Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De voordelen van financial leasen als ondernemer

Het financial leasen van een bedrijfsvoertuig of ander zakelijk hulpmiddel is een strategie die steeds vaker wordt omarmd door ondernemers. Financial leasen biedt namelijk een scala aan voordelen die kunnen bijdragen aan de groei en ontwikkeling van je onderneming. Of je nu een startende ondernemer bent of een doorgewinterde professional, de voordelen die gepaard gaan met financial lease kunnen je overtuigen om deze optie te overwegen. Lees verder om erachter te komen waarom zoveel ondernemers kiezen voor financial leasen.

Bron afbeelding: Shutterstock

Je bent economisch eigenaar

Een van de grootste voordelen van financial lease is dat je economisch eigenaar wordt van het geleasede object. Dit betekent dat je het voertuig of de apparatuur na afloop van de leaseperiode volledig in eigendom krijgt. Hierdoor kun je het als investering beschouwen en het op de balans van je bedrijf zetten. Dit biedt niet alleen boekhoudkundige voordelen, maar geeft je ook meer controle over hoe je het object gebruikt en onderhoudt. Anders dan bij operational lease, waar je het object aan het eind van de looptijd moet teruggeven, heb je bij financial lease de zekerheid dat je uiteindelijk echt eigenaar wordt.

Geen onnodige service kosten

Bij operational lease zijn vaak diverse onderhouds- en servicekosten inbegrepen in het maandelijkse tarief. Hoewel dit voor sommige ondernemers handig kan zijn, kan het ook resulteren in hogere kosten als je minder onderhoud nodig hebt dan verwacht. Met financial lease ben jij verantwoordelijk voor het onderhoud van het voertuig of de apparatuur, maar dit betekent ook dat je zelf kunt bepalen hoeveel en wanneer je onderhoud pleegt. Dit kan op de lange termijn kostenbesparend werken. Je betaalt immers alleen voor de service die je daadwerkelijk nodig hebt!

Je betaalt geen bijtelling

Een ander zeer aantrekkelijk voordeel van financial lease is dat je geen bijtelling betaalt voor privégebruik van een zakelijke auto. Dit is vooral voordelig voor ondernemers die hun bedrijfsvoertuig zowel zakelijk als privéwillen gebruiken. Bij operationele lease moet je vaak een financiële bijtelling opnemen voor privégebruik, wat je netto-inkomen kan beïnvloeden. Dit maakt financial lease een fiscaal aantrekkelijke optie, vooral voor de ondernemers die slim met hun financiën willen omgaan.

Geen liquide middelen nodig

Financial leasen biedt de mogelijkheid om grote zakelijke aankopen te doen zonder direct je liquide middelen aan te spreken. Dit is zeker een groot pluspunt voor kleine bedrijven en start-ups, die vaak gebonden zijn aan strakke budgetten en beperkte cashflow. In plaats van een groot bedrag in één keer te betalen, spreid je de kosten over een langere periode. Dit zorgt voor meer financiële flexibiliteit en maakt het mogelijk om je liquide middelen voor andere essentiële bedrijfsactiviteiten te gebruiken. Het vermindert de directe financiële druk en zorgt voor een stabielere bedrijfsvoering. Financial lease berekenen kan je een beter inzicht geven over het financiële plaatje, dit is erg fijn als je even je financiële middelen ergens anders voor moet gebruiken.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *