Zoek
Sluit dit zoekvak.

De verzorging van een droge huid in de winter

De verzorging van een droge huid in de winter

Je moet er nog niet aan denken, maar de winter staat echt voor de deur. Helaas draagt dat ook bij aan een hele droge huid. Voorkomen is beter dan genezen dus daarom schrijf ik lekker op tijd dit artikel om er voor te zorgen dat jij met een lekkere zachte en soepele huid de kou tegemoet gaat. Ik geef je een aantal tips waar je beter nu alvast mee kan beginnen zodat je straks nergens last van hebt!

Een droge huid in de winter, hoe komen we er eigenlijk aan? In de winter heeft je huid veel te verduren, dit komt omdat het buiten koud is en binnen vaak lekker warm. Je huid moet erg wennen aan deze warmte wisselingen en heeft het daarom soms wat lastig. Of wat dacht je van een lekkere warme douche of bad na een koude dag? Dit is niet goed voor de huid, hoe aantrekkelijk het ook klinkt en voelt. Ook de stofwisseling van de huid is anders in de winter. Al met al zijn het heel wat dingen waar de huid ineens rekening mee moet houden en dat is soms een beetje te veel van het goede waardoor het droog aan kan voelen.

Gelukkig zijn er heel wat dingen te doen tegen een droge huid in de winter, met wat extra verzorging en wat beter opletten kom je een heel eind. Ik geef je tips!

Minder warm douchen of baden

Hoe lekker het ook is een warm bad of een flink hete douche, het is absoluut niet goed voor de huid. De huid droogt namelijk heel erg uit van een hete douche. Douche of badder op een normale temperatuur en kleed je daarna lekker warm aan en neem een kopje thee, veel beter voor je!

Scrub de huid mild

Een droge huid heeft vaak last van droge schilfertjes en daar kom je best lastig vanaf. Daarom kan het goed zijn de huid een paar keer per week mild te scrubben. Je kunt hier een scrub voor gebruiken of een scrubhandschoen. Doe dit niet vaker dan twee keer per week, anders werkt het juist averechts, ik hou het graag op één keer per week.

Gebruik een voedende crème

Na het ritueel in de badkamer is het tijd om je huid eens goed te verzorgen. Doe dit bij voorkeur met een crème omdat deze lekker voedend zijn. En vooral in de winter heb je dit hard nodig. Ik doe dat met de NIVEA Care Sensitive Crème. Deze crème heeft een verzorgende Hydrowax die de huid intensief voedt en niet plakkerig aanvoelt. De NIVEA Care Sensitive Crème is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid en dat is fijn. De lichte formule die verrijkt is met Hydrowax en Aloë Vera kalmeert en voedt de huid gedurende meer dan 24 uur zonder vet aan te voelen en dat is nodig ook!

De verzorging van een droge huid in de winter

De verzorging van een droge huid in de winter

Ik gebruik de crème na het douchen en vaak ’s avonds voor het slapen gaan ook nog. Ik vind het natuurlijk belangrijk dat hij mijn huid goed voedt, maar ik vind het ook belangrijk dat hij niet plakkerig is. Want na het douchen trek ik meteen mijn kleren aan en dan is een plakkerige huid niet prettig. Het zelfde geldt voor ’s avonds, met plakkerige benen naar bed gaan vind ik niet fijn, maar gelukkig trekt de crème echt heel snel in en plakt hij helemaal niet.

Drink voldoende water

Het klinkt misschien logisch, maar velen doen het niet, genoeg water drinken. Water is natuurlijk ontzettend belangrijk voor het lichaam. En een droge huid betekent een vochttekort dus het lichaam moet gehydrateerd worden. Meer water kan er voor zorgen dat de droge huid minder wordt of zelfs helemaal niet komt.

Eet gevarieerd

Het is natuurlijk sowieso belangrijk goed en gevarieerd te eten. Maar het is heel erg belangrijk voldoende omega-3-vetzuren binnen te krijgen. Die zorgen voor een goede balans van binnenuit. Je vindt de omega-3-vetzuren onder andere in lijnzaad, zalm, tonijn, avocado en noten.

Check de luchtvochtigheid in huis

Als het buiten koud is, dan gaat de verwarming in huis aan, tenminste hier wel! Ik hou van een lekker warm huis dus soms wordt de verwarming hier flink opgestookt. Maar wist je dat die droge warme lucht in huis heel slecht voor de huid kan zijn? Zorg dus voor een goede luchtvochtigheid! Dit kan op oplossen door heel eenvoudig soms de was binnen te drogen, of wat bakjes met water neer te zetten.

Ik ben klaar voor de koude winter, met deze tips. Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips, natuurlijk is het smeren vooral heel belangrijk en kun je het meeste winst mee behalen. Maar de rest van de tips kunnen alvast een beetje helpen om het niet erger te maken.

De verzorging van een droge huid in de winter

De NIVEA Care Sensitive Crème is gewoon te koop bij de drogisterij en supermarkt voor € 6,49 en daar krijg je een flinke pot van 200 ml voor. Je kunt de crème trouwens op je gezicht en het lichaam gebruiken, lekker makkelijk! Is jullie huid al klaar voor de winter of kan die ook nog wel wat extra verzorging gebruiken?

Dit artikel bevat betaalde content

Volg mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

3 reacties

  1. ik kan helaas niet tegen Nivea producten, en gebruik daarom altijd spullen van purol wel jammer want vind dat nivea een hoop lekkere dingen heeft!! De meiden gebruiken het wel en het ruikt zo lekker hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *