Zoek
Sluit dit zoekvak.

De voor- en nadelen van een verzuimverzekering

Verzuimverzekering

Personeel is een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Je kunt nog zulke mooie machines en processen hebben, maar zonder werknemers kan er geen werk verricht worden. Tegelijkertijd kunnen werknemers behoorlijke kosten met zich meebrengen als ze ziek worden. Het is dus belangrijk om te anticiperen op ziekteverzuim. Een verzuimverzekering helpt je de financiële gevolgen van zieke werknemers op te vangen. Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van het hebben van zo’n verzekering.

Bron afbeelding: Shutterstock

Wat is een verzuimverzekering?

Een verzuimverzekering is een polis die bedrijven beschermt tegen de kosten die ontstaan ​​door ziekteverzuim van werknemers. Als werkgever ben je de eerste twee jaar van het verzuim verplicht om de werknemer tenminste 70% van zijn loon door te betalen. Deze verzekering dekt meestal dit loon plus eventuele re-integratiekosten.

Voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van een verzuimverzekering is natuurlijk dat je als werkgever niet zelf het loon van de zieke werknemer door hoeft te betalen. Grote bedrijven kunnen het zich misschien nog wel veroorloven om zieke werknemers door te blijven betalen, maar voor kleinere bedrijven kan een zieke werknemer echt het einde van het bedrijf betekenen. Met een verzuimverzekering kunnen deze kosten worden gedekt, waardoor de financiële impact op het bedrijf een stuk minder groot is.

Naast het doorbetalen van het loon van zieke werknemers biedt een verzekering ziekte werknemer nog een belangrijk voordeel. De verzekeringsmaatschappij kan namelijk ook kosten dekken die komen kijken bij het voorkomen van verzuim. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen, zeker als het gaat om verzuim van personeel.

Nadelen

Een belangrijk nadeel van een verzuimverzekering is natuurlijk dat de polis niet gratis is. Dat is logisch, want de verzekeringsmaatschappij moet wel beloond worden voor het feit dat ze een bepaald risico van je overneemt. Voor sommige ondernemers is die maandelijkse premie echter reden om geen verzuimverzekering af te sluiten. Ook biedt niet iedere polis dezelfde dekking. Het is dus belangrijk om goed te begrijpen wat er wel en niet vergoed wordt door je verzekering.

Verzuimverzekering afsluiten

Het afsluiten van een verzuimverzekering kan relatief eenvoudig zijn. Veel verzekeringsmaatschappijen bieden namelijk de mogelijkheid om online een verzuimverzekering af te sluiten. Je kunt dan de verschillende opties vergelijken en kiezen voor de polis die past bij jouw bedrijf. In veel gevallen kan het echter handig zijn om advies in te winnen bij een adviseur. Hij of zij kan je helpen om de polis te vinden die perfect past bij jouw bedrijf. Elk bedrijf is anders, dus niet iedere polis is geschikt voor jouw onderneming. Zo weet je zeker dat je de juiste polis afsluit voor een goede prijs. Vervolgens kun je weer zonder zorgen verder bouwen aan je onderneming.

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *