. Deze watjes kosten € 2,39

 

En dan hebben we nog de Sensitive Silk lijn die speciaal geschikt is voor de gevoelige huid. Deze hebben niet de honingraatstructuur en zijn dus een stuk zachter voor de huid en irriteren veel minder snel. Ook zijn deze watjes verrijkt met Aloe Vera wat kalmerend is voor de huid. Ik heb zelf geen gevoelige huid dus vind zelf de Duo+ fijner maar deze zijn echt heerlijk zacht en irriteren zeker niet. Ik heb wel eens een beetje last van gevoelige huid onder mijn ogen en nu ook een beetje omdat ik verbrand ben maar ik heb echt totaal nergens last van met deze watjes. Je hebt deze watjes in normaal formaat en weer een grote versie. Deze watjes pluizen ook totaal niet en zijn dus erg fijn!

De kleine watjes kosten € 1,85 en de grote watjes kosten € 2,29

Links zie de Sensitive Silk en rechts de Duo+

En dan nu mijn persoonlijke favoriet! Duurt het ook bij jou altijd zo lang dat je je mascara eraf is? Nou bij mij wel, maar met deze pads is het zo gebeurt, ze halen echt super snel je oogmake-up eraf! Ook erg fijn aan dit product is dat het getest is door oogartsen. Je gebruikt ze natuurlijk wel op je ogen dus het is wel fijn om te weten dat het ook door echte oogartsen is getest. Ik heb zelf lenzen dus mijn ogen zijn behoorlijk gevoelig maar met deze pads heb ik echt nergens last van. Ze zijn heerlijk zacht en ruiken ook erg prettig fris! Volgens de verpakking moet het ook tegen wallen en donkere kringen werken, klinkt helemaal geweldig toch. Ik heb daar zelf alleen geen last van dus ik weet niet of dat echt werkt. Het product laat geen vettige laag achter wat ik ook erg fijn vind. In deze verpakking zitten 30 pads en daar ben je € 3,99 voor kwijt. Misschien is het wat duur maar daar heb je dan ook echt wat voor!

Ik was altijd erg fan van de goedkope watjes van de Lidl maar je merkt het verschil echt heel erg goed, deze zijn super zacht voor de huid en voelt prettig aan. Vooral de Duo+ watjes en de oogremover pads zijn aanraders. De doekjes zijn ook erg fijn voor mee onderweg.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reply
  Kim
  21 april 2011 at 07:15

  Eindelijk je pakketje binnen :D Leuk artikel, maar ik snap 1 ding niet. Je kiest voor Katoen Zacht omdat hij beter je make-up eraf haalt en meteen reinigt? Moet het niet Katoen Fresh zijn?

  Plus, getest door oogartsen? Opthalmologists? Dacht echt dat ze helemaal niets deden qua beauty. Misschien moet ik dat eens gaan doen.. Lijkt me leuk! :mrgreen:

 • Reply
  Silva
  21 april 2011 at 10:01

  DIe oogreinigingspads lijken me superfijn!

 • Reply
  kelly
  21 april 2011 at 12:02

  Ik gebruik ze nu van etos eigen merk en daar ben ik ook erg tevreden mee. Welke nagellak heb je op de een na laatste foto op als ik vragen mag?

 • Reply
  Lisa
  21 april 2011 at 12:48

  Kan je met die pads allebei je ogen doen?
  Dus zeg maar. 1 oog met de voorkant en de ander met de achterkant?
  Ik wil hem vanmiddag gaan kopen :)

 • Reply
  Miss MATC
  21 april 2011 at 16:07

  Ik gebruik dit merk al jaren en mijn favo blijft de Sensitive Silk lijn! Zo goed :razz:

 • Laat een reactie achter