Zoek
Sluit dit zoekvak.

De plekken in west Slovenië die je moet zien

De plekken in west Slovenië die je moet zien

Wij waren op vakantie in Kroatië op camping Lanterna en zaten vlakbij de Sloveense grens, het was nog geen 30 kilometer rijden. Ik was wel benieuwd geworden naar Slovenië en omdat het zo dichtbij was besloten we een dagje te gaan roadtrippen door het westen Slovenië. Alleen we hadden eigenlijk geen idee waar we heen moesten en wat er te zien viel dus we reden met onze Breakzy app aan om te kijken waar wat te doen en te zien viel, hierdoor hebben we prachtige delen van Slovenië gezien die ik graag met je deel!

De plekken in west Slovenië die je moet zien

Volgen jullie mij al op Instagram?

Slovenië

Het land Slovenië vind je zuidoostelijke deel van Europa aan een klein stukje van de Adriatische Zee. Het land is niet heel erg groot en is tegenwoordig vooral geliefd door actieve vakantiegangers. Slovenië heeft namelijk prachtige bergen, natuurgebieden en een rustige cultuur. Slovenië staat vooral bekend om het meer van Bled en natuurlijk de leuke hoofdstad Ljubljana. Helaas waren wij niet in deze regio dus deden het met het deel aan de Adriatische Zee, het westen van Slovenië wat ook genoeg toffe plekken te bieden heeft. Slovenië is lid van de EU en het Schengengebied, maar wij moesten wel ons paspoort bij de grens laten zien, neem die dus mee. In Slovenië kun je gewoon met de Euro betalen.

De plekken in west Slovenië die je moet zien

De plekken in west Slovenië die je moet zien

De plekken in west Slovenië die je moet zien

De plekken in west Slovenië die je moet zien

Skocjan Caves

Grotten van Škocjan zijn druipsteengrotten bij Divača in het zuidwesten van Slovenië. Het is een uurtje rijden vanaf Kroatië maar zeker de moeite waard om heen te gaan. De grotten schijnen 5 kilometer lang te zijn en hebben indrukwekkende kamers van meer dan 100 meter hoog. Het meest bijzondere is dat er een rivier door de grotten heen loopt en toen wij er waren had het net veel geregend en was hij heel wild, super gaaf om te zien. Maar anders is het ook zeker heel erg indrukwekkend.

Ga je naar de Skocjan Caves kun je aan het begin van het park uit twee routes kiezen. Je hebt tour 1 (de tour door de grot) en tour 2 (de tour door het natuurgebied) en deze kosten € 18,00 per stuk per persoon. Wij hebben alleen voor tour 1 gekozen in verband met tijd, maar ze schijnen beiden de moeite waard te zijn. Je bent ongeveer 1,5 tot 2 uur onderweg met alleen tour 1. Aanrader is wel om goede schoenen met profiel aan te trekken vanwege het vele lopen, gladheid en klimmen. De grot is voor de rest goed begaanbaar en zeker een aanrader, alleen jammer dat je binnen geen foto’s mag maken.

De plekken in west Slovenië die je moet zien
De plekken in west Slovenië die je moet zien
De plekken in west Slovenië die je moet zien
De plekken in west Slovenië die je moet zien

Koper

Koper is de grootste havenstad van Slovenië en hier leggen vaak cruiseschepen aan die door de Middelandse Zee of Adriatische Zee varen. Daarom dachten wij dat Koper wel een leuke plaats zou zijn en Breakzy adviseerde dit ook. Het is een leuk stadje waar je door de straatjes kan struinen (ze hebben zelfs een LUSH!), maar heel bijzonder vonden wij het eerlijk gezegd niet. Er was niet heel veel te doen en te zien. We hebben even door het stadje gelopen, we hebben aan de boulevard aan het strand gegeten en daarna weer verder gegaan. Het is echt leuk als een korte stop tussendoor. Probeer trouwens wel de typische Sloveense hamburger als je daar zin in hebt, heel bijzonder maar zeker erg lekker!

De plekken in west Slovenië die je moet zien

De plekken in west Slovenië die je moet zien

De plekken in west Slovenië die je moet zien

De plekken in west Slovenië die je moet zien

De plekken in west Slovenië die je moet zien

Piran

Aan de kust vind je de badplaats Piran waar je komt na een leuke toeristische route. Het is een van de bekendste badplaatsen van Slovenië en wij vonden het meteen al leuk. Je moet de auto net buiten het centrum parkeren en daarna wordt je met een shuttlebusje die vaak rijdt gebracht naar het centrum. Hier vind je een prachtig plein met gekleurde huisjes en je kunt helemaal naar boven lopen naar de toren waar je ook op kunt voor € 2,00 (aanrader, prachtig uitzicht over de stad!). Ook zie je vanaf hier het fort goed want boven de stad ligt en tevens ook kunt bezoeken.

Piran heeft hele leuke straatjes en ontzettend veel horeca gelegenheden omdat het echt toeristisch is. Loop een stuk verder door en je komt uit bij de boulevard met ontzettend veel restaurantjes en barretjes. Ook vind je hier een prachtige oude vuurtoren en je kijkt mooi over de zee uit. ’s Avonds is het echt een aanrader hier te gaan eten want je ziet prachtig de zon onder gaan. Wij vonden Piran echt een super leuk plaatsje om een paar uur rond te struinen.

Breakzy App

Ga je een roadtrip maken of op vakantie touren met je (huur)auto? Dan moet je zeker even de Breakzy app downloaden. De app kan gebruikt worden als routeplanner en onderweg laat hij jou de leukste stopplekken zien. Dit kan een lekker restaurantje zijn, een mooie plek om te picknicken, een mooi stadje of dorpje, een bijzonder natuurgebied en ga zo maar door, als het maar bijzonder is. Echt super leuk, waar je de app ook gebruikt er komen tientallen tips naar boven waar je een kijkje zou kunnen nemen. De app is gemaakt door reizigers, voor reizigers. Overal waar hun denken dat het een toffe plek is om te stoppen, maken ze er een highlight van. Wij waren heel benieuwd naar het concept en downloadde de app en kwamen dus bij bovenstaande adresjes uit!

De plekken in west Slovenië die je moet zien

Breakzy kun je gebruiken op de computer door naar de website te gaan, maar je kunt ook de gratis app downloaden voor Google Play en later ook voor iOS. De app is ontzettend makkelijk in gebruik. Je vult de route in, Breakzy zoekt de snelste route uit en alles wat op of vlakbij de route ligt geeft hij aan als highlight en kan kun je zelf kiezen of je er heen wilt of niet.

Wij hadden niet echt een duidelijke route voor ogen, we wilde gewoon Slovenië zien. We vulden een random route naar Ljubljana in en keken wel hoe ver we kwamen en waar we uit kwamen. We kwamen heel wat leuke dingen tegen en begonnen thuis in Kroatië te kijken waar we heen wilde. We waren erover uit dat we graag naar de Skocjan Caves wilde, we kenden het helemaal niet maar naar wat zoekwerk op Google scheen dit een van de meest bijzondere grotten van Europa te zijn, vanuit daar zijn we naar de kust gereden en hebben daar Koper en Piran ontdekt.

Zijn jullie wel eens in Slovenië geweest of kenden jullie de Breakzy app al? Wij willen in ieder geval nog graag een keer terug naar Slovenië voor het echte binnenland en Breakzy gaan we zeker onthouden voor een volgende keer (of gewoon in Nederland!).

Dit is een betaalde samenwerking met Breakzy

Hi ik ben Aranka!

Mijn grootste passie is schrijven, reizen en fotograferen. Op deze blog komt die allemaal samen en schrijf ik graag over mijn reizen, recepten, reviews over verschillende producten en allerlei andere dingen. Sinds 2010 ben ik hier actief waardoor je een hele verzameling aan artikelen vindt! Ik zou zeggen, kijk lekker rond en laat je inspireren.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *