De ‘wat eten we vanavond’ oplossingen

De ‘wat eten we vanavond’ oplossingen

Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar bij ons is het bijna dagelijks de vraag, “wat gaan we vanavond eten?”. Ik kan best iets bedenken, maar de derde avond op rij vind ik het soms best lastig. We hebben al twee dingen gegeten waar ik zin in heb en wat moet ik dan nu weer verzinnen. Dan wordt het vaak maar iets makkelijks waar ik niet al te veel bij na hoef te denken. Maar om dat tegen te gaan besloot ik eens naar tips te zoeken om niet elke dag tegen dit probleem aan te lopen.

Plan je maaltijden

Dit klinkt misschien heel suf, maar het voorkomt wel de vraag: Wat eten we vandaag?. Maak in het weekend samen met je partner of alleen een planning voor de hele week wat je wilt gaan eten en haal dit alvast in huis. Zo weet je meteen welke dag je wat moet gaan eten.

Een planning maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt het gewoon overzichtelijk op een A4tje schrijven of op een speciaal notitieboekje. Hang het duidelijk op in de keuken zodat het voor iedereen duidelijk is en maak een boodschappenlijst met de ingrediënten die je nodig hebt voor alle gerechten. Stem bijvoorbeeld ook nog af wie wat kookt, dat scheelt ook weer een strijd.

Kijk wat er nog in de vriezer ligt

Weet ik even niet wat ik moet gaan eten dan kijk ik vaak even in de vriezer wat er nog aan groente of vlees ligt. Aardappels heb ik altijd wel in huis en vanuit de vriezer bedenk ik dan een hele maaltijd. Het is een win-win situatie. Je weet wat je gaat eten, de vriezer is weer een stuk leger en je hoeft geen boodschappen te doen.

Doe inspiratie op

Wat ik zelf ook heel erg vaak doe is inspiratie opdoen. Heb ik een dag meer tijd om te koken (zoals mijn vrije dag of in het weekend) dan kijk ik op Pinterest of Instagram naar leuke recepten om te maken. Vaak kom ik dan weer super leuke en lekkere recepten tegen die ik graag wil maken. Komt goed uit op dagen wanneer ik het nog niet weet.

Op Pinterest heb ik bijvoorbeeld een heel bord voor recepten aangemaakt en hierin staan allemaal opgeslagen recepten die ik nog een keer wil gaan maken. Ook zoek ik vaak op een ingrediënt en dan komen ook heel wat leuke recepten tevoorschijn. Echt leuk als je een keer wat nieuws wil proberen.

Eet de kliekjes op

Vaak met maaltijden zoals pasta, stamppot, soep of ovenschotels blijft de helft over (zeker als je maar met twee personen bent). Deze restjes bewaar ik vrijwel altijd en warm ik een dag of twee daarna weer op. Heel makkelijk en je hebt weer voor een dag extra eten wat je niet hoeft te bedenken.

Eten bestellen

Heb je echt geen zin om te koken en weet je ook echt niet wat je wil gaan eten. Dan zit er nog maar één ding op, eten bestellen. Soms komen we wel eens thuis van het werk en hebben we geen idee wat we moeten eten en hebben we ook beiden geen zin om te koken. Ik moet je zeggen, dan is de verleiding heel groot om lekker makkelijk iets te bestellen. Netflix aan en ondertussen wordt je eten bezorgd, heerlijk.

Hebben jullie wel eens last van de struggle, wat eten we vandaag? En hoe lossen jullie dat op?

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply
  Matanja
  22 november 2020 at 14:00

  Wij doen op zaterdag en soms op zondag boodschappen voor 4 a 5 dagen en er gaat altijd wel wat mee wat we in de vriezer moeten bewaren zoals diepvries groenten of aviko aardappelschotel en we letten bij de verse dingen heel goed op de datum maar ik ga wel vrijdags bedenken wat ik die week eten wil en als ik nog iets nodig heb dan ga ik naar de dirk, is op 50 meter loopafstand…..

 • Reply
  Paula
  22 november 2020 at 14:30

  Wij hebben een lijst met heel veel gerechten in onze herinneringen gezet op de IPhone en in het weekend scrollen we erdoorheen om te kijken waar we die week zin in hebben, die activeren we dan weer.. Merkten namelijk dat we sommige gerechten op een gegeven moment vergaten terwijl ze super lekker zijn..

 • Reply
  Fabienne, Enjoyyourownbeauty.nl
  10 december 2020 at 09:38

  Super handig artikel! Ik maak zelf altijd een weekmenu en dat werkt zo goed. :)

  Liefs
  x

 • Laat een reactie achter