Search
Close this search box.

De schaar ging in mijn haar!

 photo Lange-Bob1_zps93d8fcce.png

Vorige week maakte ik een afspraak bij de kapper om eindelijk eens wat aan mijn dode haar te doen. Het zag er gewoon echt niet meer uit. Omdat mijn haar ook al begon uit te groeien plande ik er meteen een verf behandeling bij. Omdat ik mijn eigen kapper een beetje beu was besloot ik eens een keer naar Hairtoday te gaan. Ik wilde alleen een beetje bijpunten en de natuurlijke kleur terug laten komen, maar ik ging met iets totaal anders naar huis en ik ben nog nooit zo gelukkig geweest met mijn haar.

 photo Lange-Bob_zps24d92bba.png

Wat wil je met je haar is het eerste wat mij gevraagd werd. Gewoon bijpunten zei ik want ik ben toch wel gehecht aan mijn lange lokken. Weet je het zeker vroeg ze omdat ze zag dat ik twijfelde. Ik vertelde dat jullie me een langere bob aanraden omdat jullie dachten dat dat goed bij mij zou staan. Ik legde haar die keuze voor en daar was ze het helemaal mee eens dat ik dat heel goed kon hebben. Eerlijk, ik durfde echt niet. Ik was zo gehecht aan mijn lange haar en had me er helemaal niet op ingesteld. Maar na een paar mooie foto’s was ik om, toch maar de schaar er in. En ik kan je vertellen ik ben er super blij mee!

 photo Lange-Bob4_zps898e2e71.png

Na 1,5 uur het model te bepalen en knippen zat de bob er in, heel spannend! Ik wist niet zo goed wat ik er van moest denken en wat ik er van moest vinden maar toen het model er in zat toen het droog was, was ik meteen fan! Omdat ik nog een enorme uitgroei had van het vorige verven waar bijna geen haarverf tegenop kon werd het al snel duidelijk dat ik voor een wat donkerdere kleur ging. Maar dat wilde ik zelf ook graag omdat het bij mijn wenkbrauwen en ogen moet passen. Eerst heeft Bas daarom mijn haaraanzet als eerst geverfd zodat de ‘balk’ van oude verf weg was. Na de kleuring vonden we het effect zo tof met het blonde haar er onder uit dat we besloten dit ook in zo’n tint te verven met de voorkant net wat lichter. Ik wilde het graag natuurlijk maar toch speels houden en dat is super goed gelukt al zeg ik zelf!

 photo Lange-Bob5_zpsc9d04fbf.png

Mijn lange haar was slap en futloos, omdat ik van mezelf heel fijn en veel haar heb, daarom hangt het helaas snel en is er weinig mee te doen. Maar nu zit het echt zo veel mooier en met behulp van een paar goede producten zit het helemaal top! Ik ben altijd van classy en netjes, maar nu wat rommeliger vind ik ook wel heel erg tof!

 photo Lange-Bob2_zps29840d9a.png

Het haar is echt ontzettend makkelijk te stylen met sea salt spray, een föhn en knedende bewegingen. Door mijn lichte slag in de punten valt het al snel heel speels! Ik moet er nog wel eventjes mee oefenen omdat ik als het op haar aankomt echt twee linkerhanden heb maar ik weet zeker dat het helemaal gaat goedkomen.

 photo Lange-Bob6_zps502631a1.png

Om mijn kleur goed te houden, dat wil ik echt heel graag omdat ik deze kleur echt perfect bij mij vind staan, werden deze twee producten mij aangeraden. TIGI S Factor True Lasting Colour shampoo en conditioner, dit laat je kleur tot 40 dagen langer perfect zitten! Kijk dat moeten we hebben want ik wil niet dat het gaat vervagen! De geur is trouwens heerlijk en je hebt echt maar een klein druppeltje nodig, dat wordt wel wennen voor een groot shampoo gebruiker zoals ik! En ik mag het ook niet meer elke dag wassen, ook een hele opgave! Maar als mijn haar daar beter van wordt heb ik het er wel voor over!

 photo Lange-Bob3_zps91bb6b51.png

Volgens mij heb ik sinds een halve dag nog nooit zoveel complimenten over mijn haar gehad, ik vond het echt een hele stap maar ben er zo ontzettend blij mee! Lekker luchtig voor de zomer en helemaal in een natuurlijke kleur die perfect bij mijn huid, ogen en wenkbrauwen past. Mijn eerste bezoekje aan de Hairtoday in de Luttekestraat was een groot succes, ik werd fantastisch geholpen, ze geven je écht heel goed advies, ook als je totaal niet weet wat je wilt – zoals ik – en laten je echt met een super tevreden gevoel het pand verlaten. Ik ben echt super blij met mijn haar, ik ben blij dat ik gedag heb gezegd tegen mijn lange, pluizige en dode lokken!

Wat vinden jullie van mijn nieuwe coupe? Korter haar leuker of toch maar weer sparen voor de lange lokken?

Vlog mij: Twitter – Instagram – Facebook – Youtube – Bloglovin’

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

89 reacties

 1. Joepie :D !
  Je moest echt geen schrik hebben om zo veel van je haar te laten knippen.
  Het zal gewoon wat wennen zijn en voor je het weet, is het al weer lang.

 2. Wow dat is spannend om van lang naar kort te gaan, dat deed ik zo’n twee jaar geleden ook, heel spannend maar geen spijt van al probeer ik het nu weer lang te laten groeien. Staat je goed zo Aranka!

 3. Gelukkig! Ik vond je vorige kleur namelijk zo slecht bij je staan! Je ziet er nu weer prachtig uit! Het loont echt om naar een goede haarstylist te gaan, zij kunnen je een goed advies geven en dus mooi maken!

 4. Staat je goed! Is wel beetje het hair today kenmerk heb ik t idee om wat donkerder met lichter te doen :) Cynthia heeft dat ook altijd hehe. Alleen jou kleuren staat ve natuurlijker :)

 5. Wauw….. dat is zo goed van je dat jij dit hebt gedaan! Prachtig kapsel en mooie kleur.
  Het staat je zo goed en mooi.
  Een bob kapsel is helemaal hip dit voorjaar ;-)

 6. dat is altijd heel spannend om iets nieuws te proberen met je haar! gelukkig groeit haar altijd weer aan! maare het staat je wel heel erg leuk moet ik zeggen! lekker pittig en een kapsel waar je nog steeds veel mee kan!

 7. JA! Goedzo, heel mooi! Iedereen wil altijd maar lang haar, maar soms doet een vlotte bob gewoon veel meer voor je gezicht. En zo eng is het niet om af te knippen, want het groeit toch weer aan!

 8. Staat erg goed! Ik zou ook zo graag mijn haren korter laten knippen, maar ik durf niet haha. Mijn haar groeit zo mega langzaam dat ik bang ben dat ik spijt ga krijgen..

   1. Mijn haar was op één lengte, en liep recht. Het kwam inmiddels echt tot mijn taille, en dat vond ik toch wel erg slap en onverzorgd staan. Nu is het tot ongeveer de helft van mijn borst (meer dan 15 cm eraf), en ik heb laagjes + een schuine lok. Steeds als ik aan mijn haar zit, mis ik een stuk, haha!

 9. ik reageer niet zo vaak, maar nu moest ik wel, want ik vind je dit zo ontzettend mooi staan!! echt prachtig!! de lengte en de kleur, helemaal goed!

 10. Iedereen gaat de laatste tijd lekker kort, krijg zelf ook de kriebels. Durf het alleen nog niet helemaal aan. Het staat je wel heel mooi zeg! :)

  1. Ik was er nog nooit geweest en vond het echt een super aanrader! Je wordt zo fijn geholpen en ze gaan eens out the box vergeleken met andere kappers.

   1. Jup, mee eens. Al knippen ze wel heel graag heel veel. Ik kon bij die kapper mijn haar niet laten groeien omdat ze er elke keer teveel van af knipten.

 11. Wauw, het staat je echt super mooi!! Ik vind dit korte haar veel mooier staan dan het lange haar, en dat terwijl ik altijd juist fan ben van lang haar :)

 12. staat je helemaal top! je haar is veeeeeeel voller lijkt het en het past perfect bij je gezicht! goed kapsel ook als leidinggevende!

 13. Ik heb vorige maand ook héél veel eraf geknipt, en ik ben er zooo blij mee! Geen dood haar meer, geen klitten meer. Ik had haar tot m’n kont en nu net boven m’n borst, dus er is echt veel af… Onderaan ging het afbreken. Maar dit was mijn beste beslissing ooit. Bij twijfel gewoon doen! Het kan dan weer gezond aangroeien.

 14. Ik weet niet of het de mode is maar bijna iedereen knipt zn haren kort ik heb laatst ook kort geknipt maar als ik jou zo zie wil ik me haren weer knippen!

 15. Het staat je echt zo super goed!! Ik heb vandaag ook de schaar door mijn haar laten halen bij de kapper en ik heb nu ook een bob, maar dan nog korter dan die van jou!

 16. Dit staat je echt heel mooi; de lengte en de kleurencombinatie; speels en vlot maar ook wat stoerder en toch meisjesachtig, ja uh gewoon helemaal leuk! ;)

 17. Het staat je hartstikke goed, maar jij straalt ook want je bent er zelf blij, dus ik zou zeggen, lekker deze lengte laten…..

 18. Wow. Prachtig! Dat je het durft….respect! Binnenkort ga ik weer langs mijn kapper in Amsterdam, Day and night hairdressers. zitten op de hazenstraat in amsterdam (jordaan) en op het gerard douplein in de pijp. hier luisteren de kappers echt naar je. er wordt gewerkt met de beste producten (oa moroccanoil). mijn haar is ook echt toe aan een knipbeurt dus kan niet wachten !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *